• ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|21 Νοεμβρίου 2017 
    Tα πρώτα αποτελέσματα πειραμάτων σε βαμβακοχώραφα στη Σοφιάδα Φθιώτιδας παρουσίασαν οι εταιρείες ΙΝΑ ΑΕ, Pioneer HI-Bred Hellas AE και Geosense. Από δεξιά, Δημήτρης Ηλιόπουλος, γεωπόνος Pioneer HI-Bred Hellas AE και Σίμος Κόκκινος, γενικός διευθυντής της ΙΝΑ ΑΕ.

    Μείωση αγροτικών εισροών και ποιοτική ταξινόμηση βάμβακος με χρήση drones 2017-11-21T09:11:41 2017-11-21T09:11:41 Στην ευκολότερη ταξινόμηση και πιστοποίηση του τελικού προϊόντος που λαμβάνουν τα εκκοκκιστήρια σε συνδυασμό με την στοχευμένη επέμβαση από πλευράς παραγωγού σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας βάμβακος, μπορεί να οδηγήσει η χρήση των drones, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα πειραμάτων σε βαμβακοχώραφα στη Σοφιάδα Φθιώτιδας, που έτρεξαν σε συνεργασία οι εταιρείες ΙΝΑ ΑΕ, Pioneer HI-Bred Hellas AE και Geosense. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/proionta/innovation1.jpg Tα πρώτα αποτελέσματα πειραμάτων σε βαμβακοχώραφα στη Σοφιάδα Φθιώτιδας παρουσίασαν οι εταιρείες ΙΝΑ ΑΕ, Pioneer HI-Bred Hellas AE και Geosense. Από δεξιά, Δημήτρης Ηλιόπουλος, γεωπόνος Pioneer HI-Bred Hellas AE και Σίμος Κόκκινος, γενικός διευθυντής της ΙΝΑ ΑΕ. Center files/1/prosopa/innovation2.jpg Από δεξιά, Δημήτρης Ηλιόπουλος, Γεωπόνος Pioneer HI-Bred Hellas AE και Βασίλης Πολύχρονος ,CTO Geosense. Center files/1/innovation3_1.jpg Center
    Μείωση αγροτικών εισροών και ποιοτική ταξινόμηση βάμβακος με χρήση drones

    Στην ευκολότερη ταξινόμηση και πιστοποίηση του τελικού προϊόντος που λαμβάνουν τα εκκοκκιστήρια σε συνδυασμό με την στοχευμένη επέμβαση από πλευράς παραγωγού σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας βάμβακος, μπορεί να οδηγήσει η χρήση των drones, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα πειραμάτων σε βαμβακοχώραφα στη Σοφιάδα Φθιώτιδας, που έτρεξαν σε συνεργασία οι εταιρείες ΙΝΑ ΑΕ, Pioneer HI-Bred Hellas AE και Geosense.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|20 Νοεμβρίου 2017 

    Οίνος και γαστρονομία σε αγαστή συνεργασία στο Umami Festival 2017-11-20T10:42:20 2017-11-20T10:42:20 «Μεθυστικό» σημείο συνάντησης για όλους όσους αγαπούν το επώνυμο ελληνικό κρασί και τη γαστρονομία, αποτέλεσε το Umami Festival Thessaly '17, το διήμερο φεστιβάλ Οίνου και Γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκε στο Divani Palace στην Λάρισα στις 18 - 19 Νοεμβρίου 2017, δίνοντάς τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν πάνω 400 διαφορετικά κρασιά και αποστάγματα, να γνωρίσουν και να προμηθευτούν σπάνια προϊόντα από όλη την Ελλάδα και να παρακολουθήσουν γευστικά σεμινάρια από κορυφαίους παρουσιαστές. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/pictures/umami-4.jpg Center files/1/pictures/umami-1.jpg Center files/1/pictures/umami--15.jpg Center
    Οίνος και γαστρονομία σε αγαστή συνεργασία στο Umami Festival

    «Μεθυστικό» σημείο συνάντησης για όλους όσους αγαπούν το επώνυμο ελληνικό κρασί και τη γαστρονομία, αποτέλεσε το Umami Festival Thessaly '17, το διήμερο φεστιβάλ Οίνου και Γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκε στο Divani Palace στην Λάρισα στις 18 - 19 Νοεμβρίου 2017, δίνοντάς τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν πάνω 400 διαφορετικά κρασιά και αποστάγματα, να γνωρίσουν και να προμηθευτούν σπάνια προϊόντα από όλη την Ελλάδα και να παρακολουθήσουν...

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|20 Νοεμβρίου 2017 

    Στρατηγικό σχέδιο ανάδειξης της Λάρισας σε προορισμό 4 εποχών 2017-11-20T09:34:04 2017-11-20T09:34:04 Σε αναζήτηση τουριστικής ταυτότητας εναλλακτικού και αστικού τουρισμού με στόχο την προσέλευση επισκεπτών και τις 4 εποχές του χρόνου, καθώς και στην ανάγκη συσπείρωσης, δημιουργίας στρατηγικού marketing και κοινής στοχευόμενης δράσης, βρέθηκαν φορείς και επιχειρηματίες στην Συνάντηση - Ενημέρωση για τις προοπτικές ανάπτυξης των Ειδικών και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού στην ΠΕ Λάρισας. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/2_18.jpg Center files/1/3_14.jpg Center files/1/1_68.jpg Center
    Στρατηγικό σχέδιο ανάδειξης της Λάρισας σε προορισμό 4 εποχών

    Σε αναζήτηση τουριστικής ταυτότητας εναλλακτικού και αστικού τουρισμού με στόχο την προσέλευση επισκεπτών και τις 4 εποχές του χρόνου, καθώς και στην ανάγκη συσπείρωσης, δημιουργίας στρατηγικού marketing και κοινής στοχευόμενης δράσης, βρέθηκαν φορείς και επιχειρηματίες στην Συνάντηση - Ενημέρωση για τις προοπτικές ανάπτυξης των Ειδικών και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού στην ΠΕ Λάρισας.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|16 Νοεμβρίου 2017 
    «Το μέτρο για το τυποποιημένο ελαιόλαδο θα ενεργοποιήσει μία σειρά επενδύσεων στον τομέα για τις μικρές συσκευασίες» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΤΕΛ Γρηγόρης Αντωνιάδης.

    Νέα αγορά 10 χιλιάδων τόνων ανοίγει η τυποποίηση ελαιολάδου στην εστίαση 2017-11-16T13:48:22 2017-11-16T13:48:22 Μία νέα αγορά ανοίγει για τον κλάδο του ελαιολάδου η διάταξη για το τυποποιημένο ελαιόλαδο στους χώρους εστίασης απαρχής 2018. Υπολογίζεται ότι σε πρώτη φάση θα χρειαστεί να τυποποιηθούν για τις ανάγκες της μαζικής εστίασης 10 χιλιάδες τόνοι ελαιολάδου, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 4-5% της εγχώριας παραγωγής. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/prosopa/1_5.jpg «Το μέτρο για το τυποποιημένο ελαιόλαδο θα ενεργοποιήσει μία σειρά επενδύσεων στον τομέα για τις μικρές συσκευασίες» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΤΕΛ Γρηγόρης Αντωνιάδης. Center files/1/prosopa/2_5.jpg Center files/1/prosopa/4.jpg «Το μέτρο για το τυποποιημένο ελαιόλαδο θα ενεργοποιήσει μία σειρά επενδύσεων στον τομέα για τις μικρές συσκευασίες» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΤΕΛ Γρηγόρης Αντωνιάδης. Center
    Νέα αγορά 10 χιλιάδων τόνων ανοίγει η τυποποίηση ελαιολάδου στην εστίαση

    Μία νέα αγορά ανοίγει για τον κλάδο του ελαιολάδου η διάταξη για το τυποποιημένο ελαιόλαδο στους χώρους εστίασης απαρχής 2018. Υπολογίζεται ότι σε πρώτη φάση θα χρειαστεί να τυποποιηθούν για τις ανάγκες της μαζικής εστίασης 10 χιλιάδες τόνοι ελαιολάδου, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 4-5% της εγχώριας παραγωγής.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|13 Νοεμβρίου 2017 

    Νέο κεφάλαιο στην εφαρμοσμένη έρευνα το Εκπαιδευτικό Κέντρο «Αλίκη Περρωτή» 2017-11-13T11:18:47 2017-11-13T11:18:47 Ως κόμβος συνεργατικής μάθησης για σπουδαστές και καθηγητές σε εκπαιδευτικά πεδία που σχετίζονται με τη γεωργία, το περιβάλλον και τις επιστήμες ζωής, θα λειτουργήσει το Νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που φέρει τον τίτλο «Αλίκη Περρωτή», προς τιμήν της ομώνυμης ευεργάτιδας που χρηματοδότησε πλήρως την ανέγερσή του. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/stigmiotupa/perroti-egainia1.jpg Center files/1/stigmiotupa/perrotis-ktirio-neo-big.jpg Center files/1/stigmiotupa/kanellis-perroti1.jpg Center
    Νέο κεφάλαιο στην εφαρμοσμένη έρευνα το Εκπαιδευτικό Κέντρο «Αλίκη Περρωτή»

    Ως κόμβος συνεργατικής μάθησης για σπουδαστές και καθηγητές σε εκπαιδευτικά πεδία που σχετίζονται με τη γεωργία, το περιβάλλον και τις επιστήμες ζωής, θα λειτουργήσει το Νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που φέρει τον τίτλο «Αλίκη Περρωτή», προς τιμήν της ομώνυμης ευεργάτιδας που χρηματοδότησε πλήρως την ανέγερσή του.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|09 Νοεμβρίου 2017 

    Απόφαση κρατών θα είναι στην ΚΑΠ μετά το 2020 το «πρασίνισμα» 2017-11-09T09:52:54 2017-11-09T09:52:54 Όλες οι ενισχύσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής µετά το 2020 θα περνούν µέσα από τα στρατηγικά σχέδια των κρατών-µελών και θα καθορίζονται από τα αποτελέσµατα που παράγουν αφήνοντας παράλληλα επαρκή περιθώρια στις εθνικές κυβερνήσεις να αντιµετωπίσουν τις ιδιαιτερότητές του αγροτικού τους τοµέα. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/pictures/ktinotrofos.jpg Center files/1/diagrammata/pinakas kap.jpg Center files/1/prosopa/alan mathews.jpg Center
    Απόφαση κρατών θα είναι στην ΚΑΠ μετά το 2020 το «πρασίνισμα»

    Όλες οι ενισχύσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής µετά το 2020 θα περνούν µέσα από τα στρατηγικά σχέδια των κρατών-µελών και θα καθορίζονται από τα αποτελέσµατα που παράγουν αφήνοντας παράλληλα επαρκή περιθώρια στις εθνικές κυβερνήσεις να αντιµετωπίσουν τις ιδιαιτερότητές του αγροτικού τους τοµέα.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|06 Νοεμβρίου 2017 

    Με συνεργατισμό και επιμονή φρεσκάδα μέντας πλημμύρισε τα Φάρσαλα 2017-11-06T10:02:20 2017-11-06T10:02:20 «Το άτοµο ηττάται πάντα στο τέλος», σύµφωνα µε τον Αµερικανό συγγραφέα, Φίλιπ Ροθ. Της ίδιας άποψης είναι και οι άνθρωποι του Συνεταιρισµού Αρωµατικών και Βιολογικών Φυτών Φαρσάλων µε έδρα την Υπέρεια, που συνάντησε η Agrenda. Πρόκειται για µία οµάδα παραγωγών που έχει συσπειρωθει και στραφεί στην εναλλακτική καλλιέργεια της µέντας αναζητώντας καλύτερες προοπτικές. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/fytika/μεντα 640x439.jpg Center files/1/stigmiotupa/dsc00081 640x439.jpg Center files/1/fytika/μεντα_2 640x439.jpg Center
    Με συνεργατισμό και επιμονή φρεσκάδα μέντας πλημμύρισε τα Φάρσαλα

    «Το άτοµο ηττάται πάντα στο τέλος», σύµφωνα µε τον Αµερικανό συγγραφέα, Φίλιπ Ροθ. Της ίδιας άποψης είναι και οι άνθρωποι του Συνεταιρισµού Αρωµατικών και Βιολογικών Φυτών Φαρσάλων µε έδρα την Υπέρεια, που συνάντησε η Agrenda. Πρόκειται για µία οµάδα παραγωγών που έχει συσπειρωθει και στραφεί στην εναλλακτική καλλιέργεια της µέντας αναζητώντας καλύτερες προοπτικές.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|01 Νοεμβρίου 2017 
    Στο forum συμμετέχουν με ενδιαφέρον στελέχη πιστοποιητικών οργανισμών και συμβούλων πιστοποίησης ποιότητας απ’ όλη την Ελλάδα.

    Η ανάγκη πιστοποίησης της ποιότητας υπερβαίνει τις οικονομικές συγκυρίες 2017-11-01T09:41:39 2017-11-01T09:41:39 Η ανάγκη για πιστοποίηση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων ξεπερνά τις εκάστοτε οικονομικές συγκυρίες και καθίσταται αδήριτη ανάγκη για την διάθεση της παραγωγής στις αναπτυγμένες αγορές, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Global G.A.P Guy Callebaut κατά τη διάρκεια του Food Safety Forum που διεξάγεται από το πρωί της Τρίτης 31 Οκτωβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/genika/kar_2109 640x439.jpg Στο forum συμμετέχουν με ενδιαφέρον στελέχη πιστοποιητικών οργανισμών και συμβούλων πιστοποίησης ποιότητας απ’ όλη την Ελλάδα. Center files/1/prosopa/kar_2170 640x439.jpg Center files/1/kar_2154 640x439_1.jpg Στο forum συμμετέχουν με ενδιαφέρον στελέχη πιστοποιητικών οργανισμών και συμβούλων πιστοποίησης ποιότητας απ’ όλη την Ελλάδα. Center
    Η ανάγκη πιστοποίησης της ποιότητας υπερβαίνει τις οικονομικές συγκυρίες

    Η ανάγκη για πιστοποίηση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων ξεπερνά τις εκάστοτε οικονομικές συγκυρίες και καθίσταται αδήριτη ανάγκη για την διάθεση της παραγωγής στις αναπτυγμένες αγορές, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Global G.A.P Guy Callebaut κατά τη διάρκεια του Food Safety Forum που διεξάγεται από το πρωί της Τρίτης 31 Οκτωβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|30 Οκτωβρίου 2017 

    Αυτόνομη εμπορική υπόσταση χτίζουν οι οικοτέχνες αγρότες 2017-10-30T10:00:00 2017-10-30T10:00:00 ∆ουλειές µέσω της απευθείας διάθεσης µεταποιηµένων προϊόντων από επαγγελµατίες αγρότες, φιλοδοξεί να στεριώσει η υπόθεση της οικοτεχνίας, που διεκδικεί πάγκο σε λαϊκές αγορές, και αγορές παραγωγών ενώ παράλληλα ανοίγει από τα Leader ειδικό υποµέτρο ενίσχυσης αυτών, που επιδοτεί µέχρι και... αγορά αλόγων εφόσον η εκµετάλλευση είναι επισκέψιµη. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/genika/01_1.jpg Center files/1/02_1.jpg Center files/1/03_2.jpg Center
    Αυτόνομη εμπορική υπόσταση χτίζουν οι οικοτέχνες αγρότες

    ∆ουλειές µέσω της απευθείας διάθεσης µεταποιηµένων προϊόντων από επαγγελµατίες αγρότες, φιλοδοξεί να στεριώσει η υπόθεση της οικοτεχνίας, που διεκδικεί πάγκο σε λαϊκές αγορές, και αγορές παραγωγών ενώ παράλληλα ανοίγει από τα Leader ειδικό υποµέτρο ενίσχυσης αυτών, που επιδοτεί µέχρι και... αγορά αλόγων εφόσον η εκµετάλλευση είναι επισκέψιµη.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|23 Οκτωβρίου 2017 

    Συγκίνηση για την απώλεια του Παύλου Κοντέλλη, του ανθρώπου που δίδαξε αγροτική τεχνολογία 2017-10-23T10:14:54 2017-10-23T10:14:54 Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, ο Παύλος Κοντέλλης, ο άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στα τρακτέρ και το πρόσωπό του συμβόλιζε απαράμιλλα για πολλές δεκαετίες τον κλάδο των εισαγωγέων και αντιπροσώπων τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/kar_1603 640x439.jpg Center files/1/stigmiotupa/kar_1546640x439.jpg Συγκίνηση για την απώλεια του Παύλου Κοντέλλη Center files/1/stigmiotupa/kar_1621 640x439.jpg Center
    Συγκίνηση για την απώλεια του Παύλου Κοντέλλη, του ανθρώπου που δίδαξε αγροτική τεχνολογία

    Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, ο Παύλος Κοντέλλης, ο άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στα τρακτέρ και το πρόσωπό του συμβόλιζε απαράμιλλα για πολλές δεκαετίες τον κλάδο των εισαγωγέων και αντιπροσώπων τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|16 Οκτωβρίου 2017 

    Σημείο συνάντησης των απανταχού μπυρόφιλων η Ζυθογνωσία 2017 2017-10-16T10:04:07 2017-10-16T10:04:07 Η φετινή ζυθογνωσία αποδείχθηκε ο καλύτερος τόπος και τρόπος έκφρασης του πλουραλισμού της μικροζυθοποιίας στη χώρα μας. Περισσότερα ελληνικά μικροζυθοποιεία, νέες ετικέτες, που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης, και πειραματικές δοκιμές, που θα δώσουν την πρώτη ύλη για νέες κυκλοφορίες, ήταν μερικά μόνο από τα στοιχεία που έκαναν τη φετινή ζυθογνωσία ξεχωριστή. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/stigmiotupa/kar_1367 etoimh.jpg Center files/1/stigmiotupa/kar_1262640x439.jpg Center files/1/stigmiotupa/kar_1411640x439.jpg Center
    Σημείο συνάντησης των απανταχού μπυρόφιλων η Ζυθογνωσία 2017

    Η φετινή ζυθογνωσία αποδείχθηκε ο καλύτερος τόπος και τρόπος έκφρασης του πλουραλισμού της μικροζυθοποιίας στη χώρα μας. Περισσότερα ελληνικά μικροζυθοποιεία, νέες ετικέτες, που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης, και πειραματικές δοκιμές, που θα δώσουν την πρώτη ύλη για νέες κυκλοφορίες, ήταν μερικά μόνο από τα στοιχεία που έκαναν τη φετινή ζυθογνωσία ξεχωριστή.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|12 Οκτωβρίου 2017 
    Ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του αρχισυντάκτη του Profi Γιώργου Κοντονή, με τον Aμερικανό επικεφαλής θα μπορείτε να απολαύσετε από τη βιντεοθήκη του AgroNews.

    Σε βάση της John Deere στην Ανατολική Μεσόγειο εξελίσσεται η Θεσσαλονίκη 2017-10-12T10:31:42 2017-10-12T10:31:42 Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική γεωργία και στον εγχώριο αντιπρόσωπο -εισαγωγέα αποτέλεσε η διήμερη επίσκεψη στη βάση της Agrotech στη Θεσσαλονίκη του πρόεδρου και διευθύνοντα συμβούλου της John Deere Samuel R. Allen, δηλαδή του ανθρώπου που αποτελεί εδώ και χρόνια το «πρώτο βιολί» της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρείας παγκοσμίως. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/stigmiotupa/parousiasi1.jpg Ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του αρχισυντάκτη του Profi Γιώργου Κοντονή, με τον Aμερικανό επικεφαλής θα μπορείτε να απολαύσετε από τη βιντεοθήκη του AgroNews. Center files/1/parousiasi2_6.jpg Center files/1/parousiasi3_2.jpg Ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του αρχισυντάκτη του Profi Γιώργου Κοντονή, με τον Aμερικανό manager θα μπορείτε να απολαύσετε από τη βιντεοθήκη του AgroNews. Center
    Σε βάση της John Deere στην Ανατολική Μεσόγειο εξελίσσεται η Θεσσαλονίκη

    Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική γεωργία και στον εγχώριο αντιπρόσωπο -εισαγωγέα αποτέλεσε η διήμερη επίσκεψη στη βάση της Agrotech στη Θεσσαλονίκη του πρόεδρου και διευθύνοντα συμβούλου της John Deere Samuel R. Allen, δηλαδή του ανθρώπου που αποτελεί εδώ και χρόνια το «πρώτο βιολί» της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρείας παγκοσμίως.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|09 Οκτωβρίου 2017 

    Παγκόσμια πρώτη για τον «Οδυσσέα», το νέο κρασί του Christian Moueix στην Αθήνα 2017-10-09T09:39:56 2017-10-09T09:32:46 Ένα ηλιόλουστο πρωινό , την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, στην Αθήνα επέλεξε ο Christian Moueix για να παρουσιάσει για πρώτη φορά παγκοσμίως το νέο του δημιούργημα από την California με το όνομα Ulysses που σημαίνει Οδυσσέας στα Γαλλικά. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/prosopa/vas_0403640x439.jpg Center files/1/prosopa/vas_0432640x439.jpg Center files/1/prosopa/vas_0410640x439.jpg Center
    Παγκόσμια πρώτη για τον «Οδυσσέα», το νέο κρασί του Christian Moueix στην Αθήνα

    Ένα ηλιόλουστο πρωινό , την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, στην Αθήνα επέλεξε ο Christian Moueix για να παρουσιάσει για πρώτη φορά παγκοσμίως το νέο του δημιούργημα από την California με το όνομα Ulysses που σημαίνει Οδυσσέας στα Γαλλικά.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|06 Οκτωβρίου 2017 
    Το τριήμερο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας πραγματοποιείται στο  Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας.

    Το «Δίκτυο των Αντικειμένων» βρίσκει πλήρη εφαρμογή στην κτηνοτροφία 2017-10-06T09:56:20 2017-10-06T09:06:22 Πλήρη εφαρμογή στην κτηνοτροφία αποκτά η γεωργία ακριβείας και τρανταχτό παράδειγμα είναι το λεγόμενο «Internet of Things» (Δίκτυο των Αντικειμένων), με δεδομένο ότι κάθε αντικείμενο που περιβάλλει μια κτηνοτροφική μονάδα μπορεί να έχει με τη βοήθεια ενός ενσωματωμένου επεξεργαστή RFID τη δική του ταυτότητα και παρουσία στο διαδίκτυο. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/stigmiotupa/eze-megali1.jpg Το τριήμερο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας πραγματοποιείται στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας. Center files/1/stigmiotupa/zerbas-eze-megali1.jpg Center files/1/stigmiotupa/eze-megali2.jpg Το τριήμερο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας πραγματοποιείται στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας. Center
    Το «Δίκτυο των Αντικειμένων» βρίσκει πλήρη εφαρμογή στην κτηνοτροφία

    Πλήρη εφαρμογή στην κτηνοτροφία αποκτά η γεωργία ακριβείας και τρανταχτό παράδειγμα είναι το λεγόμενο «Internet of Things» (Δίκτυο των Αντικειμένων), με δεδομένο ότι κάθε αντικείμενο που περιβάλλει μια κτηνοτροφική μονάδα μπορεί να έχει με τη βοήθεια ενός ενσωματωμένου επεξεργαστή RFID τη δική του ταυτότητα και παρουσία στο διαδίκτυο.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|02 Οκτωβρίου 2017 

    Μετά τους Δοντάδες με τα 53 λεπτά και το δολάριο, όλα δουλεύουν φέτος για το βαμβάκι Καινούργια αρχή στο βαμβάκι υπόσχονται οι εκκοκκιστές 2017-10-02T11:06:30 2017-10-02T11:06:30 Το δρόµο του βαµβακιού για τα επόµενα χρόνια αναµένεται να σηµατοδοτήσει η φετινή χρονιά, µε την καλλιέργεια να βρίσκεται σε κρίσιµη καµπή και τους συντελεστές του κλάδου να εκφράζουν την αγωνία τους για το µέλλον. Η πρώτη εβδοµάδα συγκοµιδής σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία δίνει καλά δείγµατα ως προς τις αποδόσεις και κυρίως ως προς την ποιότητα του προϊόντος, ενώ µε το δεξί φαίνεται να ξεκινάει και η εµπορική περίοδος, µε τον όµιλο ∆οντά – Επίλεκτος να ανακοινώνει τιµή παραλαβής (παραδοτέο στο εκκοκκιστήριο) του σύσπορου στα 53 λεπτά. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/xorafia/vamvaki xorafi.jpg Center files/1/prosopa/2_3.jpg Center files/1/xorafia/fortigo vamvaki.jpg Center
    Μετά τους Δοντάδες με τα 53 λεπτά και το δολάριο, όλα δουλεύουν φέτος για το βαμβάκι

    Το δρόµο του βαµβακιού για τα επόµενα χρόνια αναµένεται να σηµατοδοτήσει η φετινή χρονιά, µε την καλλιέργεια να βρίσκεται σε κρίσιµη καµπή και τους συντελεστές του κλάδου να εκφράζουν την αγωνία τους για το µέλλον. Η πρώτη εβδοµάδα συγκοµιδής σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία δίνει καλά δείγµατα ως προς τις αποδόσεις και κυρίως ως προς την ποιότητα του προϊόντος, ενώ µε το δεξί φαίνεται να ξεκινάει και η εµπορική περίοδος, µε τον όµιλο ∆οντά –...

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|02 Οκτωβρίου 2017 

    Τα σημάδια της διεθνούς αγοράς σπρώχνουν το ρύζι σε υψηλότερα επίπεδα τιμών φέτος 2017-10-02T09:15:07 2017-10-02T09:15:07 Ποιοτική σοδειά µε µειωµένες, όµως, έως και 10% από πέρυσι, τις στρεµµατικές αποδόσεις, δείχνουν τα πρώτα «µαχαίρια» στο αλώνι του ελληνικού ρυζιού. Μάλιστα, παρότι είναι ακόµη νωρίς για να βγουν ασφαλή συµπεράσµατα για τις τιµές, υπάρχουν σηµάδια στο εγχώριο και στο διεθνές περιβάλλον ότι διαµορφώνονται συνθήκες ικανές να τις «σπρώξουν» φέτος σε υψηλότερα επίπεδα, από εκείνα της απογοητευτικής εµπορικής σεζόν του 2016-2017, όταν µεσοσταθµικά στα χέρια του παραγωγού έµειναν γύρω στα 24-26 λεπτά. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/fytika/rizi1.jpg Center files/1/diagrammata/rizi3.jpg Center files/1/stigmiotupa/rizi2.jpg Center
    Τα σημάδια της διεθνούς αγοράς σπρώχνουν το ρύζι σε υψηλότερα επίπεδα τιμών φέτος

    Ποιοτική σοδειά µε µειωµένες, όµως, έως και 10% από πέρυσι, τις στρεµµατικές αποδόσεις, δείχνουν τα πρώτα «µαχαίρια» στο αλώνι του ελληνικού ρυζιού. Μάλιστα, παρότι είναι ακόµη νωρίς για να βγουν ασφαλή συµπεράσµατα για τις τιµές, υπάρχουν σηµάδια στο εγχώριο και στο διεθνές περιβάλλον ότι διαµορφώνονται συνθήκες ικανές να τις «σπρώξουν» φέτος σε υψηλότερα επίπεδα, από εκείνα της απογοητευτικής εµπορικής σεζόν του 2016-2017, όταν µεσοσταθµικά...

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|28 Σεπτεμβρίου 2017 

    Από Μάιο μέχρι Νοέμβριο η παραγωγή επιτραπέζιου σταφυλιού Παρουσίαση του προγράμματος Grape Evolution στη Νεμέα 2017-09-28T11:13:01 2017-09-28T11:13:01 Στην ενίσχυση του ποικιλιακού δυναµικού µε έγχρωµες ποικιλίες και την επιµήκυνση της εµπορικής σεζόν του επιτραπέζιου σταφυλιού, δύο από τα βασικά ζητούµενα και της ελληνικής παραγωγής έρχεται να δώσει λύσεις η δηµιουργία νέου πολλαπλασιαστικού υλικού. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/meres-agrou3.jpg Center files/1/meres-agrou2.jpg Center files/1/ekdilwseis/meres-agrou3.jpg Center
    Από Μάιο μέχρι Νοέμβριο η παραγωγή επιτραπέζιου σταφυλιού

    Στην ενίσχυση του ποικιλιακού δυναµικού µε έγχρωµες ποικιλίες και την επιµήκυνση της εµπορικής σεζόν του επιτραπέζιου σταφυλιού, δύο από τα βασικά ζητούµενα και της ελληνικής παραγωγής έρχεται να δώσει λύσεις η δηµιουργία νέου πολλαπλασιαστικού υλικού.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|25 Σεπτεμβρίου 2017 
    Οι εξελίξεις ξεπερνούν τα παραδοσιακά κανονιστικά πλαίσια που διαχωρίζουν τον κλάδο των αγροεφοδίων, που μαζί με τα μηχανήματα διαμορφώνουν ένα νέο Συντονιστικό Όργανο.

    Οι πρωτεργάτες των εισροών βρίσκουν κοινή περπατησιά 2017-09-25T09:07:06 2017-09-25T09:07:06 «Δε φτάνει ο ήλιος µοναχά η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται βελτιωµένες ποικιλίες φυτών, λιπάσµατα και γεωργικά φάρµακα, µα προπαντός η γνώση». Παίζοντας µε τη ρήση του Κωστή Παλαµά, ο οµότιµος καθηγητής του τµήµατος Γεωπονίας στο ΑΠΘ, Ηλίας Ελευθεροχωρινός, απέδωσε τη σηµασία της κίνησης των τριών εγχώριων συνδέσµων αγροεφοδίων, να χαράξουν κοινή πορεία, µέσω ενός νέου ενιαίου Συντονιστικού Οργάνου. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/esyf1.jpg Οι εξελίξεις ξεπερνούν τα παραδοσιακά κανονιστικά πλαίσια που διαχωρίζουν τον κλάδο των αγροεφοδίων, που μαζί με τα μηχανήματα διαμορφώνουν ένα νέο Συντονιστικό Όργανο. Center files/1/esyf2.jpg Center files/1/esyf3.jpg Οι εξελίξεις ξεπερνούν τα παραδοσιακά κανονιστικά πλαίσια που διαχωρίζουν τον κλάδο των αγροεφοδίων, που μαζί με τα μηχανήματα διαμορφώνουν ένα νέο Συντονιστικό Όργανο. Center
    Οι πρωτεργάτες των εισροών βρίσκουν κοινή περπατησιά

    «Δε φτάνει ο ήλιος µοναχά η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται βελτιωµένες ποικιλίες φυτών, λιπάσµατα και γεωργικά φάρµακα, µα προπαντός η γνώση». Παίζοντας µε τη ρήση του Κωστή Παλαµά, ο οµότιµος καθηγητής του τµήµατος Γεωπονίας στο ΑΠΘ, Ηλίας Ελευθεροχωρινός, απέδωσε τη σηµασία της κίνησης των τριών εγχώριων συνδέσµων αγροεφοδίων, να χαράξουν κοινή πορεία, µέσω ενός νέου ενιαίου Συντονιστικού Οργάνου.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|20 Σεπτεμβρίου 2017 

    Με 15 νέα προϊόντα για τους αγρότες μέχρι το 2020 η Bayer CropScience 2017-09-20T09:18:29 2017-09-20T09:18:29 Με περίπου 1 δισ. ευρώ θα συνεχίσει η εταιρεία Bayer Cropscience να επενδύει στην καινοτομία και την ανάπτυξη αγρονομικών λύσεων ώστε οι αγρότες να έχουν στη διάθεσή τους προϊόντα που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις στον κλάδο. Ταυτόχρονα, προς αυτήν την κατεύθυνση προχωρά και το ντηλ με τη Monsanto. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/stigmiotupa/bayer-3.jpg Center files/1/stigmiotupa/bayer-4.jpg Center files/1/synenteykseis/bayer-1.jpg Center
    Με 15 νέα προϊόντα για τους αγρότες μέχρι το 2020 η Bayer CropScience

    Με περίπου 1 δισ. ευρώ θα συνεχίσει η εταιρεία Bayer Cropscience να επενδύει στην καινοτομία και την ανάπτυξη αγρονομικών λύσεων ώστε οι αγρότες να έχουν στη διάθεσή τους προϊόντα που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις στον κλάδο. Ταυτόχρονα, προς αυτήν την κατεύθυνση προχωρά και το ντηλ με τη Monsanto.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|18 Σεπτεμβρίου 2017 
    Τα θεμελιώδη στη διεθνή αγορά δεν υποστηρίζουν άνοδο της τιμής, που φτάνει τώρα στα 21 λεπτά.

    Δεν βλέπει φως από πουθενά φέτος το εγχώριο σκληρό σιτάρι 2017-09-18T13:20:13 2017-09-18T13:20:13 Παγωµένες παραµένουν προς το παρόν οι ελληνικές εξαγωγές σκληρού σιταριού, µε συνέπεια να πιέζονται σταθερά και οι τιµές του προϊόντος, µεταξύ 17 έως και 21 λεπτών το κιλό, πλην ορισµένων εξαιρέσεων, για πολύ ποιοτικό στάρι, που πληρώθηκε έως 23 λεπτά το κιλό. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/stigmiotupa/sitari1.jpg Τα θεμελιώδη στη διεθνή αγορά δεν υποστηρίζουν άνοδο της τιμής, που φτάνει τώρα στα 21 λεπτά. Center files/1/stigmiotupa/sitari2.jpg Center files/1/stigmiotupa/sitari3.jpg Τα θεμελιώδη στη διεθνή αγορά δεν υποστηρίζουν άνοδο της τιμής, που φτάνει τώρα στα 21 λεπτά. Center
    Δεν βλέπει φως από πουθενά φέτος το εγχώριο σκληρό σιτάρι

    Παγωµένες παραµένουν προς το παρόν οι ελληνικές εξαγωγές σκληρού σιταριού, µε συνέπεια να πιέζονται σταθερά και οι τιµές του προϊόντος, µεταξύ 17 έως και 21 λεπτών το κιλό, πλην ορισµένων εξαιρέσεων, για πολύ ποιοτικό στάρι, που πληρώθηκε έως 23 λεπτά το κιλό.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


    ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΑ

    ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ