BACK TO
TOP
Business

Στην αγκαλιά της Πειραιώς περνάει η Αγροτική Τράπεζα

Μια ανάσα από την Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται το «καλό» κομμάτι της ΑΤΕbank που θα προκύψει από τη διάσπαση της τράπεζας, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο 14 Ιουλίου.

Στην αγκαλιά της Πειραιώς περνάει η Αγροτική Τράπεζα

1
3
Η πολιτική απόφαση είναι ειλημμένη κι έρχεται μετά τις σαφείς εντολές της τρόικα ότι η Αγροτική δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει σε αυτόνομη πορεία ακόμα και μετά την εκκαθάριση του «δυσμενούς» χαρτοφυλακίου που θα πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένη
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι Ευρωπαίοι εταίροι αλλά και το ΔΝΤ έχουν ξεκαθαρίσει στην κυβέρνηση ότι το «υγιές» κομμάτι της τράπεζας θα πρέπει οπωσδήποτε να ενταχθεί σε έναν από τους τέσσερις μεγάλους τραπεζικούς ομίλους (Eθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank).
Το ρεπορτάζ της Αgrenda ρίχνει φως στους λόγους που αφενός οδηγούν την κυβέρνηση στην «επιλογή» της Πειραιώς  αφετέρου κάνουν ρεαλιστική την προοπτική ενός τέτοιου ντηλ.

Πέρα από τον καθορισμό του μέλλοντος της Αγροτικής, το εν λόγω ντηλ αναμένεται να λειτουργήσει και ως προπομπός για την αναδιάταξη του τραπεζικού σκηνικού ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

 

Διαβάστε στο αναλυτικό ρεπορτάζ της Αgrenda που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο 14 Ιουλίου όλο το παρασκήνιο της επικείμενης απορρόφησης της Αγροτικής από την Πειραιώς καθώς και τις "καυτές" διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στον τραπεζικό κλάδο.

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

17-07-2012 08:19james

Ο κος Σάλλας επιτέθηκε εναντίον του πρακτορείου Reuters που αποκάλυψε κάποιες από τις μεθοδεύσεις που χρησιμοποιεί για την άντληση μετρητών για την επίτευξη των στόχων του. Πρόκειται πράγματι για άνθρωπο που έκτισε όλοκληρη αυτοκρατορία εξαγοράζοντας και απορροφώντας φιλέτα σε εξευτελιστικές τιμές όπως έκανε και με την ΕΤΒΑ. Να καταγγείλουμε λοιπόν ένα διεθνή ειδησειογραφικό Οργανισμό ότι λέει αλήθειες που δεν συμφέρουν το Κο Σάλλα. Άραγε ποιός έβαλε πρωτοσέλιδο στην Αυριανή τη σίγουρη εξαγορά της Αγροτικής από την Πειραιώς.

Απάντηση

14-07-2012 00:16Άρης

Με πολλή αγάπη: Η ΑΘΕΑΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ http://deltio.wordpress.com/

Απάντηση

13-07-2012 19:05nikos

Ευτυχως που δε σας πληρωνει η ΠΕΙΡΑΙΩΣ να βγαζετε τετοια ρεπορταζ, βλεπε διαφημηση πανω

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία