BACK TO
TOP
Business

Aπολύσεις και λουκέτα για εξοικονόμηση 1,1 δισ. ανακοίνωσε η Societe Generale

Η Societe Generale ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι σχεδιάζει να κλείσει περισσότερα υποκαταστήματα και να απολύσει προσωπικό στο δίκτυο retail banking στη Γαλλία, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει στην πώληση assets, στο πλαίσιο του τριετούς σχεδίου ενίσχυσης των αποδόσεων της.

Πτώση 28% στα κέρδη β’ τριμήνου της Societe Generale

1
0

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας,  Frederic Oudea, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μετά το σκάνδαλο Kerviel το 2008, βρίσκεται υπό πίεση για την ενίσχυση της κερδοφορίας  ενόψει της αυστηροποίησης του ρυθμιστικού πλαισίου αλλά και των αυξανόμενων απαιτήσεων των πελατών για επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες.

Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε σχέδιο εξοικονόμησης 1.1 δισ. ευρώ που θα οδηγήσει σε 900 απολύσεις στο retail banking στη Γαλλία, θα κλείσει 300 υποκαταστήματα και θα μειώσει τον αριθμό των κέντρων υποστήριξης

Η τράπεζα προσπαθεί επίσης να αυξήσει τα έσοδά της κατά τουλάχιστον 3% ετησίως, με το retail banking στην Γαλλία να καταγράφει τους χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ οι καλύτερες επιδόσεις έρχονται από το διεθνές retail banking και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία