• ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|21 Ιανουαρίου 2018 

    Το νέο πρόσωπο του ευρωπαίου αγρότη φώτισε ο Αγρότης της Χρονιάς 2018 2018-01-21T01:20:55 2018-01-21T01:20:55 Όλοι ήταν εκεί. Αγρότες, κτηνοτρόφοι, άνθρωποι της αγοράς, επιστήμονες, συνεταιριστές και πολλοί φίλοι της Agrenda, έδωσαν το παρών το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στην 9η εκδήλωση για τη βράβευση του Αγρότη της Χρονιάς 2018. Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα ο θεσμός του Αγρότη της Χρονιάς φέτος επεφύλαξε μια έκπληξη, εισάγοντας την τιμητική διάκριση, την οποία έλαβε ο Χρήστος Τζιάλας, ένας από τους τελευταίους μετακινούμενους κτηνοτρόφους, ο οποίος από το 1940 ανεβοκατεβαίνει τα βουνά με το κοπάδι του και την οικογένειά του. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/ekdilwseis/agrotis2018.png Center files/1/stigmiotupa/matthews-agrotis2018.jpg Center files/1/stigmiotupa/panagos-agrotis2018.jpg Center
    Το νέο πρόσωπο του ευρωπαίου αγρότη φώτισε ο Αγρότης της Χρονιάς 2018

    Όλοι ήταν εκεί. Αγρότες, κτηνοτρόφοι, άνθρωποι της αγοράς, επιστήμονες, συνεταιριστές και πολλοί φίλοι της Agrenda, έδωσαν το παρών το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στην 9η εκδήλωση για τη βράβευση του Αγρότη της Χρονιάς 2018. Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα ο θεσμός του Αγρότη της Χρονιάς φέτος επεφύλαξε μια έκπληξη, εισάγοντας την τιμητική διάκριση, την οποία έλαβε ο Χρήστος Τζιάλας, ένας από τους τελευταίους μετακινούμενους κτηνοτρόφους, ο οποίος από...

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|15 Ιανουαρίου 2018 

    Ραντεβού στη Λάρισα το Σάββατο 20 Ιανουαρίου για τον Αγρότη της Χρονιάς 2018 2018-01-15T09:22:58 2018-01-15T09:22:58 Πρόσωπα µε εξαιρετική συνεισφορά στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής και στη βελτίωση των όρων ζωής στην περιφέρεια αποτελούν για µια ακόµη χρονιά τους πρωταγωνιστές των βραβείων «Αγρότης της Χρονιάς», που έχει καθιερώσει η Agrenda τα τελευταία 9 χρόνια και τα οποία κορυφώνονται φέτος µε µια λαµπρή τελετή, που θα λάβει χώρα στις 20 Ιανουαρίου στη Λάρισα. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/ekdilwseis/agrotis1.jpg Center files/1/ekdilwseis/agrotis2.jpg Center files/1/ekdilwseis/agrotis3.jpg Center
    Ραντεβού στη Λάρισα το Σάββατο 20 Ιανουαρίου για τον Αγρότη της Χρονιάς 2018

    Πρόσωπα µε εξαιρετική συνεισφορά στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής και στη βελτίωση των όρων ζωής στην περιφέρεια αποτελούν για µια ακόµη χρονιά τους πρωταγωνιστές των βραβείων «Αγρότης της Χρονιάς», που έχει καθιερώσει η Agrenda τα τελευταία 9 χρόνια και τα οποία κορυφώνονται φέτος µε µια λαµπρή τελετή, που θα λάβει χώρα στις 20 Ιανουαρίου στη Λάρισα.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|27 Δεκεμβρίου 2017 

    Μέχρι 2 Απριλίου οι αιτήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης, με 232 εκατ. μπάτζετ για μεμονωμένους αγρότες 2017-12-27T12:23:48 2017-12-27T12:23:48 Ηλεκτρονικές αιτήσεις έως τις 2 Απριλίου µπορούν να υποβάλλουν αγρότες και συλλογικά σχήµατα για ένταξη στα Σχέδια Βελτίωσης, µε την οριστικοποίηση αυτών να σηµαίνει αυτόµατα και την έναρξη των επενδύσεων που αξιώνουν ενίσχυση. Πρακτικά λοιπόν από 21 ∆εκεµβρίου οι φάκελοι υπογεγραµµένοι από γεωπόνο-µελετητή µπορούν να οριστικοποιηθούν και να λάβουν πρωτόκολλο µε τα τυπικά δικαιολογητικά, ενώ σε δεύτερη φάση που θα ανακοινωθεί από τις διαχειριστικές οι υποψήφιοι δικαιούχοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά συµπληρωµατικά στοιχεία τεκµηρίωσης του αιτήµατος. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/xorafia/traketr-laspi-big.jpg Center files/1/stigmiotupa/apostolou-kokkalis-sxedia.jpg Center files/1/diagrammata/sxedia-diagramma.jpg Center
    Μέχρι 2 Απριλίου οι αιτήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης, με 232 εκατ. μπάτζετ για μεμονωμένους αγρότες

    Ηλεκτρονικές αιτήσεις έως τις 2 Απριλίου µπορούν να υποβάλλουν αγρότες και συλλογικά σχήµατα για ένταξη στα Σχέδια Βελτίωσης, µε την οριστικοποίηση αυτών να σηµαίνει αυτόµατα και την έναρξη των επενδύσεων που αξιώνουν ενίσχυση. Πρακτικά λοιπόν από 21 ∆εκεµβρίου οι φάκελοι υπογεγραµµένοι από γεωπόνο-µελετητή µπορούν να οριστικοποιηθούν και να λάβουν πρωτόκολλο µε τα τυπικά δικαιολογητικά, ενώ σε δεύτερη φάση που θα ανακοινωθεί από τις... {1}

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|18 Δεκεμβρίου 2017 

    Ιδανικό το momentum για επενδύσεις άνω των 50 εκατ. σε θερμοκήπια μέσω γεωθερμίας 2017-12-18T11:14:41 2017-12-18T11:14:41 Πόλος έλξης για επενδύσεις που προσεγγίζουν, αν δεν ξεπερνούν ήδη, τα 50 εκατ. ευρώ, έχει εξελιχθεί ο τοµέας της γεωθερµίας τα τελευταία 5-6 χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα, µε αιχµή την αξιοποίησή του κυρίως από τον γεωργικό κλάδο για την ανάπτυξη θερµοκηπιακών εγκαταστάσεων µεγάλης κλίµακας. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/topia/gewthermia-big-xwrafi.jpg Center files/1/prosopa/dalabakis-gewthermia.jpg Center files/1/diagrammata/gewthermia-pinakas-big.jpg Center
    Ιδανικό το momentum για επενδύσεις άνω των 50 εκατ. σε θερμοκήπια μέσω γεωθερμίας

    Πόλος έλξης για επενδύσεις που προσεγγίζουν, αν δεν ξεπερνούν ήδη, τα 50 εκατ. ευρώ, έχει εξελιχθεί ο τοµέας της γεωθερµίας τα τελευταία 5-6 χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα, µε αιχµή την αξιοποίησή του κυρίως από τον γεωργικό κλάδο για την ανάπτυξη θερµοκηπιακών εγκαταστάσεων µεγάλης κλίµακας.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|13 Δεκεμβρίου 2017 

    Βραβείο Αγροτικής Αριστείας σε Πίττα και Terra Creta και έπαινος για Πίνδο στα Made in Greece 2017-12-13T13:51:51 2017-12-13T13:51:51 Το βραβείο Αγροτικής Αριστείας απέσπασαν από κοινού οι εταιρείες Terra Creta SA και η Αττική Μελισσοκοµική Εταιρεία Αλέξανδρος Πίττας ΑΕΒΕ, στα πλαίσια της εκδήλωσης «Made in Greece» που είχε ως χορηγούς επικοινωνίας την Agrenda και το AgroNews. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/stigmiotupa/made-in-greece-bayer1.jpg Center files/1/stigmiotupa/made-in-greece-pindos.jpg Center files/1/stigmiotupa/made-in-greece3.jpg Center
    Βραβείο Αγροτικής Αριστείας σε Πίττα και Terra Creta και έπαινος για Πίνδο στα Made in Greece

    Το βραβείο Αγροτικής Αριστείας απέσπασαν από κοινού οι εταιρείες Terra Creta SA και η Αττική Μελισσοκοµική Εταιρεία Αλέξανδρος Πίττας ΑΕΒΕ, στα πλαίσια της εκδήλωσης «Made in Greece» που είχε ως χορηγούς επικοινωνίας την Agrenda και το AgroNews.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|12 Δεκεμβρίου 2017 

    Ελευθεροχωρινός και Καραμάνος ενισχύουν το δυναμικό της Ελληνικής Γεωργικής Ακαδημίας 2017-12-12T10:29:26 2017-12-12T10:29:26 Δύο νέα μέλη προστέθηκαν στους κόλπους της Ελληνικής Γεωργικής Ακαδημίας ο Ανδρέας Καραμανος, Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο Ηλίας Ελευθεροχωρινός Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η επίσημη παρουσίασή τους πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στο Γεωπονικό Πανεπιστημίου Αθηνών. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/stigmiotupa/ega1-big.jpg Center files/1/stigmiotupa/ega2-big.jpg Center files/1/stigmiotupa/ega-elefteroxwrinos.jpg Center
    Ελευθεροχωρινός και Καραμάνος ενισχύουν το δυναμικό της Ελληνικής Γεωργικής Ακαδημίας

    Δύο νέα μέλη προστέθηκαν στους κόλπους της Ελληνικής Γεωργικής Ακαδημίας ο Ανδρέας Καραμανος, Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο Ηλίας Ελευθεροχωρινός Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η επίσημη παρουσίασή τους πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στο Γεωπονικό Πανεπιστημίου Αθηνών.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|08 Δεκεμβρίου 2017 

    Φουλάρουν τις μάντρες τους οι εισαγωγείς ενόψει της πρόσκλησης των Σχεδίων Βελτίωσης 2017-12-08T11:54:15 2017-12-08T11:54:15 «Η ενηµέρωση που έχω από τους πληροφορικάριους είναι ότι γύρω στις 15 ∆εκεµβρίου θα µπορούσαµε να ξεκινήσουµε τις ηλεκτρονικές υποβολές στα Σχέδια Βελτίωσης». Αυτό ανέφερε ο πλέον αρµόδιος για την υλοποίησή τους, Θύµιος Τσιατούρας παρουσιάζοντας το περίγραµµα του Μέτρου, κατά τη διάρκεια της ηµερίδας του ΣΕΑΜ µε θέµα την εκµηχάνιση της ελληνικής γεωργίας, που πραγµατοποιήθηκε στις 4 ∆εκεµβρίου στη Λάρισα. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/stigmiotupa/seam1-big.jpg Center files/1/stigmiotupa/seam2-balouktsis-big.jpg Center files/1/stigmiotupa/seam3-big.jpg Center
    Φουλάρουν τις μάντρες τους οι εισαγωγείς ενόψει της πρόσκλησης των Σχεδίων Βελτίωσης

    «Η ενηµέρωση που έχω από τους πληροφορικάριους είναι ότι γύρω στις 15 ∆εκεµβρίου θα µπορούσαµε να ξεκινήσουµε τις ηλεκτρονικές υποβολές στα Σχέδια Βελτίωσης». Αυτό ανέφερε ο πλέον αρµόδιος για την υλοποίησή τους, Θύµιος Τσιατούρας παρουσιάζοντας το περίγραµµα του Μέτρου, κατά τη διάρκεια της ηµερίδας του ΣΕΑΜ µε θέµα την εκµηχάνιση της ελληνικής γεωργίας, που πραγµατοποιήθηκε στις 4 ∆εκεµβρίου στη Λάρισα.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|05 Δεκεμβρίου 2017 

    Με αξιώσεις στον παραγωγικό χάρτη της χώρας το ποιοτικό ελληνικό μέλι 2017-12-05T11:59:28 2017-12-05T11:59:28 Σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού, νέα προϊόντα από περισσότερους από 250 μικρούς Έλληνες παραγωγούς και σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και των επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων περιελάμβανε το 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, που πραγματοποιήθηκε 1 με 3 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/stigmiotupa/dsc09533640x439.jpg Center files/1/stigmiotupa/dsc_0519-640x439.jpg Center files/1/stigmiotupa/dsc09335-640x439.jpg Center
    Με αξιώσεις στον παραγωγικό χάρτη της χώρας το ποιοτικό ελληνικό μέλι

    Σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού, νέα προϊόντα από περισσότερους από 250 μικρούς Έλληνες παραγωγούς και σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και των επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων περιελάμβανε το 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, που πραγματοποιήθηκε 1 με 3 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|04 Δεκεμβρίου 2017 

    Με στροφή στους ξηρούς καρπούς θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση των εκτατικών καλλιεργειών στη Θεσσαλία 2017-12-04T09:50:23 2017-12-04T09:50:23 Τα καινούργια επιτεύγματα στους σύγχρονους τρόπους καλλιέργειας των ξηρών καρπών και σε μοντέρνες φυτορυθμιστικές ουσίες που βοηθούν στην αυξημένη σταθερή παραγωγή εγγυήθηκαν την επιτυχία της ημερίδας για την καλλιέργεια των ξηρών καρπών στη Θεσσαλία και γενικότερα στην Ηπειρωτική Ελλάδα, που έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής στο Αμφιθέατρο του ΑΤΕΙ Λάρισας. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/stigmiotupa/02.jpg Center files/1/stigmiotupa/03.jpg Center files/1/stigmiotupa/01.jpg Center
    Με στροφή στους ξηρούς καρπούς θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση των εκτατικών καλλιεργειών στη Θεσσαλία

    Τα καινούργια επιτεύγματα στους σύγχρονους τρόπους καλλιέργειας των ξηρών καρπών και σε μοντέρνες φυτορυθμιστικές ουσίες που βοηθούν στην αυξημένη σταθερή παραγωγή εγγυήθηκαν την επιτυχία της ημερίδας για την καλλιέργεια των ξηρών καρπών στη Θεσσαλία και γενικότερα στην Ηπειρωτική Ελλάδα, που έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής στο Αμφιθέατρο του ΑΤΕΙ Λάρισας.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|01 Δεκεμβρίου 2017 

    Βγήκε η απόφαση για τα Σχέδια Βελτίωσης, τον Δεκέμβριο αναμένεται η προκήρυξη 2017-12-01T15:00:49 2017-12-01T15:00:49 Στον αέρα βγήκε η υπουργική απόφαση που περιέχει τις διατάξεις της προκήρυξης των Σχεδίων Βελτίωσης, ενώ με τροποποίηση των Προγραμμάτων, πέρασε η εκχώρηση της ενίσχυσης σε τρίτους, όπως για παράδειγμα οι αντιπρόσωποι και κατασκευαστές μηχανημάτων. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/prosopa/parousiasi-2.jpg Center files/1/texnologia/parousiasi-1.jpg Center files/1/prosopa/parousiasi-3.jpg Center
    Βγήκε η απόφαση για τα Σχέδια Βελτίωσης, τον Δεκέμβριο αναμένεται η προκήρυξη

    Στον αέρα βγήκε η υπουργική απόφαση που περιέχει τις διατάξεις της προκήρυξης των Σχεδίων Βελτίωσης, ενώ με τροποποίηση των Προγραμμάτων, πέρασε η εκχώρηση της ενίσχυσης σε τρίτους, όπως για παράδειγμα οι αντιπρόσωποι και κατασκευαστές μηχανημάτων.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|27 Νοεμβρίου 2017 

    Πρώιμο ροδάκινο με τιμή στα 2,5 ευρώ το κιλό πέτυχαν στην Ηλεία 2017-11-27T10:22:46 2017-11-27T10:22:46 Με πρωιµότητα, τουλάχιστον, ενός µήνα, ικανοποιητικές στρεµµατικές αποδόσεις, υψηλή ποιότητα προϊόντος και τιµές παραγωγού που κατά µέσο όρο έπιασαν φέτος τα 2,5 ευρώ το κιλό η καλλιέργειας ροδακινιάς στο νοµό Ηλείας, δείχνει, µετά από περίπου δέκα χρόνια εγκατάλειψης, να θέτει τις βάσεις για να κερδίσει το στοίχηµα της αναβίωσης. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/pictures/rodakina.jpg Center files/1/pictures/3.jpg Center files/1/pictures/02.jpg Center
    Πρώιμο ροδάκινο με τιμή στα 2,5 ευρώ το κιλό πέτυχαν στην Ηλεία

    Με πρωιµότητα, τουλάχιστον, ενός µήνα, ικανοποιητικές στρεµµατικές αποδόσεις, υψηλή ποιότητα προϊόντος και τιµές παραγωγού που κατά µέσο όρο έπιασαν φέτος τα 2,5 ευρώ το κιλό η καλλιέργειας ροδακινιάς στο νοµό Ηλείας, δείχνει, µετά από περίπου δέκα χρόνια εγκατάλειψης, να θέτει τις βάσεις για να κερδίσει το στοίχηµα της αναβίωσης. {2}

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|22 Νοεμβρίου 2017 
    To Φόρουμ Αγροδιατροφής – Βιομηχανίας και Τουρισμού θα λειτουργήσει ως βασικό εργαλείο για την επεξεργασία, τη διαμόρφωση και την υποβολή προτάσεων και θέσεων προς την πολιτεία.

    Win-win συνεργασίες χτίζει ο τουρισμός με την αγροδιατροφή και τη μεταποίηση 2017-11-22T09:30:26 2017-11-22T09:30:26 Την παραγωγική διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τη μεταποιητική βιομηχανία και τον τουρισμό έχει θέσει ως στόχο το Φόρουμ Αγροδιατροφής – Βιομηχανίας και Τουρισμού που υλοποιείται με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, του Υπουργείου Τουρισμού καθώς και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή και των εμπλεκόμενων παραγωγικών φορέων. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/pictures/agroforoum 1.jpg To Φόρουμ Αγροδιατροφής – Βιομηχανίας και Τουρισμού θα λειτουργήσει ως βασικό εργαλείο για την επεξεργασία, τη διαμόρφωση και την υποβολή προτάσεων και θέσεων προς την πολιτεία. Center files/1/pictures/agroforoum 2.jpg Center files/1/pictures/agroforoum 3.jpg To Φόρουμ Αγροδιατροφής – Βιομηχανίας και Τουρισμού θα λειτουργήσει ως βασικό εργαλείο για την επεξεργασία, τη διαμόρφωση και την υποβολή προτάσεων και θέσεων προς την πολιτεία. Center
    Win-win συνεργασίες χτίζει ο τουρισμός με την αγροδιατροφή και τη μεταποίηση

    Την παραγωγική διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τη μεταποιητική βιομηχανία και τον τουρισμό έχει θέσει ως στόχο το Φόρουμ Αγροδιατροφής – Βιομηχανίας και Τουρισμού που υλοποιείται με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, του Υπουργείου Τουρισμού καθώς και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή και των εμπλεκόμενων παραγωγικών φορέων.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|21 Νοεμβρίου 2017 
    Tα πρώτα αποτελέσματα πειραμάτων σε βαμβακοχώραφα στη Σοφιάδα Φθιώτιδας παρουσίασαν οι εταιρείες ΙΝΑ ΑΕ, Pioneer HI-Bred Hellas AE και Geosense. Από δεξιά, Δημήτρης Ηλιόπουλος, γεωπόνος Pioneer HI-Bred Hellas AE και Σίμος Κόκκινος, γενικός διευθυντής της ΙΝΑ ΑΕ.

    Μείωση αγροτικών εισροών και ποιοτική ταξινόμηση βάμβακος με χρήση drones 2017-11-21T09:11:41 2017-11-21T09:11:41 Στην ευκολότερη ταξινόμηση και πιστοποίηση του τελικού προϊόντος που λαμβάνουν τα εκκοκκιστήρια σε συνδυασμό με την στοχευμένη επέμβαση από πλευράς παραγωγού σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας βάμβακος, μπορεί να οδηγήσει η χρήση των drones, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα πειραμάτων σε βαμβακοχώραφα στη Σοφιάδα Φθιώτιδας, που έτρεξαν σε συνεργασία οι εταιρείες ΙΝΑ ΑΕ, Pioneer HI-Bred Hellas AE και Geosense. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/proionta/innovation1.jpg Tα πρώτα αποτελέσματα πειραμάτων σε βαμβακοχώραφα στη Σοφιάδα Φθιώτιδας παρουσίασαν οι εταιρείες ΙΝΑ ΑΕ, Pioneer HI-Bred Hellas AE και Geosense. Από δεξιά, Δημήτρης Ηλιόπουλος, γεωπόνος Pioneer HI-Bred Hellas AE και Σίμος Κόκκινος, γενικός διευθυντής της ΙΝΑ ΑΕ. Center files/1/prosopa/innovation2.jpg Από δεξιά, Δημήτρης Ηλιόπουλος, Γεωπόνος Pioneer HI-Bred Hellas AE και Βασίλης Πολύχρονος ,CTO Geosense. Center files/1/innovation3_1.jpg Center
    Μείωση αγροτικών εισροών και ποιοτική ταξινόμηση βάμβακος με χρήση drones

    Στην ευκολότερη ταξινόμηση και πιστοποίηση του τελικού προϊόντος που λαμβάνουν τα εκκοκκιστήρια σε συνδυασμό με την στοχευμένη επέμβαση από πλευράς παραγωγού σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας βάμβακος, μπορεί να οδηγήσει η χρήση των drones, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα πειραμάτων σε βαμβακοχώραφα στη Σοφιάδα Φθιώτιδας, που έτρεξαν σε συνεργασία οι εταιρείες ΙΝΑ ΑΕ, Pioneer HI-Bred Hellas AE και Geosense.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|20 Νοεμβρίου 2017 

    Οίνος και γαστρονομία σε αγαστή συνεργασία στο Umami Festival 2017-11-20T10:42:20 2017-11-20T10:42:20 «Μεθυστικό» σημείο συνάντησης για όλους όσους αγαπούν το επώνυμο ελληνικό κρασί και τη γαστρονομία, αποτέλεσε το Umami Festival Thessaly '17, το διήμερο φεστιβάλ Οίνου και Γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκε στο Divani Palace στην Λάρισα στις 18 - 19 Νοεμβρίου 2017, δίνοντάς τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν πάνω 400 διαφορετικά κρασιά και αποστάγματα, να γνωρίσουν και να προμηθευτούν σπάνια προϊόντα από όλη την Ελλάδα και να παρακολουθήσουν γευστικά σεμινάρια από κορυφαίους παρουσιαστές. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/pictures/umami-4.jpg Center files/1/pictures/umami-1.jpg Center files/1/pictures/umami--15.jpg Center
    Οίνος και γαστρονομία σε αγαστή συνεργασία στο Umami Festival

    «Μεθυστικό» σημείο συνάντησης για όλους όσους αγαπούν το επώνυμο ελληνικό κρασί και τη γαστρονομία, αποτέλεσε το Umami Festival Thessaly '17, το διήμερο φεστιβάλ Οίνου και Γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκε στο Divani Palace στην Λάρισα στις 18 - 19 Νοεμβρίου 2017, δίνοντάς τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν πάνω 400 διαφορετικά κρασιά και αποστάγματα, να γνωρίσουν και να προμηθευτούν σπάνια προϊόντα από όλη την Ελλάδα και να παρακολουθήσουν...

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|20 Νοεμβρίου 2017 

    Στρατηγικό σχέδιο ανάδειξης της Λάρισας σε προορισμό 4 εποχών 2017-11-20T09:34:04 2017-11-20T09:34:04 Σε αναζήτηση τουριστικής ταυτότητας εναλλακτικού και αστικού τουρισμού με στόχο την προσέλευση επισκεπτών και τις 4 εποχές του χρόνου, καθώς και στην ανάγκη συσπείρωσης, δημιουργίας στρατηγικού marketing και κοινής στοχευόμενης δράσης, βρέθηκαν φορείς και επιχειρηματίες στην Συνάντηση - Ενημέρωση για τις προοπτικές ανάπτυξης των Ειδικών και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού στην ΠΕ Λάρισας. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/2_18.jpg Center files/1/3_14.jpg Center files/1/1_68.jpg Center
    Στρατηγικό σχέδιο ανάδειξης της Λάρισας σε προορισμό 4 εποχών

    Σε αναζήτηση τουριστικής ταυτότητας εναλλακτικού και αστικού τουρισμού με στόχο την προσέλευση επισκεπτών και τις 4 εποχές του χρόνου, καθώς και στην ανάγκη συσπείρωσης, δημιουργίας στρατηγικού marketing και κοινής στοχευόμενης δράσης, βρέθηκαν φορείς και επιχειρηματίες στην Συνάντηση - Ενημέρωση για τις προοπτικές ανάπτυξης των Ειδικών και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού στην ΠΕ Λάρισας.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|16 Νοεμβρίου 2017 
    «Το μέτρο για το τυποποιημένο ελαιόλαδο θα ενεργοποιήσει μία σειρά επενδύσεων στον τομέα για τις μικρές συσκευασίες» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΤΕΛ Γρηγόρης Αντωνιάδης.

    Νέα αγορά 10 χιλιάδων τόνων ανοίγει η τυποποίηση ελαιολάδου στην εστίαση 2017-11-16T13:48:22 2017-11-16T13:48:22 Μία νέα αγορά ανοίγει για τον κλάδο του ελαιολάδου η διάταξη για το τυποποιημένο ελαιόλαδο στους χώρους εστίασης απαρχής 2018. Υπολογίζεται ότι σε πρώτη φάση θα χρειαστεί να τυποποιηθούν για τις ανάγκες της μαζικής εστίασης 10 χιλιάδες τόνοι ελαιολάδου, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 4-5% της εγχώριας παραγωγής. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/prosopa/1_5.jpg «Το μέτρο για το τυποποιημένο ελαιόλαδο θα ενεργοποιήσει μία σειρά επενδύσεων στον τομέα για τις μικρές συσκευασίες» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΤΕΛ Γρηγόρης Αντωνιάδης. Center files/1/prosopa/2_5.jpg Center files/1/prosopa/4.jpg «Το μέτρο για το τυποποιημένο ελαιόλαδο θα ενεργοποιήσει μία σειρά επενδύσεων στον τομέα για τις μικρές συσκευασίες» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΤΕΛ Γρηγόρης Αντωνιάδης. Center
    Νέα αγορά 10 χιλιάδων τόνων ανοίγει η τυποποίηση ελαιολάδου στην εστίαση

    Μία νέα αγορά ανοίγει για τον κλάδο του ελαιολάδου η διάταξη για το τυποποιημένο ελαιόλαδο στους χώρους εστίασης απαρχής 2018. Υπολογίζεται ότι σε πρώτη φάση θα χρειαστεί να τυποποιηθούν για τις ανάγκες της μαζικής εστίασης 10 χιλιάδες τόνοι ελαιολάδου, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 4-5% της εγχώριας παραγωγής.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|13 Νοεμβρίου 2017 

    Νέο κεφάλαιο στην εφαρμοσμένη έρευνα το Εκπαιδευτικό Κέντρο «Αλίκη Περρωτή» 2017-11-13T11:18:47 2017-11-13T11:18:47 Ως κόμβος συνεργατικής μάθησης για σπουδαστές και καθηγητές σε εκπαιδευτικά πεδία που σχετίζονται με τη γεωργία, το περιβάλλον και τις επιστήμες ζωής, θα λειτουργήσει το Νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που φέρει τον τίτλο «Αλίκη Περρωτή», προς τιμήν της ομώνυμης ευεργάτιδας που χρηματοδότησε πλήρως την ανέγερσή του. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/stigmiotupa/perroti-egainia1.jpg Center files/1/stigmiotupa/perrotis-ktirio-neo-big.jpg Center files/1/stigmiotupa/kanellis-perroti1.jpg Center
    Νέο κεφάλαιο στην εφαρμοσμένη έρευνα το Εκπαιδευτικό Κέντρο «Αλίκη Περρωτή»

    Ως κόμβος συνεργατικής μάθησης για σπουδαστές και καθηγητές σε εκπαιδευτικά πεδία που σχετίζονται με τη γεωργία, το περιβάλλον και τις επιστήμες ζωής, θα λειτουργήσει το Νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που φέρει τον τίτλο «Αλίκη Περρωτή», προς τιμήν της ομώνυμης ευεργάτιδας που χρηματοδότησε πλήρως την ανέγερσή του.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|09 Νοεμβρίου 2017 

    Απόφαση κρατών θα είναι στην ΚΑΠ μετά το 2020 το «πρασίνισμα» 2017-11-09T09:52:54 2017-11-09T09:52:54 Όλες οι ενισχύσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής µετά το 2020 θα περνούν µέσα από τα στρατηγικά σχέδια των κρατών-µελών και θα καθορίζονται από τα αποτελέσµατα που παράγουν αφήνοντας παράλληλα επαρκή περιθώρια στις εθνικές κυβερνήσεις να αντιµετωπίσουν τις ιδιαιτερότητές του αγροτικού τους τοµέα. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/pictures/ktinotrofos.jpg Center files/1/diagrammata/pinakas kap.jpg Center files/1/prosopa/alan mathews.jpg Center
    Απόφαση κρατών θα είναι στην ΚΑΠ μετά το 2020 το «πρασίνισμα»

    Όλες οι ενισχύσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής µετά το 2020 θα περνούν µέσα από τα στρατηγικά σχέδια των κρατών-µελών και θα καθορίζονται από τα αποτελέσµατα που παράγουν αφήνοντας παράλληλα επαρκή περιθώρια στις εθνικές κυβερνήσεις να αντιµετωπίσουν τις ιδιαιτερότητές του αγροτικού τους τοµέα.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|06 Νοεμβρίου 2017 

    Με συνεργατισμό και επιμονή φρεσκάδα μέντας πλημμύρισε τα Φάρσαλα 2017-11-06T10:02:20 2017-11-06T10:02:20 «Το άτοµο ηττάται πάντα στο τέλος», σύµφωνα µε τον Αµερικανό συγγραφέα, Φίλιπ Ροθ. Της ίδιας άποψης είναι και οι άνθρωποι του Συνεταιρισµού Αρωµατικών και Βιολογικών Φυτών Φαρσάλων µε έδρα την Υπέρεια, που συνάντησε η Agrenda. Πρόκειται για µία οµάδα παραγωγών που έχει συσπειρωθει και στραφεί στην εναλλακτική καλλιέργεια της µέντας αναζητώντας καλύτερες προοπτικές. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/fytika/μεντα 640x439.jpg Center files/1/stigmiotupa/dsc00081 640x439.jpg Center files/1/fytika/μεντα_2 640x439.jpg Center
    Με συνεργατισμό και επιμονή φρεσκάδα μέντας πλημμύρισε τα Φάρσαλα

    «Το άτοµο ηττάται πάντα στο τέλος», σύµφωνα µε τον Αµερικανό συγγραφέα, Φίλιπ Ροθ. Της ίδιας άποψης είναι και οι άνθρωποι του Συνεταιρισµού Αρωµατικών και Βιολογικών Φυτών Φαρσάλων µε έδρα την Υπέρεια, που συνάντησε η Agrenda. Πρόκειται για µία οµάδα παραγωγών που έχει συσπειρωθει και στραφεί στην εναλλακτική καλλιέργεια της µέντας αναζητώντας καλύτερες προοπτικές.

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ|01 Νοεμβρίου 2017 
    Στο forum συμμετέχουν με ενδιαφέρον στελέχη πιστοποιητικών οργανισμών και συμβούλων πιστοποίησης ποιότητας απ’ όλη την Ελλάδα.

    Η ανάγκη πιστοποίησης της ποιότητας υπερβαίνει τις οικονομικές συγκυρίες 2017-11-01T09:41:39 2017-11-01T09:41:39 Η ανάγκη για πιστοποίηση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων ξεπερνά τις εκάστοτε οικονομικές συγκυρίες και καθίσταται αδήριτη ανάγκη για την διάθεση της παραγωγής στις αναπτυγμένες αγορές, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Global G.A.P Guy Callebaut κατά τη διάρκεια του Food Safety Forum που διεξάγεται από το πρωί της Τρίτης 31 Οκτωβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ files/1/genika/kar_2109 640x439.jpg Στο forum συμμετέχουν με ενδιαφέρον στελέχη πιστοποιητικών οργανισμών και συμβούλων πιστοποίησης ποιότητας απ’ όλη την Ελλάδα. Center files/1/prosopa/kar_2170 640x439.jpg Center files/1/kar_2154 640x439_1.jpg Στο forum συμμετέχουν με ενδιαφέρον στελέχη πιστοποιητικών οργανισμών και συμβούλων πιστοποίησης ποιότητας απ’ όλη την Ελλάδα. Center
    Η ανάγκη πιστοποίησης της ποιότητας υπερβαίνει τις οικονομικές συγκυρίες

    Η ανάγκη για πιστοποίηση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων ξεπερνά τις εκάστοτε οικονομικές συγκυρίες και καθίσταται αδήριτη ανάγκη για την διάθεση της παραγωγής στις αναπτυγμένες αγορές, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Global G.A.P Guy Callebaut κατά τη διάρκεια του Food Safety Forum που διεξάγεται από το πρωί της Τρίτης 31 Οκτωβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


    ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΑ

    ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ