BACK TO
TOP
Αθλητισμός

Μανωλάς, ο αυτοκράτορας της Ρώμης!

Απίθανη, μαγική, εντυπωσιακή η Ρόμα έκανε την ανατροπή του αιώνα και βρέθηκε στα ημιτελικά του Champions League, επικρατώντας 3-0 της Μπαρτσελόνα.

Μανωλάς, ο αυτοκράτορας της Ρώμης!

2
0

Ο Μανωλάς έκανε... αυτοκρατορική εμφάνιση και με ένα τρελό γκολ έβαλε... φωτιά στα όνειρα των Καταλανών για κούπα! «Ο Ντι Φραντσέσκο είπε πως θα εγκλωβίσει τον Μέσι; Πιστεύω πως ο Μέσι θα βρει τον τρόπο για να πετύχει αυτό που θέλει» είπε ο Βαλβέρδε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, αλλά στο σημαντικότερο ραντεβού της χρονιάς, ο Αργεντίνος σταρ και η ομάδα τους παρουσιάστηκαν... ασυνεπείς. Η Μπάρτσα έκανε το χειρότερό της παιχνίδι, δεν είχε ούτε μια κλασική ευκαιρία, αντίθετα με τους Τζιαλορόσι που ήταν παντού, έτρεξαν όσο ποτέ άλλωτε κι έφτασαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 1984! Τα στατιστικά πρόκρισης της Μπαρτσελόνα πριν το ματς του Ολίμπικο ήταν στο 88.1%, αλλά αποδείχθηκε πως στην αρένα δεν έπαιξαν μπάλα οι αριθμοί, αλλά το πάθος!

Η Ρόμα μπήκε επιθετικά όπως αναμενόταν, ωστόσο στο πρώτο 5λεπτο οι Καταλανοί ήταν αυτοί που πλησίασαν στο γκολ. Ωστόσο, το γκολ του Μέσι, αλλά και του Σέρχι Ρομπέρτο δεν βρήκαν στόχο. Οι Τζιαλορόσι στην πρώτη τους φάση εκμεταλλεύθηκαν την αμυντική αδράνεια της αντιπάλου και άνοιξαν το σκορ. Στο 6' ο Ντε Ρόσι μοίρασε υπέροχα στον Τζέκο και ο Βόσνιος με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 6ο του γκολ στη διοργάνωση. Η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να αντιδράσει, οι γηπεδούχοι με αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι τους πίεσαν αρκετά, έκλεισαν εξαιρετικά τους Ινιέστα, Ράκιτιτς, ενώ ο Μέσι ήταν εκτός ρυθμού. Οι Τζιαλορόσι με σέντρες και στημένα επιδίωξαν να εκμεταλλευθούν το πλεονέκτημα στον αέρα και δημιούργησαν κινδύνους, ωστόσο τόσο ο Τζέκο όσο και ο Σικ δεν κατάφεραν να σκοράρουν. 

Η Ρόμα ήταν το ίδιο παθιασμένη και στην επανάληψη, αντίθετα, η Μπαρτσελόνα παρέμεινε νωθρή, χωρίς εμπνεύσεις, αλλά και σωστή κυκλοφορία. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και στο 58' έφτασαν στο γκολ! Ο Τζέκο ανατράπηκε από τον Πικέ και ο Ντε Ρόσι από την άσπρη βούλα πέτυχε το 2-0. Το πρέσινγκ της Ρόμα συνεχίστηκε, οι παίκτες της μάρκαραν παντού και οι Καταλανοί αδυνατούσαν να βρουν λύσεις! Μάλιστα, στο 69' οι Τζιαλορόσι έφτασαν μια ανάσα από το τρίτο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Ντε Ρόσι κατέληξε μόλις άουτ. Τα στημένα... έστησαν τη Μπάρτσα και στο 82' ήρθε η επική ανατροπή, όταν από εκτέλεση κόρνερ, ο Μανωλάς με υπέροχη κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-0! 

Ο Βαλβέρδε πέρασε στο 85' Πάκο και Ντεμπελέ, αλλά ήταν αργά, πολύ αργά... Ενα σουτ του Βέλγου απο μακριά δεν μπήκε ποτέ και η Ρόμα έγινε η τρίτη ομάδα μετά τις Ντεπορτίβο, Μπαρτσελόνα που κατάφερε να κάνει την ανατροπή στα προημιτελικά της διοργάνωσης πετυχαίνοντας 3+ γκολ!

Ρόμα (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Ναϊνγκολάν (77΄ Ελ Σαράουϊ), Ζέσους, Στρούτμαν, Τζέκο, Κολάροφ, Σικ (73΄ Ουντέρ), Ντε Ρόσι, Φάτσιο, Φλορέντσι, Μανωλάς 

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο (85΄ Ντεμπελέ), Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (85΄ Πάκο Αλκάθερ), Ινιέστα (80΄ Γκόμες), Σουάρες, Μέσι, Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ουμτιτί
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία