BACK TO
TOP
Παρουσιάσεις

Στήριξη της ελληνικής γεωργίας, με σαφές πλαίσιο για τις εγκρίσεις φυτοπροστασίας, προτάσσει η BASF

Η ανάγκη άρσης του πολύπλοκου συστήματος εγκρίσεων προϊόντων φυτοπροστασίας ήταν ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα προς επίλυση που έθεσε ο Δρ. Jürgen Oldeweme, υψηλόβαθμο στέλεχος του Τομέα Προϊόντων Φυτοπροστασίας της BASF στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Αποστόλου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στο υπουργείο την Τρίτη 28 Μαρτίου.

Στήριξη της ελληνικής γεωργίας, με σαφές πλαίσιο για τις εγκρίσεις φυτοπροστασίας, προτάσσει η BASF

8
0

Από την πλευρά του ο κ. Αποστόλου τόνισε τη σημασία που δίνει το υπουργείο στην αειφορική χρήση των διαφόρων εισροών, οι οποίες θα πρέπει παράλληλα να διατηρούνται σε χαμηλές τιμές για τον παραγωγό. Μια προσπάθεια που όπως τόνισε απαιτεί τη βούληση και την κινητοποίηση όλων των παραγόντων του κλάδου.

Η συνάντηση,  στην οποία συμμετείχαν ο Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού, κος Νίκος Βάγιας και o Διευθύνων Σύμβουλος της BASF Ελλάς, κος Βασίλης Γούναρης, έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Ο Oldeweme μετέφερε στην ηγεσία του Υπουργείου τη ξεκάθαρη δέσμευση της BASF για μία αειφόρο γεωργία, προσφέροντας νέες τεχνολογίες και τεχνογνωσία στους αγρότες σε όλο τον κόσμο. «Στη BASF, στηρίζουμε τους παραγωγούς ώστε να μπορούν να καλλιεργούν περισσότερα τρόφιμα υψηλής ποιότητας, να είναι πιο επιτυχημένοι και να ανταποκρίνονται  στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες της κοινωνίας, με σεβασμό στο περιβάλλον», τόνισε ο Oldeweme.

Όσον αφορά το ζήτημα των εγκρίσεων προϊόντων φυτοπροστασίας, ο κ. Oldeweme ανέφερε: «Οι αποφάσεις εγκρίσεων πρέπει να βασίζονται σε θεσμοθετημένες και προβλέψιμες διαδικασίες, και να λαμβάνονται με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια. Μόνο έτσι μπορούν όλοι οι εμπλεκόμενους φορείς να συνεργάζονται, σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης και αμοιβαίου σεβασμού», συμπλήρωσε ο Oldeweme.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός, κος Ευάγγελος Αποστόλου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η γεωργία, ένας από τους πιο σημαντικούς κλάδους – πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική και βιώσιμη. Βασικοί στόχοι του Υπουργείου είναι η διασφάλιση της ποιότητα των τροφίμων, της ασφάλειας του καταναλωτή και της αειφορίας στη γεωργία. «Πιστεύουμε στην αειφορική χρήση των διαφόρων εισροών, διατηρώντας παράλληλα το κόστος παραγωγής του Έλληνα αγρότη χαμηλό. Πρέπει να υπάρξει από κοινού προσπάθεια με τους κλάδους των εισροών και ενέργειας προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, οι παράνομες εισαγωγές φυτοπροστατευτικών προϊόντων πρέπει να καταπολεμηθούν γιατί αυτό έχει επίπτωση στην οικονομία και την ασφάλεια του καταναλωτή», δήλωσε ο Υπουργός. Αναφερόμενος στα ελληνικά προϊόντα, τόνισε ότι το Υπουργείο κάνει προσπάθειες, από τη μία πλευρά, να προωθήσει το εξαιρετικής ποιότητας ελληνικό ελαιόλαδο στις αγορές του εξωτερικού και από την άλλη να στηρίξει τα ελληνικά προϊόντα που κινδυνεύουν από την «ελληνοποίηση» αντίστοιχων προϊόντων άλλων χωρών.

O Διευθύνων Σύμβουλος της BASF Ελλάς, κος Βασίλης Γούναρης υπογράμμισε ότι η BASF στηρίζει έμπρακτα την ελληνική γεωργία, διαθέτοντας στην αγορά μια ολοκληρωμένη γκάμα καινοτόμων προϊόντων και λύσεων, αλλά και μέσω πολυάριθμων πρωτοβουλιών, όπως τα Ελληνογερμανικά Φόρουμ Τροφίμων,. «Στο Φόρουμ αυτό, που φέτος πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Καβάλα, πάντα σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στηρίζουμε τις προσπάθειες παραγωγών, ομάδων και συνεταιρισμών για εξωστρέφεια και προώθηση ποιοτικά ανταγωνιστικών προϊόντων σε διεθνείς αγορές. Επίσης, χρηματοδοτούμε το σχεδιασμό και τη δημιουργία εμπορικού σήματος για αγροτικούς συνεταιρισμούς και παραγωγούς, όπως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βέροιας VENUS GROWERS, η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών (Π.Ε.Σ.), η ομάδα ελαιοπαραγωγών Μολών Λαβέ και το Οινοποιείο Τρουπής», εξήγησε ο Γούναρης. Το 2015, η BASF Ελλάς βραβεύτηκε με το βραβείο αειφορείας Bravo Sustainability Award στην κατηγορία BRAVO Market - ευθύνη προϊόντων και υπηρεσιών για την πρωτοβουλία της με τίτλο «Ανίχνευση υπολειμμάτων δραστικών ουσιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων σε φρούτα και λαχανικά, σε συνεργασία με εργαστήρια χημικών αναλύσεων της Ελλάδας».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία