BACK TO
TOP
Παρουσιάσεις

Σε βάση της John Deere στην Ανατολική Μεσόγειο εξελίσσεται η Θεσσαλονίκη

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική γεωργία και στον εγχώριο αντιπρόσωπο -εισαγωγέα αποτέλεσε η διήμερη επίσκεψη στη βάση της Agrotech στη Θεσσαλονίκη του πρόεδρου και διευθύνοντα συμβούλου της John Deere Samuel R. Allen, δηλαδή του ανθρώπου που αποτελεί εδώ και χρόνια το «πρώτο βιολί» της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρείας παγκοσμίως.

Σε βάση της John Deere στην Ανατολική Μεσόγειο εξελίσσεται η Θεσσαλονίκη

2
0

Ρεπορτάζ: Γιάννης Πανάγος – Γιώργος Κοντονής

Αναζητώντας τις ειδήσεις πίσω απ’ αυτή την επίσκεψη θα μπορούσαμε να δούμε μια ενδιαφέρουσα αναζήτηση της John Deere στο πεδίο των μικρότερων τρακτέρ (πχ. δεντροκομικά) όπου θεωρείται ότι η Ελλάδα αναπτύσσει ήδη σημαντικό ρόλο, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχουν και οι σκέψεις αναφορικά με τη δυνατότητα του εδώ αντιπροσώπου, δηλαδή της AgroTech να αναλάβει έναν ευρύτερο ρόλο για τα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Σημειωτέον ότι εκτός της Γερμανίας, όπου μεταβαίνει ευθύς αμέσως ο κ. Άλεν, ανάμεσα στους σταθμούς του ταξιδιού του θα είναι επίσης η Μόσχα και το Κίεβο.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι εκτός από τις επαφές που ανέπτυξε με τα μέλη της οικογένειας Μποζατζίδη – Μητσιολίδη η οποία μοιράζεται ως γνωστόν την ευθύνη διοίκησης της Agrotech, ο επιτελάρχης της John Deere είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με αναγνωρισμένους στη δραστηριότητα τους καθαρόαιμους αγρότες, από τις κυριότερες αγροτικές περιοχές της χώρας, των οποίων τον προβληματισμό άκουσε με μεγάλη προσοχή, ενώ προσπάθησε παράλληλα να τους κάνει κοινωνούς των τεχνολογικών εξελίξεων της γεωργίας διεθνώς.

Στον φιλόξενο χώρο του στρατηγείου της Agrotech, μια ηλιόλουστη μέρα όπως ήταν η Τρίτη 10 Οκτωβρίου υψηλοί προσκεκλημένοι και ξεχωριστοί για τη θέση τους στην ελληνική γεωργία παραγωγοί, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για ώρες και να απολαύσουν τα διαλεγμένα εδέσματα που είχαν φροντίσει να υπάρχουν στο μπουφέ οι οικοδεσπότες.

Στην Agrenda του Σαββάτου θα υπάρχει πλήρες ρεπορτάζ από την διήμερη παραμονή του κορυφαίου εκπροσώπου της John Deere στην Ελλάδα, ενώ ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του αρχισυντάκτη του Profi Γιώργου Κοντονή, με τον Aμερικανό πρόεδρο θα μπορείτε να απολαύσετε από τη βιντεοθήκη του AgroNews, όπως και από τις σελίδες του επόμενου τεύχους του Profi (κυκλοφορεί στις 4 Νοεμβρίου μαζί με την Agrenda).


Οι καθαρόαιμοι αγρότες

Με την αφρόκρεμα των αγροτών και των προσώπων που εκφράζουν την καλύτερη εκδοχή της γεωργίας και της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση στα γραφεία της Agrotech S.A στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της John Deere, Samuel R. Allen, με το κλίμα, το ηλιόλουστο αυτό απόγευμα της περασμένης Τρίτης, από εορταστικό να εξελίσσεται πολύ σύντομα σε οικογενειακό.


Ο Χριστόδουλος Μποζατζίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Agrotech S.A

Η επίλεκτη ομάδα αγροτών αντιπροσώπευε τους κύριους παραγωγικούς κλάδους της χώρας (βαμβάκι, καλαμπόκι, σιτάρι, ακτινίδια, ροδάκινα, κ.λπ) με τη συνάντηση να έχει στρατηγική σημασία για τη «μαμά» John Deere που βολιδοσκόπησε τις ανάγκες τους σε μηχανήματα. Άλλωστε η Μεσογειακή Λεκάνη και ιδιαίτερα οι δεντροκαλλιέργειες που διεκδικούν στρέμματα από τις εκτατικές, είναι μία αγορά με μεγάλες προοπτικές για την premium αυτή φίρμα, όπως παραδέχτηκε ο πρόεδρος της John Deere, στην αποκλειστική του συνέντευξη στο Profi, που βρέθηκε εκεί για να καλύψει το γεγονός.


Ο Κώστας Μητσιολίδης οικονομικός διευθυντής, της Agrotech SA με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της John Deere Samuel R. Allen.

Παράλληλα, απ’ ότι φάνηκε υπάρχει μία μερίδα παραγωγών που δεν περιμένουν τα προγράμματα να επενδύσουν ειδικότερα όταν πιέζει η δουλειά, με το καλαμπόκι για παράδειγμα να πρέπει να μαζευτεί Παρασκευή και να ζητούν το νέο μηχάνημα την Πέμπτη. Αυτό είναι και το σημαντικότερο κομμάτι του πελατολογίου που κάθε εταιρεία στον κλάδο πρέπει να διεκδικήσει όπως φάνηκε από το κλίμα που επικρατούσε στην αντιπροσωπεία.


Οικογενειακό κλίμα στη Σίνδο

Όλοι ήταν εκεί, τα μέλη της οικογένειας Μποζατζίδη, ο συνιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης και οι γιοι του Χριστόδουλος και ο Ηρακλής και σύσσωμη η οικογένεια Μητσιολίδη, δηλαδή ο έτερος συνιδρυτής Κωνσταντίνος και οι κόρες του Μαρία και Όλγα.


Από αριστερά στη φωτογραφία ο Ivan Vovchok Division Manager John Deere International GmbH με τον Θώδα Ευάγγελο από τον Αμπελώνα Λάρισας και τον Θεοδωρίδη Αναστάσιο από την Επισκοπή Νάουσας Ημαθίας.

Ο πρόεδρος της John Deere έφτασε στην Ελλάδα από την Αμερική με αεροπλάνο που έχει τα χρώματα της εταιρείας την περασμένη Δευτέρα μαζί με μία πολυμελή αποστολή για μία πρώτη συνάντηση με τους αντιπροσώπους της φίρμας.


Ο Καραΐσκος Γιώργος και υιός από τη Φαλάνη Λάρισας, με την Ισιδώρα Ζιρίδου υπεύθυνη παραγγελιών του τμήματος Εισαγωγών αγροτικών μηχανημάτων.

Πριν ολοκληρωθεί η επίσκεψη του κ. Allen στην Agrotech SA, ο Αμερικανός είχε την ευκαιρία να γνωρίσει όλο το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, με τον καιρό να βοηθά στη λήψη οικογενειακών φωτογραφιών στην αυλή των εγκαταστάσεων.

 

Mε τους πρώτους των ταξινομήσεων

Θεμελιώδους σημασίας επίσκεψη για την εγχώρια επιχειρηματικότητα και τη γεωργία με διεθνείς προεκτάσεις, αποτέλεσε αυτή η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Agrotech SA στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της John Deere, Samuel R. Allen ταξίδεψε από την Αμερική με στόχο να γνωρίσει τους ανθρώπους που έφεραν τη φίρμα στην πρώτη θέση των ταξινομήσεων της εγχώριας αγοράς. Το Profi, η Agrenda και το AgroNews βρέθηκαν εκεί, καλύπτοντας αποκλειστικά το εορταστικό αυτό γεγονός, με τον κ. Allen να παραχωρεί μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.


Ο πρόεδρος και διευθύνων συμβούλος της John Deere Samuel R. Allen με τον εκδότη-διευθυντή της Agrenda Γιάννη Πανάγο.

Ο Samuel R. Allen έφτασε στη χώρα μας την περασμένη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου πραγματοποιώντας διαδοχικές συναντήσεις με τη διοίκηση της Agrotech ενώ παράλληλα συζήτησε με μία ομάδα των πιο δραστήριων αγροτών από όλους τους κλάδους παραγωγής (δέντρα, καλαμπόκια, βαμβάκια κ.λπ) που ταξίδεψαν απ’ όλη τη χώρα για το σκοπό της επίσκεψης.


Στόχος ήταν, ο Αμερικανός, να πιάσει τον παλμό της ζήτησης και των αναγκών της εγχώριας αγοράς. Σημειωτέων, πως η επίσκεψη στους Έλληνες αντιπροσώπους πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της «μαμάς» John Deere.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία