BACK TO
TOP
Παρουσιάσεις

Τα 70 χρόνια λειτουργίας και στήριξης του ελληνικού καπνού γιόρτασε η ΣΕΚΕ

Την επέτειο των 70 χρόνων λειτουργίας της και στήριξης του ελληνικού καπνού και των Ελλήνων καπνοπαραγωγών γιόρτασε η ιστορική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΕ Α.Ε. (Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδας) με μία ευχάριστη μουσική εκδήλωση στην έδρα της, την Ξάνθη.

Τα 70 χρόνια λειτουργίας και στήριξης του ελληνικού καπνού γιόρτασε η ΣΕΚΕ

3
0

Στη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.

Παίρνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ ΑΕ Παναγιώτης Ταρενίδης, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους της εταιρίας, υπογράμμισε τη δυναμική και επιτυχημένη επιχειρηματική δράση της  στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια και εξήρε τη συμβολή της στα συνεταιριστικά δρώμενα της χώρας και το ρόλο της στη στήριξη του ελληνικού καπνού και του καπνοπαραγωγικού κόσμου.

«Ως πρόεδρος της ΣΕΚΕ τα τελευταία 10 χρόνια αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος για τα αποτελέσματα της εταιρίας, η οποία με σωστή διοίκηση, με εύστοχη στρατηγική ανάπτυξης   και όραμα για το μέλλον έχει καταφέρει να είναι σήμερα η πρώτη  βιομηχανία μεταποίησης καπνού στην Ελλάδα και η δεύτερη στα Βαλκάνια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ταρενίδης.

Από την πλευρά του ο Γενικός  Διευθυντής της ΣΕΚΕ Αλέξανδρος Κοντός έκανε μία συγκινητική ανασκόπηση των 70 χρόνων λειτουργίας της επιχείρησης, με ειδική αναφορά στον ιδρυτή της μεγάλο συνεταιριστή και πολιτικό ηγέτη Αλέξανδρο Μπαλτατζή και στα ιστορικά στελέχη της που εργάστηκαν με επιχειρηματική διορατικότητα και πίστη στις συνεταιριστικές αρχές.

Ο κ. Κοντός αναφέρθηκε στην εξωστρεφή πορεία της εταιρίας τα τελευταία χρόνια με τη δραστηριότητά της σε Βουλγαρία, FYROM και Αλβανία και στις σημαντικές και στοχευμένες επενδύσεις της σε υποδομές, εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας υπογράμμισε πως «το μέλλον της ΣΕΚΕ, με τις βάσεις που έχουν μπει, προδιαγράφεται ελπιδοφόρο και αισιόδοξο. Νέα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης έχουν μπει στο τραπέζι και περιμένουν τη σειρά τους για να υλοποιηθούν».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν στοιχεία αναφορικά με την ανάπτυξη της εταιρίας κατά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ενδεικτικά αναφέρθηκαν τα εξής:

-Η ΣΕΚΕ ΑΕ εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο (Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Βόρεια Αφρική, Λατινική Αμερική)

-Οι ποσότητες των καπνών που αγοράζει από Ελλάδα, Βουλγαρία, FYROM και Αλβανία αυξήθηκαν από 6.820 τόνους το 2012 σε 15.410 τόνους το 2017

-Το προσωπικό της αυξήθηκε από 296 μόνιμους και εποχικούς υπαλλήλους το 2012 σε 1410 το 2017 στο σύνολο των χωρών όπου δραστηριοποιείται

-Ο τζίρος της αυξήθηκε από 30.721.000 ευρώ το 2012 σε 64.500.000 ευρώ το 2017

-Το EBITDA αυξήθηκε από 8,7% σε 9.00% στο ίδιο διάστημα

Τη ΣΕΚΕ τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, του τραπεζικού συστήματος, των τοπικών Αρχών και φορέων, στελέχη της εταιρίας από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, καπνοπαραγωγοί και καπνεργάτες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία