BACK TO
TOP
Παρουσιάσεις

Τιμητική βράβευση του Γιάννη Μπουτάρη στο Συνέδριο Οινοτουρισμού στη Σαντορίνη

Τιμητική βράβευση έλαβε ο γνωστός οινοποιός και νυν Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης το βράδυ της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου 2016, από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ). Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών του πρώτου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Οινοτουρισμό (IMIC 2016) που διοργανώθηκε στη Σαντορίνη, στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, 14-16 Οκτωβρίου 2016.

Τιμητική βράβευση του Γιάννη Μπουτάρη στο Συνέδριο Οινοτουρισμού στη Σαντορίνη

1
0

Ο Πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ Γιάννης Βογιατζής αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο Γιάννη Μπουτάρη λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Πιστεύω ότι οι τιμητικές εκδηλώσεις είναι πολύ σημαντικές στις συλλογικές δραστηριότητες στην κοινωνία, διότι αποτελούν ένδειξη ήθους, υποχρέωση των νεότερων τουλάχιστον να αναγνωρίζουν την προσφορά και να την εκλαμβάνουν ως παράδειγμα. Ο Γιάννης Μπουτάρης έχει πολύ μεγάλη γνωστή και ήδη αναγνωρισμένη προσφορά στον αμπελοοινικό κλάδο, στη συλλογική δραστηριότητα που τη συνεχίζει βέβαια σήμερα σε πολύ υψηλότερο επίπεδο στη Δημαρχία Θεσσαλονίκης και την κεντρική σκηνή της πολιτείας. Αναγνωρισμένη δραστηριότητα στη διαμόρφωση και επίτευξη για πολύ μακρό χρονικό διάστημα των στόχων και των επιδιώξεων του κλάδου. Συνολικά όπως τον γνωρίσαμε πολλοί από εμάς εδώ στην αίθουσα, από τη συναναστροφή μαζί του και από τις πράξεις του ως έναν άνθρωπο της προσφοράς, στους γύρω του, στο σύνολο».

Στη συνέχεια ο κ. Βογιατζής αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο και την προσφορά του Γιάννη Μπουτάρη στον χώρο του οινοτουρισμού.

Είχε προηγηθεί προβολή βίντεο που περιλάμβανε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την προσωπική και επαγγελματική πορεία του Γιάννη Μπουτάρη.

Στο πλαίσιο της τιμητικής αυτής εκδήλωσης ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος στην ομιλία του υπογράμμισε ότι ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν ο οινοποιός που το 1989 που δημιούργησε το πρώτο σύγχρονο και ταυτόχρονα επισκέψιμο οινοποιείο στη Σαντορίνη, διαδραματίζοντας μεγάλο ρόλο αφενός στην ανάπτυξη και εξέλιξη της αμπελουργίας στο νησί και αφετέρου στην εμπορική ανάπτυξη και προώθηση των κρασιών της Σαντορίνης σε όλο τον κόσμο.

Ο κος Μπουτάρης, ιδιαίτερα συγκινημένος, μίλησε για την πρώτη επαφή του με τη Σαντορίνη το 1985 που οινοποίησε το πρώτο του σαντορινιό κρασί στην κάναβα Νομικού, ενώ έκλεισε την ομιλία του με τη φράση «φυτεύουμε αμπέλια για τα εγγόνια μας», υποδηλώντας έτσι την επένδυση ζωής που κάνει ο αμπελουργός και οινοποιός.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία