BACK TO
TOP
Αθλητισμός

Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος των γαλλικών γηπέδων Ρεϊμόν Κοπά

Θρηνεί το γαλλικό ποδόσφαιρο τον χαμό του θρυλικού άσου, Ρεϊμόν Κοπά, σε ηλικία 85 ετών. Η οικογένειά του προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση: «Απεβίωσε σήμερα το πρωί στις 8:15 ο Ρεϊμόν Κοπά, μετά από πολύμηνη ασθένεια. Την Κυριακή εισήχθη στο νοσοκομείο και σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή».

Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος των γαλλικών γηπέδων Ρεϊμόν Κοπά

2
0
Ο σπουδαίος άσος του παρελθόντος πανηγύρισε τρεις ευρωπαϊκούς τίτλους με την Ρεάλ Μαδρίτης (1957, 1958, 1959), ενώ το 1958 είχε αναδειχθεί σε παίκτη της χρονιάς στην Ευρώπη

Ο Ρεϊμόν Κοπά γεννήθηκε στις 31/10/1931 στη Βόρεια Γαλλία και ήταν μεσοεπιθετικός, εκ των κορυφαίων που ανέδειξε ποτέ το ποδόσφαιρο της χώρας. 

 Το πραγματικό του επώνυνο ήταν Κοπαζέφσκι καθώς η οικογένειά του ήταν Πολωνοί μετανάστες. Ο πατέρας του ήταν ανθρακωρύχος, με αποτέλεσμα να μπει από μικρός στα βάσανα και να δουλέψει σε διάφορα ανθρακωρυχεία της περιοχής. Έκανε κι άλλες δουλειές, σε μία εκ των οποίων έχασε το δάκτυλο του δεξιού χεριού του.

Το ταλέντο του στην μπάλα ήταν έμφυτο και σε ηλικία 18 ετών εντάχθηκε στην Ανζέ, ενώ ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Ρεμς (1951). Εκεί έκανε 158 συμμετοχές και πέτυχε 48 γκολ. Το 1956 πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης (79 συμμετοχές και 24 γκολ) με την οποία κατέκτησε τρία κύπελλα πρωταθλητριών, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, επέστρεψε στην Ρεμς όπου έκλεισε την καριέρα του (244 αγώνες-36 γκολ).

Διακρινόταν για την εξαιρετική του ντρίπλα, αλλά και για τις ηγετικές του ικανότητες. Δικαίως αποτελεί μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του γαλλικού ποδοσφαίρου.

(Πηγή: naftemporiki.gr)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία