BACK TO
TOP
Newsletters

Farming Report - Tεύχος 143

Farming Report - Tεύχος 143

2
1

Διαβάστε τα περισσότερα θέματα της εφημερίδας Agrenda

Σε repos τα λεφτά των επιδοτήσεων

Στην ΤτΕ με υπουργικές αποφάσεις η μεταφορά των διαθέσιμων υπολοίπω

Επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda (που κυκλοφόρησε το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου) σχετικά με τη μεταφορά των διαθεσίμων ταμειακών υπολοίπων φορέων όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ, στην Τράπεζα της Ελλάδας, με απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.
Η σχετική απόφαση αριθμό φύλλου 293, της 27ης Φεβρουαρίου 2015 και αφορά τη “Διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων του Ε.Λ.Ε.ΓΕ.Π. από τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.)”, αναφέρει τα εξής:
Άρθρο 1 - Σκοπός
Σκοπός της παρούσας απόφασης είναι η τήρηση των διαθεσίμων ταμειακών υπολοίπων του Ε.Λ.Ε.ΓΕ.Π./Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., που δε θα χρησιμοποιούνται άμεσα για πληρωμές δικαιούχων, σε έντοκο λογαριασμό εκτός του τραπεζικού ιδρύματος του Οργανισμού Πληρωμής, ήτοι στην Τράπεζα της Ελλάδος (Κεντρικό Κατάστημα). Τα ταμειακά αυτά υπόλοιπα μπορεί να προέρχονται είτε από επιχορηγήσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού είτε από την Προχρηματοδότηση στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ή/και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας.
Άρθρο 2 - Διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων
Για τη διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα μεταφέρει με έγγραφό του κάθε φορά το ποσό του ταμειακού υπολοίπου που δεν είναι άμεσα απαιτητό προς πληρωμή δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων στα πλαίσια του Ε.Γ.Τ.Ε. − Ε.Γ.Τ.Α.Α. και Ε.Τ.Θ.Α., σε λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης που θα ανοιχθεί επ’ ονόματί του στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

05-03-2015 09:07tasos

Αυτή η απόφαση φέρνει σε δυσχέρεια τα αγροτικά δάνεια (Α Δ Α) Τα (ΑΔΑ) είναι συνδεμένα με τις αγροτικές επιδοτήσεις στην Τράπεζα Πειραιώς.Συνεπώς τέρμα οι χρηματοδότηση και οι ρευστότητα στους αγρότες

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία