BACK TO
TOP
Business

Με την Κρι Κρι τα πρώτα συμβόλαια κτηνοτροφίας

Με «πιλότο» τη ζώνη γάλακτος της βιομηχανίας ΚΡΙ-ΚΡΙ και έναν μικρό πυρήνα 15 κτηνοτροφικών μονάδων ξεκίνησε πιλοτικά, εξαιτίας των δυσκολιών εφαρμογής του, το project της συμβολαιακής κτηνοτροφίας που έχει εκπονήσει η Τράπεζα Πειραιώς, το οποίο αφορά τη χρηματοδότηση για την αγορά ζωοτροφών.

Τράπεζα Πειραιώς: Με 6,06% η Baupost αν ασκήσει τα warrants

0
0

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στην Agrenda ο υπεύθυνος της ζώνης γάλακτος της Κρι Κρι, Γεώργιος Κοτσαμπάσης, στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί «ένας μικρός αριθμός γαλακτοπαραγωγών, 15 μονάδων», όμως αναμένεται να επεκταθεί την επόμενη χρονιά.

Όπως εξηγεί ο κ. Κοτσαμπάσης, η τράπεζα θα χρηματοδοτεί τους ενταγμένους στο πρόγραμμα γεωκτηνοτρόφους προκειμένου να καλύψουν τις ετήσιες ανάγκες των μονάδων τους σε ζωοτροφή (ενσίρωμα καλαμποκιού). Συγκεκριμένα, θα τους παρέχει ρευστότητα κατά το μήνα Μάρτιο προκειμένου οι αγελαδοτρόφοι, οι οποίοι τυγχάνουν και γεωργοί, να αγοράσουν σπόρους και λιπάσματα για να καλύψουν μέρος των ετήσιων αναγκών τους σε καλαμπόκι, τριφύλλι κ.ά. Επίσης, το πρόγραμμα χρηματοδοτεί την αγορά ζωοτροφών κατά το μήνα Αύγουστο κάθε έτους, περίοδο κατά την οποία η κάθε μονάδα θα πρέπει να αποθεματοποιήσει για όλο το επόμενο έτος. Ειδικότερα, χρηματοδοτείται η αγορά καλαμποκιού κατά το μήνα Αύγουστο, την εποχή της συγκομιδής του ενσιρώματος. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την αγορά του προϊόντος των κτηνοτρόφων και την εξόφληση των παραγωγών.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, ο γαλακτοπαραγωγός είναι εξασφαλισμένος σε περίπτωση απώλειας παραγωγής λόγω ασθενειών και φυσικών καταστροφών, καθώς θα καλύπτεται από την τράπεζα με πρόσθετη ασφάλιση (πέραν του ΕΛΓΑ).

Για κάθε γαλακτοπαραγωγό
Στο πρόγραμμα μπορεί να ενταχθεί κάθε παραγωγός γάλακτος που ενδιαφέρεται ανεξαρτήτως συνεταιρισμού που ανήκει. Υπάρχουν, όμως και κάποιες σημαντικές προϋποθέσεις ένταξης. Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε ο υπεύθυνος της ζώνης γάλακτος της εταιρείας Κρι Κρι στην Agrenda, «για να χρηματοδοτηθεί ο παραγωγός θα πρέπει να είναι υγιής οικονομικά, να μην υπάρχουν μη εξυπηρετούμενα χρέη και γενικότερα να έχει μια νοικοκυρεμένη μονάδα». Επομένως, παρότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί και το 2014 και, σύμφωνα με τον κ. Κοτσαμπάση, ο αριθμός των ενδιαφερομένων αναμένεται να είναι αυξημένος, τα προβλήματα των κτηνοτρόφων παραμένουν ανοιχτά.

Σημειώνεται ότι στο project της συμβολαιακής της Πειραιώς εντάχθηκε και ένας πολύ μικρός αριθμός παραγωγών που συνεργάζονται με την εταιρεία διανομής γαλακτοκομικών και κρεάτων Eurofood-Ποιότητα.      

Επιμέλεια: Κρόκου Μαρία

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία