BACK TO
TOP
Business

Σπάει στα δύο η ΑTE, «διαγράφει» χρέη των αγροτών

Σχέδιο «διχοτόμησης» της ΑΤΕbank και, εν συνεχεία, απορρόφησής της από τον όμιλο της Εθνικής έχει «στα σκαριά» η κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, αποκλειστικά μαζί με την ειδική έκδοση Agrotica 2012: Οι διαχρονικές αξίες της αγροτικής παραγωγής και οι ευκαιρίες της κρίσης.

Σπάει στα δύο η ΑTE, «διαγράφει» χρέη των αγροτών

27
5
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το σενάριο αυτό κερδίζει έδαφος μετά τα αποτελέσματα των διαγνωστικών ελέγχων της Blackrock αλλά και τις πιέσεις της τρόικας προς την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά το μέλλον της τράπεζας το αργότερο μέχρι το Μάρτιο
Το σενάριο προβλέπει διαχωρισμό της Αγροτικής  και, πιο συγκεκριμένα, του δανειακού της χαρτοφυλακίου, σε δυο κομμάτια, ένα «υγιές» κι ένα «τοξικό», στα πρότυπα της λύσης που εφαρμόσθηκε στην περίπτωση της Proton Bank.
Για το «υγιές» κομμάτι θα αναζητηθεί νέα «στέγη», με τις πληροφορίες να συγκλίνουν ως πιθανότερη αυτή της Εθνικής η οποία, ως ημικρατική αλλά όχι δημόσια τράπεζα, φαίνεται στα μάτια του οικονομικού επιτελείου ως ο κατάλληλος «υποψήφιος» για να ξεφύγει η ΑΤΕ από τον εναγκαλισμό του κράτους και, επιπλέον, να ικανοποιηθεί η τρόικα που δε βλέπει με καλό μάτι τις κρατικές και προβληματικές ταυτόχρονα τράπεζες.
Όσον αφορά το λεγόμενο «τοξικό» κομμάτι θα  ακολουθηθεί η λύση της εκκαθάρισης ενώ πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει η διαγραφή δανείων- κάτι που σαφώς ενδιαφέρει , μεταξύ άλλων, παραγωγούς και συνεταιρισμούς που έχουν οφειλές προς την τράπεζα.
Το σενάριο αναμένεται να ενεργοποιηθεί άμεσα –δεδομένου και του τελεσιγράφου της τρόικας για «συγκεκριμένο σχέδιο που να αφορά την ΑΤΕ» μέχρι το τέλος Μαρτίου- και όλα (ανάμεσά τους και η Αγροτική όπως τη γνωρίζουμε σήμερα…) αναμένεται να έχουν τελειώσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012
Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου.
Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

02-02-2012 22:54NoName

http://www.trelokouneli.gr/2012/02/deal.html

Απάντηση

02-02-2012 08:43σωτηρης γυθειο

προφανως μιλτο δεν εισαι αγροτης.2 λιγοι αγροτες πηραν υψιλες επιδοτισεις.3 ελα να γινεις αγροτοκτηνοτροφος και μετα τα ξαναλεμε.και ξεχνας οτι εξαρτουμε απο τη παραγωγη που θα εχω σε οτιδηποτε καλιεργω τη ποιοτητα τη ποσοτητα αλλα προτιστως τη τρεχουσα τιμη στην αγορα,και πολλα αλλα!!!!

Απάντηση

01-02-2012 17:19Tzo

Ποιες υψηλές επιδοτήσεις ρε παιδιά??? Είσαστε με τα καλά σας?????τα έξοδα που έχουν οι παραγωγοί δεν τα υπολογίζει κανένας σας???? Έλεος με αυτήν την καραμέλα για τεράστιες επιδοτήσεις προς τους αγρότες!!!!

Απάντηση

30-01-2012 10:29ΧΡΗΣΤΟΣ

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ. ΔΑΝΕΙΑ ΘΑ ΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΠΧ ΕΑΣ ΠΟΥ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΙΛΤΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 50% ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΔΩ, ΑΛΛΑ Η ΒΛΑΚΩΔΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ......

Απάντηση

27-01-2012 20:23Μιλτος

Σωστό είναι τα κρατηθούν τα χρωστούμενα δανεια των αγροτων απο τις υψηλες επιδοτησεις που λαμβανουν

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία