BACK TO
TOP
Πολιτικές

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Σ. Χατζηγάκης

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί σήμερα ο υπουργός αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης, προκειμένου να έχει σειρά επαφών σχετικά με τις αποζημιώσεις που δόθηκαν με το πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες.

Το δώρο του Χοτζα-γάκη με τα 500 εκατ. ευρώ

0
0

Ο κ. Χατζηγάκης θα συναντηθεί με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα, την Επίτροπο αρμόδια για την υγεία και ασφάλεια των τροφίμων Ανδρούλλα Βασιλείου και την Επίτροπο αρμόδια για θέματα γεωργίας Μαριάν Φίσερ Μπόελ.

Εκτός από το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ, ο κ. Χατζηγάκης θα συζητήσει με την κα Μπόελ και μια σειρά άλλων θεμάτων, όπως την εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου, όσον αφορά στις επιδοτήσεις (ΟΣΔΕ), και τους καταλογισμούς σε βάρος της Ελλάδας τα προηγούμενα χρόνια.

Ενόψει της αναχώρησής του, ο υπουργός αγροτικής Ανάπτυξης ευχαρίστησε τους αγρότες για την κατανόηση που έδειξαν και άνοιξαν τους δρόμους και τους κάλεσε εκ νέου στον ανοικτό διάλογο που αρχίζει τώρα για όλα τα προβλήματα της ελληνικής γεωργίας.

Επίσης, επισήμανε για άλλη μία φορά ότι το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ αφορά αποζημιώσεις για προϊόντα που επλήγησαν από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

«Αιτήματα πέραν του πακέτου των 500 εκατ. ευρώ για όλους, δηλαδή ενισχύσεις ειδικού εισοδηματικού χαρακτήρα, οι οποίες συγκρούονται ευθέως με τις διατάξεις της Ε.Ε. δεν μπορούν να υιοθετηθούν και να προωθηθούν από την Ελλάδα. Οι συζητήσεις και δεσμεύσεις σε παρόμοια αιτήματα που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό και τη γεωγραφική εκπροσώπηση θέτουν στον παρόντα χρόνο προβλήματα αξιοπιστίας του κράτους αλλά κυρίως μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη διαπραγματευτική θέση της χώρας μας στην Ε.Ε., την οποία οφείλουμε όλοι να θωρακίζουμε με σοβαρότητα και αξιοπιστία», τόνισε.

Απηύθυνε, τέλος, έκκληση προς όλους τους αγρότες και ιδιαιτέρως προς τους Κρητικούς - ενόψει της προγραμματισμένης για αύριο συγκέντρωσής τους έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - να μη δυσκολέψουν τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, να μη διαχωρίζουν τον αγώνα τους από τη στάση όλων των άλλων αγροτών της Ελλάδας και να μην δημιουργήσουν κλίμα έντασης και αναταραχής στην Αθήνα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία