BACK TO
TOP
Αθλητισμός

Ξανά στην οκτάδα του Champions League η Λίβερπουλ

Το ματς της Λίβερπουλ με την Πόρτο στο Άνφιλντ είχε φυσικά διαδικαστικό χαρακτήρα. Το 5-0 με το οποίο είχε επικρατήσει η αγγλική ομάδα στο πρώτο παιχνίδι είχε ξεκαθαρίσει το τοπίο, αναφορικά με την ομάδα που θα έπαιρνε την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Ξανά στην οκτάδα του Champions League η Λίβερπουλ

5
0

Το τελικό 0-0 στο άντρο των «κόκκινων» πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς όλοι στο μεγάλο λιμάνι πανηγύριζαν για την μεγάλη επιστροφή της ομάδας τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μια ποια επιστροφή θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος;

Έλειψε ποτέ η Λίβερπουλ;ς Κι όμως μια προσεκτική ματιά στα τελευταία Τσάμπιονς Λιγκ φανερώνει ότι η τελευταία φορά που η «αρμάδα» του λιμανιού βρέθηκε σε προημιτελική φάση της κορυφαίας διοργάνωσης ήταν την σεζόν 2008-2009. Δηλαδή εννιά χρόνια πίσω. Δεν το λες και μικρό χρονικό διάστημα όταν αναφέρεσαι σε μια ομάδα με την φανέλα και την ιστορία της Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» έχουν κατακτήσει πέντε φορές την κούπα με τα μεγάλα «αυτιά». Πέντε φορές με τελευταία την ιστορική τους νίκη στην Κωνσταντινούπολη το 2005 απέναντι στην Μίλαν. Η Λίβερπουλ είναι και πάλι παρούσα σε προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και όταν η συγκεκριμένη ομάδα μπαίνει στην τελική ευθεία για την διεκδίκηση ενός τροπαίου, τότε όλοι οι αντίπαλοι της θα πρέπει να έχουν μια μόνο σκέψη στο μυαλό τους. Είναι σύλλογος που μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα από αυτά που της «επιτρέπει» το ρόστερ της, γιατί πολύ απλά είναι μια τεράστια ομάδα που παίρνει ώθηση από το ευρωπαϊκό της παρελθόν. Είναι μια ομάδα που πάντα βρίσκει τον τρόπο να κοντράρει οποιονδήποτε αντίπαλο, όσο μεγάλο όνομα κι αν βρεθεί απέναντι της. Είναι βέβαια και μια ομάδα που μπορεί εύκολα να την «πατήσει» από την Ρόμα ή την Σαχτάρ Ντόνετσκ κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα προβληματίζει τον προπονητή της, τον Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Γερμανός τεχνικός της αγγλικής ομάδας ξέρει καλά τα πλεονεκτήματα αλλά και τις αδυναμίες των «κόκκινων». Ξέρει επίσης ότι αυτή η φανέλα δεν «λυγίζει» από την πίεση καμιάς αντιπάλου. Όποιος θέλει μπορεί να «απευθυνθεί» στην Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς οι μερένχες κοντραρίστηκαν με την Λίβερπουλ την σεζόν 2008-2009 και η «βασίλισσα» υποκλίθηκε στο μεγαλείο των «κόκκινων».

Δύο νίκες με 1-0 και 4-0 είχαν δώσει το εισιτήριο της πρόκρισης στην αγγλική ομάδα με εμφατικό τρόπο. Η «αρμάδα» του αγγλικού λιμανιού επέστρεψε λοιπόν φέτος σε προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και κανείς δεν θέλει να την βρει στο δρόμο του. Κι όταν λέμε κανείς, κυριολεκτούμε.

Πηγή:tovima.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία