BACK TO
TOP
Παρουσιάσεις

Mega ντηλ άνω των 43 δις δολαρίων η εξαγορά της Syngenta από την ChemChina

Στην εξαγορά του ελβετικού κολοσσού βιοτεχνολογίας Syngenta προχωρά η κινεζική κρατική εταιρεία ChemChina, με τη συμφωνία να ανέρχεται στα 43 δις δολάρια, σηματοδοτώντας νέο ιστορικό υψηλό στην επέκταση κινεζικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Mega ντηλ άνω των 43 δις δολαρίων η εξαγορά της Syngenta από την ChemChina

0
0

Η εξαγορά της Syngenta, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή σπόρων και εντομοκτόνων, προκαλεί αλλαγές στον αγρο-χημικό κλάδο και θέτει τέλος σε μήνες αβεβαιότητας για το μέλλον της ελβετικής εταιρείας – καθώς μόλις πριν από λίγους μήνες είχε αποκρούσει επιθετική προσπάθεια εξαγοράς από την αμερικανική ανταγωνίστριά της Monsanto.

Η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές.

Εάν επικυρωθεί, θα αποτελεί το ακριβότερο έως τώρα παράδειγμα της κινεζικής προσπάθειας για απόκτηση ευρωπαϊκής και αμερικανικής τεχνογνωσίας μέσω εξαγορών.

Μόνο τον Ιανουάριο, κινεζικές εταιρείες δαπάνησαν περισσότερα από $22 δισεκ. για την απόκτηση ξένων επιχειρήσεων, ποσό ρεκόρ για πρώτο μήνα του έτους, σύμφωνα με την υπηρεσία Dealogic.

Από την πλευρά της Syngenta, η επένδυση της ChemChina σημαίνει ότι θα αποκτήσει πρόσβαση και διείσδυση στην τεράστια κινεζική αγορά.

Η οικονομική προσφορά της ChemChina ισοδυναμεί με 465 δολάρια ανά μετοχή, συν ένα ειδικό μέρισμα 4,91 δολαρίων ανά μετοχή που θα καταβληθεί εφόσον κλείσει η συμφωνία. Σε ανακοίνωσή της, η Syngenta αναφέρει ότι έχει δεχτεί την προσφορά.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη επενδυτική κίνηση στην ευρύτερη αγορά χημικών τους τελευταίους μήνες, μετά τη συμφωνία συγχώνευσης μεταξύ των αμερικανικών κολοσσών Dow Chemical και Dupont στα τέλη του 2015.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία