BACK TO
TOP
Business

Εγγυήσεις για αγροτικά δάνεια ως 25.000 ευρώ

Την πρόσβαση σε µικρο-δάνεια έως 25.000 ευρώ αγροτών και µικροεπιχειρηµατιών που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες εξασφαλίσεις, έρχεται να διευκολύνει µέσω ενός νέου µηχανισµού εγγυήσεων το Ευρωπαϊκό Ταµείο Επενδύσεων, που έχει ήδη ξεκινήσει να κλείνει συµφωνίες µε τραπεζικά ιδρύµατα της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda.

Εγγυήσεις για αγροτικά δάνεια ως 25.000 ευρώ

1
0
Οι εγγυήσεις αυτές έρχονται να µειώσουν το ρίσκο για το δανειολήπτη αλλά και την τράπεζα καθιστώντας δυνατή την προσέγγιση µικροεπιχειρηµατιών που θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στη ρευστότητα είτε για να καλύψουν την ιδία συµµετοχή σε επενδυτικά προγράµµατα. Σύµφωνα µε σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Ταµείου Επενδύσεων την πρώτη συµφωνία εγγυήσεων στην Ελλάδα υπέγραψε η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας στις αρχές Μαΐου, ενώ πληροφορίες που µένει να επιβεβαιωθούν είναι ότι έπονται ανάλογες συµβάσεις και µε τις συστηµικές τράπεζες.

Σύµφωνα µε τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, ο µηχανισµός εγγυήσεων θα καλύψει αρχικά χαρτοφυλάκιο δανείων ύψους 5 εκατ. ευρώ για περισσότερους από 300 µικροδανειολήπτες, κυρίως γεωργούς, νέους άνεργους δανειολήπτες, συνεταιρισµούς και επιχειρήσεις κοινωνικής οικονοµίας, καθώς και πολύ µικρές επιχειρήσεις. Το καθεστώς εγγυήσεων δίνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράµµατος για την απασχόληση και την κοινωνική καινοτοµία («EaSI»)



Συµφωνία 20 εκατ. ευρώ µε επενδυτικό fundΑυτή δεν είναι η µοναδική συµφωνία που υπεγράφη τις τελευταίες µέρες µεταξύ ελληνικών φορέων και του Ευρωπαϊκού Ταµείου Επενδύσεων καθώς έκλεισε επίσης η συµφωνία, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ µε το Diorama Investments SICAR. Η σύµβαση αυτή θα επιτρέψει στην τελευταία να αυξήσει τη χρηµατοδότηση που παρέχει σε ελληνικές µικροµεσαίες επιχειρήσεις, παρέχοντας κεφάλαια για την απαραίτητη ανάπτυξη και επέκταση.

Συνολικά 193 εκατ. ευρώ στην πενταετίαΓια την περίοδο 2014-2020 το πρόγραµµα εγγυήσεων EaSI της Κοµισιόν αναµένεται να προσφέρει συνολικά κονδύλια ύψους 193 εκατ. ευρώ. Στόχος, σύµφωνα µε την ΕΤΕ, είναι να αυξηθεί η πρόσβαση στη µικροχρηµατοδότηση, ιδίως για τις ευάλωτες οµάδες που θέλουν να ιδρύσουν ή να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους καθώς και τις πολύ µικρές επιχειρήσεις, ιδίως µέσω δανείων µέχρι 25.000 ευρώ. Επιπλέον, για πρώτη φορά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει κοινωνικές επιχειρήσεις µέσω δανείων ύψους 500.000 ευρώ.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία