BACK TO
TOP
Αθλητισμός

Αποχωρεί από την Άρσεναλ ο Αρσέν Βενγκέρ

Έπειτα από 22 χρόνια ο Αρσέν Βενγκέρ αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της Άρσεναλ. Στην επίσημη ανακοίνωση της αγγλικής ομάδας ποδοσφαίρου αναφέρεται πως η αποχώρηση του από τη θέση του προπονητή θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της φετινής σαιζόν.

Αποχωρεί από την Άρσεναλ ο Αρσέν Βενγκέρ

4
0

Ο Γάλλος αποχωρεί από τη θέση έναν χρόνο πριν την ολοκλήρωση του τελευταίου συμβολαίου του. 

Οι «κανονιέρηδες» είναι στην έκτη θέση της Premier League και η μοναδική τους ελπίδα να αγωνιστούν του χρόνου στο Champions League είναι να πάρουν φέτος το κύπελλο του Europa League.

Ο 68χρονος Βενγκέρ έχει κερδίσει τρία πρωταθλήματα με την Άρσεναλ και επτά κύπελλα. Μάλιστα το 1998 και το 2002 κατέκτησε το νταμπλ. 

«Είμαι ευγνώμων που είχα το προνόμιο να υπηρετήσω την ομάδα τόσα πολλά αξέχαστε χρόνια», αναφέρει σε δήλωση του ο Βενγκέρ. «Διαχείριστηκα την ομάδα με πλήρη δέσμευση και ακεραιότητα», πρόσθεσε, καταλήγοντας: «σε όλους τους λάτρεις της Άρσεναλ, φροντίστε τις αξίες του συλλόγου». 

Απ' την πλευρά του ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Σταν Κρόενκε χαρακτήρισε τη σημερινή ανακοίνωση ως «μία απ' τις πιο δύσκολες μέρες που είχαμε ποτέ στα χρόνια που ασχολούμαστε με το άθλημα». Και πρόσθεσε: «Ένας απ' τους κύριους λόγους που μπήκαμε στην Άρσεναλ ήταν λόγω του τι έφερε ο Αρσέν στην ομάδα αλλά και εκτός γηπέδου. Η μακρά πορεία και η συνοχή του σε μια τόσο σταθερή περίοδο στο υψηλότερο επίπεδο του παιχνιδιού δεν θα επαναληφθούν».

Ο Αρσέν Βενγκέρ, που προσλήφθηκε στην Άρσεναλ την 1η Οκτωβρίου 1996, είναι ο προπονητής με τη μεγαλύτερη χρονικά θητεία σε ομάδα της Premier League έχοντας μέχρι σήμερα κάτσει στον πάγκο της ομάδας για 823 παιχνίδια. 

Ωστόσο πολλοί οπαδοί επέκριναν τον Γάλλο προπονητή για την πορεία της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια. 

Η ήττα την περασμένη Κυριακή με 2-1 από τη Νιούκαστλ ήταν η 11η φέτος, ισοφαρίζοντας τη χειρότερη χρονιά που είχε η Άρσεναλ υπό τον Βενγκέρ αυτά τα 22 χρόνια. 

Η ομάδα, πέντε αγώνες πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, βρίσκεται 33 βαθμούς πίσω απ' την πρώτη στη βαθμολογία Μάντσεστερ Σίτι και 33 βαθμούς πάνω απ' την ουραγό Γουέστ Μπρομ. 

Για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε ο Βενγκέρ φαίνεται θα τερματίσει εκτός της πρώτης τετράδας που αποκτά πρόσβαση στο Champions League της επόμενης χρονιάς. Την επόμενη Πέμπτη αντιμετωπίζει στον πρώτο αγώνα των ημιτελικών του Europa League την ισπανική Ατλέτικο Μαδρίτης που αυτή τη στιγμή είναι δεύτερη στη Λα Λίγκα, το ισπανικό πρωτάθλημα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία