BACK TO
TOP
Αθλητισμός

Αγώνας του αιώνα το χθεσινό Μπαρτσελόνα- Παρί, 6-1

Κανείς σχεδόν δεν πίστευε πως ήταν πιθανό η Μπαρτσελόνα να γυρίσει το εις βάρος της 0-4 στο «Παρκ ντε Πρενς». Κανείς εκτός μάλλον από τους παίκτες της που στον αγώνα της Τετάρτης κατάφεραν τη μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών στην ιστορία του ποδοσφαίρου, τουλάχιστον του ευρωπαϊκού. Στο «Καμπ Νου» της Βαρκελώνης η Μπαρτσελόνα διέλυσε 6-1 την Παρί Σεν Ζερμέν και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αγώνας του αιώνα το χθεσινό Μπαρτσελόνα- Παρί, 6-1

0
0
Η «Μπάρτσα» είχε ηττηθεί 0-4 στο «Παρκ ντε Πρενς», αλλά απόψε θύμισε την ομάδα των ημερών του Πεπ Γκουαρντιόλα. Ως το 88ο λεπτό το σκορ ήταν 3-1 και οι Παριζιάνοι σκέφτονταν ήδη την κλήρωση της επόμενης Παρασκευής, Η αρμάδα του Λιονέλ Μέσι χρειαζόταν τρία γκολ για την πρόκριση, κι αυτό αντέβαινε στην ποδοσφαιρική λογική

Όχι όταν μιλάμε μια ομάδα-θρύλο όμως! Ο Νεϊμάρ έγραψε το 4-1 σε εκείνο το σημείο με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο ίδιος πέτυχε το 5-1 από τα 11 μέτρα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, για πέναλτι που υποδείχθηκε σε μαρκάρισμα του Μαρκίνιος στον Σουάρες κι ο Σέρχι Ρομπέρτο έστειλε την ομάδα του στον... έβδομο ουρανό, δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα του Αϊτεκίν, από ασίστ του Νεϊμάρ!

Ταυτόχρονα πίστωσε τη λαοφιλή ομάδα με ένα ρεκόρ που φάνταζε ακατόρθωτο, αφού ως απόψε κανένα συγκρότημα στην ιστορία της διοργάνωσης δεν προκρίθηκε σε διπλούς νοκ άουτ αγώνες προερχόμενο από ήττα με 0-4! Οι πιθανότητες ήταν ελάχιστες, όμως ο κόσμος (99.000 θεατές), οι παίκτες, η τεχνική ηγεσία, όλη η Βαρκελώνη, πίστεψε στο θαύμα από το ξεκίνημα του αγώνα.

Πίστεψαν και δικαιώθηκαν, με πρώτον απ΄ όλους τον Λουίς Ενρίκε που μετά τη συντριπτική ήττα της πρώτης αναμέτρησης είχε χαρακτηριστεί περίπου... άχρηστος από τον ισπανικό Τύπο, αλλά απόψε απάντησε χωρίς καν να χρειαστεί να μιλήσει. Στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα είχε δηλώσει πως «αν αυτοί μπόρεσαν να μας βάλουν τέσσερα γκολ, εμείς μπορούμε έξι»!

Προφανώς πολλοί θα μειδίασαν τότε, μόνο που ο Ενρίκε γέλασε τελευταίος. Η γιορτή στο «Καμπ Νου» ξεκίνησε πολύ νωρίς, με το γήπεδο να παίρνει... άσχημη κλίση για την Παρί μόλις στο 3ο λεπτό: από λάθος του Τραπ, αλλά και του Βεράτι που δεν απομάκρυνε, ο Σουάρες άνοιξε το σκορ και οι εξέδρες... εξερράγησαν.

Στο 40΄ ήταν και πάλι ο τρακαρισμένος Τραπ που στην προσπάθειά του να απομακρύνει μετά το τακουνάκι του Ινιέστα έστειλε τη μπάλα πάνω στον Κουρζάβα για το 2-0. Όπως στο ξεκίνημα του αγώνα, έτσι και στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα έφτασε αμέσως στο 3-0.

Ο Μουνιέ έχασε το βηματισμό του κι ανέτρεψε τον Νεϊμάρ, με τον Αϊτεκίν να δείχνει αρχικά άουτ και με την υπόδειξη του επιπρόσθετου, πέναλτι. Ο Μέσι στο 50΄ με το 11ο του γκολ σε 7 αγώνες στη διοργάνωση έφερε την ομάδα του μία ανάσα από την ισοφάριση του εις βάρος της σκορ στο «Παρκ ντε Πρενς».

Τα πάντα έδειξαν να τελειώνουν στο 62΄, όταν ο Καβάνι με άπιαστο σουτ από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν μειώνοντας, αλλά από εκεί που η κατάσταση έδειχνε μη αναστρέψιμη ήρθαν τα πάνω-κάτω μέσα σε ένα οκτάλεπτο.

(Πηγή: naftemporiki.gr)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία