BACK TO
TOP
Business

Αγροτική επενδυτική τράπεζα χτίζει ο Σάλλας

Μια νέου τύπου αγροτική επενδυτική τράπεζα φαίνεται πως φιλοδοξεί να δηµιουργήσει ο Μιχάλης Σάλλας µε την απόφαση του να στηρίξει ως στρατηγικός επενδυτής την κεφαλαιακή ενίσχυση της Παγκρήτιας Τράπεζας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

Αγροτική επενδυτική τράπεζα χτίζει ο Σάλλας

2
0
Μάλιστα, η απόφαση του να συµµετάσχει µε ποσοστό 15% επί του συνόλου των συνεταιριστικών µερίδων στο µετοχικό κεφάλαιο της Παγκρήτιας και να αναλάβει το management, εκτός από µία κίνηση συµβολισµού θα µπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να αλλάξει έως ένα βαθµό τον ελληνικό τραπεζικό χάρτη. O «στρατηγός», όπως τον αποκαλούν συχνά οι συνεργάτες του, φαίνεται να έχει προετοιµαστεί καλά για έναν ακόµη γύρο, καθώς µε αυτή του την κίνηση ενδεχοµένως να θέλει να ανοίξει νέους δρόµους στον αγροτικό χώρο καθώς γνωρίζει πολύ καλά πως αποτελεί κρίσιµο παράγοντα για την εθνική οικονοµία



Ο έµπειρος τραπεζίτης επανέρχεται στο προσκήνιο, µετά την αποχώρησή του το περασµένο καλοκαίρι από τη θέση του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, µε τον ίδιο να εµφανίζεται αποφασισµένος να οδηγήσει την ανάκαµψη της µεγαλύτερης συνεταιριστικής τράπεζας στη χώρα. Ενέργεια, που υποδεικνύει ότι βλέπει ανάπτυξη σε έναν κλάδο που εστιάζει στις τοπικές κοινωνίες και έχει πρωταρχικό στόχο τη χρηµατοδότηση της πραγµατικής οικονοµίας και των µικροµεσαίων επιχειρήσεων. «Γνωρίζω την τράπεζα από την ίδρυσή της και έχω παρακολουθήσει στενά την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια. Θεωρώ την Παγκρήτια Τράπεζα άρρηκτα δεµένη µε την οικονοµία της Κρήτης, έχω εµπιστοσύνη στη διοίκηση και στα στελέχη της και πιστεύω ότι η νέα προσπάθεια όλων µας θα συµβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της και θα διευρύνει τις προοπτικές της προς όφελος των συνεταίρων και των πελατών της», δήλωσε εµφατικά ο Μιχάλης Σάλλας.

Κύκλοι της αγοράς εκτιµούν ότι πίσω από την κίνηση Σάλλα υπάρχει ολοκληρωµένο στρατηγικό σχέδιο και αφετέρου µια µικρή αλλά ισχυρή «στρατιά» επιχειρηµατιών – επενδυτών µε στόχο µέσω αναχρηµατοδοτήσεων να «αποσπάσει» µέρος των δανείων τους από τις συστηµικές τράπεζες, συνδυάζοντας ενδεχοµένως τη συµµετοχή επιχειρηµατιών στο κεφάλαιο της τράπεζας µε καλύτερους όρους από αυτούς που έχουν σήµερα από τις υπάρχουσες τράπεζες.

Ενδυνάµωση

Όπως αναφέρει η Παγκρήτια Τράπεζα, η συµµετοχή του στρατηγικού επενδυτή αναµένεται να ενισχύσει και να θωρακίσει την κεφαλαιακή επάρκεια της Παγκρήτιας. Τόσο η ∆ιοίκηση της Τράπεζας όσο και ο κ. Σάλλας πιστεύουν ότι µε τη συνεργασία αυτή δηµιουργούνται οι δυνατότητες για την ενδυνάµωση, ανάπτυξη και αναβάθµιση των δραστηριοτήτων της τράπεζας, προς όφελος των υφιστάµενων και µελλοντικών συνεταίρων της.

Η συµµετοχή θα υλοποιηθεί σύµφωνα µε το θεσµικό πλαίσιο που διέπει τις συνεταιριστικές τράπεζες και θα διασφαλίζει τον συνεταιριστικό χαρακτήρα της Παγκρήτιας.

Στόχος, η διαδικασία να ολοκληρωθεί έως 31 ∆εκεµβρίου 2017.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία