BACK TO
TOP
Πολιτικές

Ο Τομ Βίλσακ νέος υπουργός Γεωργίας στις ΗΠΑ

Υπουργό Γεωργίας αναμένεται να ορίσει η νέα κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, τον πρώην κυβερνήτη της Αιόβα και νομικό Τομ Βίλσακ, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στο Σικάγο σήμερα, στις 10.45' τοπική ώρα (18.45' ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CΝΝ.

Ο Τομ Βίλσακ νέος υπουργός Γεωργίας στις ΗΠΑ

4
0

Ο 58χρονος Βίλσακ που θα αντικαταστήσει τον νυν υπουργό Γεωργίας Εντ Σάφερ, ήταν για σύντομο διάστημα αντίπαλος του Μπαράκ Ομπάμα στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών για το Λευκό Οίκο. Ωστόσο αποχώρησε πολύ νωρίς, στις αρχές του 2007 και υποστήριξε τη γερουσιαστή της Νέας Υόρκης Χίλαρι Κλίντον και μέλλουσα υπουργό Εξωτερικών. Μόλις αποσύρθηκε η γερουσιαστής από την διεκδίκηση του χρίσματος, ο Τομ Βίλσακ υποστήριξε τη γραμμή Ομπάμα.

Ο Τομ Βίλσακ είχε εκλεγεί κυβερνήτης στην αγροτική πολιτεία Αϊόβα, στις κεντρικές ΗΠΑ, δύο φορές το 1998 και 2002 για δύο τετραετείς θητείες. Από τον Μάιο του 2007, ασκεί τα δικηγορικά του καθήκοντα στην νομική φίρμα Ντόρσεϊ και Γουίτνι.

Στην ιστοσελίδα του, το CNN αναφέρει ότι στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο Ομπάμα θα ανακοινώσει το διορισμό του Κεν Σαλαζάρ, γερουσιαστή του Κολοράντο στο υπουργείο Εσωτερικών, αρμόδιο κυρίως για τους εθνικούς δρυμούς.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Μπαράκ Ομπάμα, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος που θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, θα έχει παρουσιάσει το σύνολο της κυβερνητικής του ομάδας πριν από τα Χριστούγεννα.

Ωστόσο, ως προς την εκλογή για τη θέση του υπουργού Γεωργίας, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν επιβεβαιώθηκαν με τους δύο επικρατέστερους υποψήφιους Κόλιν Πίτερσον και Στεφανί Χερσέθ Σάντλιν, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο νέος υπουργός Γεωργίας που θα οριστεί σήμερα Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, δεν έχει το αναμενόμενο αγροτικό υπόβαθρο σε σχέση με τους δύο υποψηφίους που έχουν σχετική προϋπηρεσία στα αγροτικά, καθώς ο πρώτος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας και η δεύτερη, μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και γεωργικός εκπρόσωπος της Νότιας Ντακότα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία