BACK TO
TOP
Newsletters

Newsletter_147

Newsletter_147

0
0

Διαβάστε τα περισσότερα θέματα της εφημερίδας Agrenda

Δικαίωμα από απόθεμα δίχως σύγκλιση

Απαραίτητη η κατοχύρωση της ορολογίας του ενεργού αγρότη για την διεκδίκηση νέων δικαιωµάτων µε βάση τους κανόνες της νέας ΚΑΠ
Προαπαιτούμενο αποτελεί η κατοχύρωση της ορολογίας του ενεργού αγρότη  για την δικεκδίκηση νέων δικαιωμάτων επί κοινοτικών ενισχύσεων με βάση τους κανόνες της νέας ΚΑΠ. Επίσης, εφόσον κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις μεταβίβασης παλιότερων δικαιώματων εξασφαλίζει πρόσβαση και στη νέα διανομή, ωστόσο, η αξία αυτών θα περάσει από το δρόμο της σύγκλισης, δηλαδή θα είναι συνάρτηση του αν διατηρούσε «τίτλους» το 2014.
Αντίθετα, στην περίπτωση χορήγησης δικαιωμάτων από το εθνικό απόθεμα, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να είναι κάτω των 40 ετών και νεοεισερχόμενος η δε αξία των δικαιωμάτων μένει «καθαρή» καθώς  δεν υπόκειται σε σύγκλιση. Ένα απλοποιημένο εγχειρίδιο που απαντά στα βασικά ερωτήματα των αγροτών συνέταξε πρόσφατα η Ένωση Αγρινίου, με βάση την ενημέρωση και την «κωδικοποίηση» της νέας ΚΑΠ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και παρουσιάζει σήμερα η Agrenda.
Τι αλλάζει η μετάβαση από το καθεστώς ενιαίας ενίσχυσης στο καθεστώς βασικής
Τα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης, όπως είχαν χορηγηθεί βάσει των Καν.(ΕΚ) 1782/2003 και (ΕΚ) 73/2009, έληξαν στις 31.12.2014. Το 2015 χορηγούνται νέα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης, σύμφωνα με την επιλέξιμη έκταση που θα δηλώσουν οι γεωργοί με την ενιαία αίτηση ενίσχυσης εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.
Τι αξία θα έχουν τα νέα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης
Πριν την 16η Ιούνιου 2015, που φέτος κατ’ εξαίρεση είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ενιαίας αίτησης, δεν είναι δυνατή η ενημέρωση των γεωργών για το ύψος, στο οποίο θα διαμορφωθεί η μοναδιαία αξία των νέων δικαιωμάτων τους, δεδομένου ότι η αξία των δικαιωμάτων εξαρτάται και από τον αριθμό των εκταρίων επιλέξιμης γης, που θα δηλωθεί σε κάθε περιφέρεια το έτος αιτήσεων 2015. Προβλέπεται το φθινόπωρο του 2015 η ενημέρωση των γεωργών, με κάθε πρόσφορο μέσο, για τον αριθμό και την προσωρινή αξία των δικαιωμάτων τους
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία