BACK TO
TOP
Αθλητισμός

Το μουντιάλ της Ρωσίας βάζει γκολ στα χρηματιστήρια

Το Παγκόσµιο Κύπελλο που ξεκίνησε την Πέµπτη στη Ρωσία αποτελεί και επενδυτικό γεγονός µε τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι οι χρηµαταγορές τείνουν να ενεργούν συναισθηµατικά, όπως οποιοσδήποτε µεγάλος φαν του ποδοσφαίρου, κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Το μουντιάλ της Ρωσίας βάζει γκολ στα χρηματιστήρια

3
0

Περισσότερο από τα δύο τρίτα (43) των 64 συνολικών µατς στο φετινό Μουντιάλ, θα παιχτούν κατά τις ώρες συναλλαγών της Ευρώπης και της Λατινικής Αµερικής, γεγονός που έχει αποδειχθεί ότι µεταβάλλει σηµαντικά τη συµπεριφορά της αγοράς.

Ενδεικτικό είναι ότι κατά τη διάρκεια του Παγκοσµίου Κυπέλλου του 2010 στη Νότια Αφρική, οι συναλλαγές των χρηµατιστηρίων µειώθηκαν κατά 55% σε µέσο όρο όταν οι οµάδες της κάθε χώρας έπαιζαν, σύµφωνα µε έκθεση του Μάικλ Έχρµαν επικεφαλής έρευνας της νοµισµατικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Στη Βραζιλία και την Αργεντινή η µείωση του τζίρου ήταν ακόµη πιο έντονη, κατά 75% και 80% αντίστοιχα, ενώ στην Ευρώπη µειώθηκε κατά 38% και στις Ηνωµένες Πολιτείες κατά 43%, µε τις πιο κρίσιµες στιγµές των µατς, όπως η επίτευξη ενός γκολ, να µειώνουν τη συναλλαγµατική δραστηριότητα κατά ένα περαιτέρω 5%.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία