BACK TO
TOP
Business

Η Deutsche Bank πέφτει στην κατάταξη των κορυφαίων τραπεζών

Η Deutsche Bank δεν συγκαταλέγεται πλέον στις 15 κορυφαίες ιδιωτικές τράπεζες του κόσμου έπειτα από μια δύσκολη χρονιά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε τη Δευτέρα 7 Αυγούστου η Scorpio Partnership.

Η Deutsche Bank πέφτει στην κατάταξη των κορυφαίων τραπεζών

0
0

Ο βραχίονας private banking της γερμανικής τράπεζας εμφάνισε λιγότερα έσοδα το 2016, καταγράφοντας πτώση 28% σε όρους δολαρίου σε 227 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, επισημαίνει η έκθεση σύμφωνα με το Reuters.

Ως εκ τούτου, η τράπεζα βρέθηκε στην 16η θέση μεταξύ των 25 ιδιωτικών τραπεζών, τα στοιχεία των οποίων ανέλυσε η μελέτη. Η Deutsche Bank δεν έχει σχολιάσει την νέα της θέση στην κατάταξη.

Το CNBC υπενθυμίζει ότι η γερμανική τράπεζα συμφώνησε το 2016 σε έναν διακανονισμό 7,2 δισ. δολαρίων με το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, για την παράτυπη πώληση ενυπόθηκων χρεογράφων την περίοδο που οδήγησε στη χρηματοπιστωτική κρίση. Το σκάνδαλο έπληξε τον ισολογισμό της τράπεζας, αλλά και την ευρύτερη εμπιστοσύνη απέναντι στην Deutsche Bank.

Η Deutsche Bank, πάντως, εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο απροσδόκητα οικονομικά αποτελέσματα, καταγράφοντας καθαρά κέρδη 466 εκατ. ευρώ από μόλις 20 εκατ. την ίδια περίοδο πέρυσι.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα, η UBS παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης. Με περιουσιακά στοιχεία 2,06 τρισ. δολαρίων υπό διαχείριση, η ελβετική τράπεζα είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα στον κόσμο.

Πηγή: euro2day.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία