BACK TO
TOP
Παρουσιάσεις

Μείωση αγροτικών εισροών και ποιοτική ταξινόμηση βάμβακος με χρήση drones

Στην ευκολότερη ταξινόμηση και πιστοποίηση του τελικού προϊόντος που λαμβάνουν τα εκκοκκιστήρια σε συνδυασμό με την στοχευμένη επέμβαση από πλευράς παραγωγού σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας βάμβακος, μπορεί να οδηγήσει η χρήση των drones, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα πειραμάτων σε βαμβακοχώραφα στη Σοφιάδα Φθιώτιδας, που έτρεξαν σε συνεργασία οι εταιρείες ΙΝΑ ΑΕ, Pioneer HI-Bred Hellas AE και Geosense.

Μείωση αγροτικών εισροών και ποιοτική ταξινόμηση βάμβακος με χρήση drones

4
0

Η παρουσίαση του σχετικού project πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου στο Φεστιβάλ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο Ζάππειο Μέγαρο το οποίο συνεχίζει τις εργασίες του έως τις 22 Νοεμβρίου 2017. Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος, γεωπόνος της Pioneer HI-Bred Hellas AE, ανέδειξε τα αποτελέσματα που είχαν οι πρώτες επισκοπήσεις με την πτήση drones που ξεκίνησαν το Σεπτέμβρη, στο στάδιο της αποφύλλωσης του βαμβακιού.

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο υπήρξε μία 100% καταγραφή της κατάστασης σε 1.100 στρέμματα και οι γεωπόνοι ήταν σε θέση από τη μία να συμβουλεύσουν τον παραγωγό για το που χρειάζεται αποφύλλωση και από την άλλη ο εκκοκκιστής έτσι θα μπορεί να ξέρει ποια χωράφια δίνουν βαμβάκι πριν και μετά την αποφύλλωση, από την οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ποιότητα.

 

Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι το πρότζεκτ θα συνεχιστεί και φέτος αλλά σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας (πριν τη σπορά, μετά το φύτρωμα, στα πρώτα στάδια ανάπτυξης, στα πρώτα χτένια, στο στάδιο των καρυδιών, πριν την αποφύλλωση και μετά) και σε συνεργασία με πολλούς παραγωγούς που θα κρατάνε ημερολόγιο ενεργειών ώστε να γνωρίζουν σε ποια επέμβαση οφείλεται το τελικό αποτέλεσμα.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία