BACK TO
TOP
Business

Μειώνει τη συμμετοχή της στην Finansbank η Εθνική Τράπεζα

Στην πώληση του 40% του μετοχικού κεφαλαίου της τουρκικής θυγατρικής της Finansbank σκοπεύει να προχωρήσει η Εθνική Τράπεζα, όπως ανακοίνωσε σχετικά.

Στην Εθνική μεταφέρθηκαν οι καταθέσεις της Συνεταιριστικής Λέσβου-Λήμνου

1
0

Η τράπεζα προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κατάργηση δικαιώματος προτίμησης η οποία θα διατεθεί με δημόσια προσφορά και ιδιωτική τοποθέτηση. Οι κινήσεις, όπως έχει γράψει το Euro2day.gr θα γίνει σε δυο φάσεις. H διάθεση του 20% θα γίνει με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ +1,38% της Ελλάδος («ΕΤΕ») ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της τουρκικής θυγατρικής Finansbank A.S. αποφάσισε σήμερα την υποβολή σχεδίου ενημερωτικού δελτίου προς το “Capital Markets Board of Turkey”, καθώς και των λοιπών απαιτούμενων αιτήσεων προς τις αρμόδιες τουρκικές αρχές, αναφορικά με την αύξηση του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Finansbank A.S. μέχρι ποσού TL 715.000.000 (σ.σ. 250,4 εκατ. ευρώ), με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης και έκδοση νέων μετοχών, οι οποίες θα διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς και ιδιωτικής τοποθέτησης.

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp) σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΕΤΕ, προβλέπεται η μείωση του ποσοστού της ΕΤΕ στη Finansbank A.S., ώστε, έως το τέλος του 2015, η συμμετοχή της να περιοριστεί στο 60%».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία