BACK TO
TOP
Παρουσιάσεις

Με 18 εταιρείες τρέχει η συμβολαιακή τραπεζική αγροεφοδίων της Πειραιώς

Δεκαοχτώ εταιρείες συμμετέχουν στο νέο πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής Αγροεφοδίων, το οποίο υλοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς, μέσα από το οποίο οι καλλιεργητές που κάνουν χρήση της Κάρτας Αγρότη θα μπορούν να προμηθεύονται από τα κατά τόπους γεωπονικά καταστήματα αγροτικά εφόδια με σημαντική έκπτωση της τάξεως του 8-10%.

Συμβολαιακή τραπεζική αγροεφοδίων θέτει σε εφαρμογή η Τράπεζα Πειραιώς

1
0

Μάλιστα, στην πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο τη Δευτέρα 4 Απριλίου, στο πλαίσιο παρουσίασης του νέου προγράμματος, σύμφωνα με δημοσίευμα του www.flashnews.gr, παρουσιάστηκαν οι πρώτες 18 εταιρείες που συμμετέχουν στη Συμβολαιακή Τραπεζική Αγροεφοδίων και είναι οι εξής: BASF, Bayer, Syngenta, Eurochem, Άλφα Γεωργικά Εφόδια, ΕΛΑΝΚΟ, ΕΛΛΑΓΡΕΤ, Compo Hellas, Teofert, Sulphur, Γαβριήλ, AGRIS, Λιπάσματα Χαλκιδικής, Κ.&Ν. Ευθυμιάδης, ZIKO A.E., Αγροτικός Οίκος Σπύρου Α.Ε.Β.Ε., Φυτοθρεπτική, Pioneer Hi-Bred Ελλάς.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Συμβολαιακής Τραπεζικής Αγροεφοδίων, η Τράπεζα Πειραιώς πραγματοποιεί σε όλη τη χώρα κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων για την επικοινωνία και δημοσιοποίηση του προγράμματος. Στις συναντήσεις αυτές συμμετέχουν όλοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων αγροτικών εφοδίων, με εγκατεστημένα  POS της Τράπεζας.

Στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο τη Δευτέρα 4 Απριλίου με τη συμμετοχή περίπου 120 ενδιαφερόμενων, μίλησαν και συζήτησαν εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς με τους συμμετέχοντες, οι κ.κ. Γιάννης Χανιωτάκης, Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα και Αλέξανδρος Παργινός, στέλεχος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα και Αγροτικής Επιχειρηματικότητας. Την εκδήλωση προλόγισε η κα Χρυσάνθη Παπαδοπούλου, βοηθός Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας, επικεφαλής του Δικτύου Καταστημάτων Κρήτης & Δωδεκανήσου, η οποία επεσήμανε τη στρατηγική επιλογή της Τράπεζας για τη στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα.

Επίσης παρέστησαν οι κκ. Ζήνων Κόζανας Περιφερειακός Διευθυντής Δυτικής Κρήτης και Κωνσταντίνος Κορνάρος, Περιφερειακός Διευθυντής Ανατολικής Κρήτης και Δωδεκανήσου.

Όπως επισημάνθηκε από τους ομιλητές, μετά την πολύ επιτυχημένη εφαρμογή του Προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας το οποίο έχει πλέον αφήσει ξεκάθαρο αποτύπωμα στην Αγροτική Οικονομία της χώρας κατά τα 3 χρόνια λειτουργίας του, η Τράπεζα Πειραιώς, αναγνωρίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της παρέμβασής της στην αγροδιατροφική αλυσίδα, υλοποιεί το επόμενο βήμα της:

Εισάγει το νέο Πρόγραμμα της Συμβολαιακής Τραπεζικής Αγροεφοδίων.

Με το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής Αγροεφοδίων, αναπτύσσει μια ολιστική προσέγγιση στη στήριξη της αλυσίδας αξίας της αγροδιατροφής, με στόχο τη συμβολή της, στη μείωση του κόστους παραγωγής των γεωργικών προϊόντων.

Η βασική φιλοσοφία του προγράμματος είναι η ενίσχυση, μέσω βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης, των καταστημάτων γεωργικών εφοδίων (στα οποία έχει τοποθετηθεί POS της Τράπεζας Πειραιώς), με σκοπό την προμήθεια από τις εταιρείες χονδρικής (δηλαδή τις εταιρείες παραγωγής φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων, σπόρων, κ.λπ.), όλων των απαραίτητων εφοδίων, τοις μετρητοίς, επιτυγχάνοντας τη μέγιστη δυνατή έκπτωση.

Τελικός στόχος είναι η μετακύληση των εκπτώσεων αυτών στους παραγωγούς, οι οποίοι αγοράζουν από τα γεωπονικά καταστήματα τα απαραίτητα εφόδια για τις καλλιέργειές τους με τις αγροτικές κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς (Κάρτα Αγρότη και Κάρτα Συμβολαιακής Γεωργίας - Κτηνοτροφίας), μειώνοντας με τον τρόπο αυτό το κόστος παραγωγής κατά το μέτρο που αυτό επηρεάζεται από το κόστος των συγκεκριμένων εισροών.

Επίσης με την υλοποίηση του προγράμματος, αναβαθμίζονται η ταχύτητα και η ποιότητα στις εμπορικές συναλλαγές, όλων των εμπλεκόμενων μερών, λόγω  της ηλεκτρονικής εφαρμογής  που έχει αναπτύξει η Τράπεζα Πειραιώς για τον σκοπό αυτό. 

Τα οφέλη για τα καταστήματα αγρο-εφοδίων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μέσα από τη χρηματοδότησή τους  είναι σημαντικά, αφού θα επιτύχουν:

1) Αύξηση της ρευστότητας, σε περιόδους  που είναι περιορισμένη, όπως στις αρχές της καλλιεργητικής περιόδου.

2) Αξιοποίηση εκπτώσεων για «τιμές τοις μετρητοίς», με στόχο τη μείωση του κόστους για τις δικές τους αγορές.

3) Ενδυνάμωση των σχέσεων  με τις εταιρείες-προμηθευτές τους.

4) Δυνατότητα προσφοράς  ανταγωνιστικών τιμών στους παραγωγούς.

Με το διευρυμένο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής Αγροεφοδίων, η Τράπεζα Πειραιώς αποδεικνύει ότι διαθέτει την τεχνογνωσία και τη βούληση να αποτελεί την κατεξοχήν εξειδικευμένη τράπεζα του χώρου.

Μια μονάδα κάτω το επιτόκιο της Πειραιώς για Συμβολαιακή και Κάρτα Αγρότη

Μια μονάδα κάτω και συγκεκριμένα στο 5,9% από 6,9% που είναι σήμερα, μειώνει το επιτόκιο με το οποίο χρεώνονται από την Τράπεζα Πειραιώς οι αγορές αγροτικών εφοδίων με Κάρτα Συμβολαιακής ή με Κάρτα Αγρότη. Η σχετική απόφαση τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου και έρχεται να δώσει μια κάποια βοήθεια στη χρηματοπιστωτική πίεση που υφίσταται αυτό τον καιρό ο αγροτικός κόσμος, κυρίως εξαιτίας των καθυστερήσεων στις πληρωμές των κοινοτικών ενισχύσεων από το Δημόσιο.

Η σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι από την 1.4.2016, η Τράπεζα επιδιώκοντας να συμβάλλει περεταίρω στη μείωση του κόστους παραγωγής, μειώνει τα επιτόκια της «Κάρτας Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας» καθώς και της «Κάρτας Αγρότη της Τράπεζας Πειραιώς» κατά 1%.


Η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς έχει ως εξής:

Αναδεικνύοντας 503 τυχερούς αγρότες που έλαβαν συνολικά €40.000 ευρώ, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Τράπεζας Πειραιώς. Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε αγρότες που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα του 2015, και είχαν πραγματοποιήσει στη διάρκεια της χρονιάς αυτής, τουλάχιστον μία συναλλαγή με την κάρτα τους.

Οι τρεις πρώτοι νικητές που προέρχονταν από τους νομούς Καρδίτσας, Πιερίας και Τρικάλων, έλαβαν €5.000, €3.000 και €2.000 αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν η κα Κοτρώτσιου Θωμαή βαμβακοπαραγωγός από την Καρδίτσα, ο κ. Σκουλαριώτης Αθανάσιος καπνοπαραγωγός από την Κατερίνη και ο κ. Παπαγάτσιας Χαράλαμπος παραγωγός αραβοσίτου από τα Τρίκαλα. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε  σε ειδική εκδήλωση στη Λάρισα, και τα έπαθλα παραδόθηκαν στους πρώτους νικητές από την Κα Αναστασία Σεκέρη, Βοηθό Γενικό Διευθυντή Δικτύου και επικεφαλής του Δικτύου Βορείου Ελλάδας της Τράπεζας καθώς και από τον κ. Γιάννη Χανιωτάκη, Διευθυντή Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα.




Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε ότι από την 1.4.2016, η Τράπεζα επιδιώκοντας να συμβάλλει περεταίρω στην μείωση του κόστους παραγωγής, μειώνει τα επιτόκια της «Κάρτας Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας» καθώς και της «Κάρτας Αγρότη της Τράπεζας Πειραιώς» κατά 1%.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα της Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας έχουν ενταχθεί περισσότερες από 200 μεταποιητικές και εμπορικές επιχειρήσεις / αγροτικοί συνεταιρισμοί / ομάδες παραγωγών καθώς και  περισσότεροι από 18.000 παραγωγοί - γεωργοί και κτηνοτρόφοι- από όλη τη χώρα. Οι χρηματοδοτήσεις σε Κεφάλαια Κίνησης παραγωγών και επιχειρήσεων υπερβαίνουν τα 700 εκατ. ευρώ. Οι ενταγμένες στο Πρόγραμμα επιχειρήσεις απασχολούν περισσότερους από 14.500 εργαζόμενους και πραγματοποιούν εξαγωγές ύψους μεγαλύτερου των 1,4 δισ. ευρώ σε 73 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Με τις παραπάνω πρωτοβουλίες της,  η Τράπεζα Πειραιώς αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την ισχυρή δέσμευσή της για παροχή αναβαθμισμένων  υπηρεσιών με χαμηλό κόστος, αλλά και ανταποδοτικών κινήτρων προς τους πελάτες της-παραγωγούς του αγροτικού τομέα που την εμπιστεύονται.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία