BACK TO
TOP
Business

Επιβεβαιώνει τις επαφές με επενδυτές για Finansbank η Εθνική

Σε επαφές με πιθανούς επενδυτές στο πλαίσιο της πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού στη Finansbank (τουρκική θυγατρική) βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα, όπως επιβεβαιώνει ουσιαστικά με ανακοίνωσή της.

Στην Εθνική μεταφέρθηκαν οι καταθέσεις της Συνεταιριστικής Λέσβου-Λήμνου

0
0
Η ανακοίνωση έρχεται μετά από σχετικό ρεπορτάζ του Reuters.

H ανακοίνωση της ΕΤΕ έχει ως εξής

«Σε συνέχεια της από 29.09.2015 σχετικής ανακοίνωσης, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει ότι πρόκειται να προβεί σε επαφές με πιθανούς επενδυτές στο πλαίσιο της διερεύνησης εναλλακτικών στρατηγικών επιλογών για τη Finansbank».  

 

Υπενθυμίζεται ότι το Agronews μετέδιδε την Παρασκευή τα εξής:

Τέσσερις είναι, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, οι ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά της Finansbank, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, πρόκειται για την Qatar National Bank (από το Κατάρ), τις τουρκικές Garanti Bank και Fibabanka και έναν κινεζικό τραπεζικό όμιλο, η επωνυμία του οποίου δεν κατονομάζεται.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Τράπεζα (στην οποία ανήκει η Finansbank) είναι υποχρεωμένη, βάσει των κανόνων για την αναδιάρθρωσή της, να προχωρήσει σε πώληση του 40% της Finansbank, ενώ η διοίκησή της έχει διαψεύσει δημοσιεύματα που θέλουν την QNB να έχει καταθέσει προσφορά ύψους τριών δισ. ευρώ.

«Συνολικά τέσσερις όμιλοι έχουν προχωρήσει σε κατάθεση προσφορών. Η ΕΤΕ επιθυμεί, όμως, να υπάρξει κατάθεση ξεκάθαρων προσφορών, ούτως ώστε να τις κρίνει», υποστήριξε μία από τις πηγές του Reuters, προσθέτοντας ότι η Qatar National Bank, μάλλον, διαθέτει προβάδισμα.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι σύμβουλοι της πώλησης έχουν αναλάβει οι Goldman Sachs και Morgan Stanley.

Από την πλευρά της η Finansbank δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Reuters, ενώ δεν υπήρξε σχολιασμός ούτε από τις κατονομαζόμενες τράπεζες.

 

(Με πληροφορίες από newmoney.gr)

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία