BACK TO
TOP
Business

Πενταετές ομόλογο εκδίδει η ETE, πάνω από 2 δισ. ευρώ οι προσφορές

Στην έκδοση κοινού ομόλογου μέσω της θυγατρικής της, NBG Finance plc, πενταετούς διάρκειας, σταθερού επιτοκίου για ονομαστικό πόσο έως 750 εκατ. ευρώ, προχωρά η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο ενίσχυσης της μακροχρόνιας ρευστότητάς της.

Στην Εθνική μεταφέρθηκαν οι καταθέσεις της Συνεταιριστικής Λέσβου-Λήμνου

1
0

Όπως αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της, το ομόλογο θα διατεθεί στην διεθνή αγορά (Reg S) και το βιβλίο προσφορών αναμένεται να ανοίξει αυθημερόν.

Συντονιστές της έκδοσης θα είναι οι τράπεζες Bank of America Merrill Lynch, Citi, Goldman Sachs, HSBC και Morgan Stanley.

Αξιωματούχος της τράπεζας δήλωσε στο Reuters ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τους διεθνείς επενδυτές για την έκδοση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το 5ετές ομόλογο της ΕΤΕ θα μπορούσε να έχει μια απόδοση λίγο πάνω από το 4%, έναντι 4,95% που έδινε το κρατικό 5ετές ομόλογο στην έκδοσή του και 4,76% που δίνει σήμερα.

Το βιβλίο για το νέο πενταετούς διάρκειας ομόλογο αναμένεται να ανοίξει το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Απριλίου με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον το οποίο και μπορεί να μεταφρασθεί σε ένα άκρως ικανοποιητικό επιτόκιο μεταξύ 4,35% και 4,5%, δηλαδή χαμηλότερα και απ' αυτό της πρόσφατης ομολογιακής έκδοσης του ελληνικού Δημοσίου.

Η άντληση 750 εκατ. ευρώ θεωρείται μικρή έκδοση για τα διεθνή δεδομένα, ενώ το επιτόκιο θεωρείται εξαιρετικά δελεαστικό ειδικά μετά την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος της χώρας με αποτέλεσμα οι fund managers να σπεύδουν να τοποθετηθούν με μεγάλες εντολές προκειμένου να λάβουν κατά την εκκαθάριση όσο το δυνατόν μεγαλύτερες θέσεις.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία