BACK TO
TOP
Business

Καμπανάκι Barclays για υψηλό πολιτικό κίνδυνο στην Ιταλία

Σε σημαντική αναβάθμιση των προβλέψεών της για την ευρωζώνη προχωρά η Barclays, αναμένοντας πως το ΑΕΠ θα αυξηθεί 1,7% τόσο το 2017 όσο και το 2018, από 1,2% και 1,6% πριν, ενώ ο πληθωρισμός θα αγγίξει το 1,8% φέτος και το 1,3% το 2018.

Καμπανάκι Barclays για υψηλό πολιτικό κίνδυνο στην Ιταλία

0
0

Μετά την ήττα του λαϊκιστικού PVV στην Ολλανδία, οι γαλλικές δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να δείχνουν ότι η Le Pen έχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές και σύμφωνα με την βρετανική τράπεζα, η Γαλλία δεν είναι η χώρα η οποία θα απασχολήσει έντονα την ευρωζώνη και της αγορές.

Οι Ολλανδοί ψηφοφόροι επικύρωσαν την πρόσφατη τάση στις δημοσκοπήσεις και έδωσαν τις περισσότερες από τις ψήφους τους στο VVD του Rutte ενώ το PVV του Wilders ήρθε με αρκετή απόσταση, δεύτερο . Η Barcal;ys αναμένει ότι οι συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη χώρα θα κρατήσουν εβδομάδες ίσως και μήνες,  εάν τα μέρη αποφασίσουν να διερευνήσουν όλες τις δυνατότητες συνεργασίας.

Ωστόσο, δεδομένης της υγιούς κατάστασης της ολλανδικής οικονομίας, ο χρόνος δεν είναι υπερβολικά περιοριστικός παράγοντας και η χώρα θα μπορούσε να λειτουργήσει για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο κάτω από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση χωρίς να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα.

Μετά το ολλανδικό εκλογικό αποτέλεσμα, είναι φυσικό για τις αγορές να προσπαθήσουν να βγάλουμε συμπεράσματα σχετικά με τις επικείμενες εκλογές στη Γαλλία. Δεδομένης της εκστρατείας του Wilders του PVV η οποία ήταν σε μία πιο ακραία πλατφόρμα από ότι αυτής της Marine Le Pen στη Γαλλία, η Ολλανδία δύσκολα θα δείξει τον δρόμο προς τις γαλλικές εκλογές.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Marine Le Pen έχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, και παρόλο που η αβεβαιότητα θα παραμείνει μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, ο κίνδυνος για την οικονομία είναι περιορισμένος, αν και δεν μπορούν να αποκλειστούν πλήρως οι προσωρινές πιέσεις της αγοράς τις επόμενες εβδομάδες, αν οι δημοσκοπήσεις δείξουν ότι η Le Pen αποκτά περαιτέρω στήριξη για τον πρώτο γύρο.

Ωστόσο η Barclays προειδοποιεί ότι ο πολιτικός κίνδυνος είναι υψηλότερος στην Ιταλία, όπου οι εκλογές αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο πρώτο τρίμηνο του 2018. Όπως επισημαίνει η βρετανική τράπεζα, η Ιταλία θα μπορούσε να είναι η "αχίλλειος πτέρνα" της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, με το υψηλό δημόσιο χρέος, τις πολύ αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης και έναν ακόμα προβληματικό τραπεζικό κλάδο να αναμένεται να βρεθούν σύντομα ξανά στο προσκήνιο των αγορών.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία