BACK TO
TOP
Παρουσιάσεις

Γευστικό ταξίδι στον πολυποίκιλο βορειοελλαδίτικο αμπελώνα Τα ΒορΟινά

Ένα νοερό ταξίδι στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα και μια θαυμάσια ευκαιρία για τους επισκέπτες να γνωρίσουν εκλεκτά κρασιά γηγενών και ξενόφερτων ποικιλιών, ξηρά, αφρώδη και γλυκά, λευκά, ροζέ και ερυθρά, από νέες και παλαιωμένες σοδειές, καθώς και αμπελοοινικά αποστάγματα παρέχουν Τα ΒορΟινά.

Γευστικό ταξίδι στον πολυποίκιλο βορειοελλαδίτικο αμπελώνα Τα ΒορΟινά

1
0

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας της Ένωσης Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», επέστρεψε στην Αθήνα στις 29 Ιανουαρίου για την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση με τους φίλους του κρασιού, ένα κοινό που θέλει να γνωρίσει και να ενημερωθεί για την εξέλιξη του επώνυμου ποιοτικού οίνου από τα δημοφιλή οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας.


Στη φετινή εκδήλωση συμμετείχαν 23 οινοποιεία, τα οποία μέσα από τις ετικέτες των κρασιών και αποσταγμάτων τους αναδεικνύουν τον πλούτο, την πολυπλοκότητα και την εξαιρετική ποιότητα του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την ευρεία γκάμα κρασιών, από τα φρέσκα λευκά και ροζέ της νέας σοδειάς του 2017 έως επιλεγμένα παλαιωμένα και πειραματικά των οινοπαραγωγών που συμμετέχουν. Μεταξύ αυτών, αφρώδεις και ημιαφρώδεις οίνους, γλυκείς και αποστάγματα απλά και παλαιωμένα.


Η εκδήλωση γευσιγνωσίας της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που εγκαινιάζει οινικά τη νέα χρονιά πραγματοποιήθηκε φέτος στο ξενοδοχείο Hilton Athens.

Εκδηλώσεις στα πλαίσια των ΒορΟινών

Στα πλαίσια των ΒορΟινών προγραμματίστηκαν εκδηλώσεις που στόχο έχουν στην εμβάθυνση των γνώσεων για καταναλωτές και επαγγελματίες:


MW Masterclass: Τα ΒορΟινά του Μέλλοντος

Κυριακή 28 Ιανουαρίου, ώρα 12:00-15:00

Ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens, αίθουσα «Magnolia»

Masterclass με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW

MW Masterclass: First Vintages – Οι πρώτες χρονιές αποκαλύπτονται

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, ώρα 16:30-18:00

Ξενοδοχείο Athens Hilton, αίθουσα «Θάλεια 3»

Masterclass με τον Γιάννη Καρακάση MW

Παρουσίαση του βιβλίου της κας Σταυρούλας Κουράκου

«Το Ξινόμαυρο. Η οινάμπελος της Κεντροδυτικής Μακεδονίας»

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, ώρα 18:00-19:00

Ξενοδοχείο Athens Hilton, αίθουσα «Θάλεια 4»

Παρουσίαση βιβλίου: Γ. Α. Πίκουλας, Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Τα ΒορΟινά στην Αθήνα

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Ξενοδοχείο Athens Hilton, αίθουσα «Esperides»

Ώρες λειτουργίας:

12.00-15.00 για επαγγελματίες

(Είσοδος: Δωρεάν με επαγγελματική κάρτα | προεγγραφή στο www.voroina.gr )

15.00-20.00 για το οινόφιλο κοινό

 

Οι οινοπαραγωγοί που συμμετέχουν

ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε

Position: Νάουσα και Γουμένισσα

Με αφετηρία τη Νάουσα, ο Ιωάννης Μπουτάρης ανοίγει το 1879 μια πρωτοποριακή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού κρασιού. Με προσήλωση στην ποιότητα, το σεβασμό στην παράδοση και την ανάδειξη του εμφιαλωμένου και επώνυμου κρασιού, δημιουργεί τη «Νάουσα Μπουτάρη», το πρώτο εμφιαλωμένο κόκκινο κρασί που ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και αγαπήθηκε αμέσως από την ελίτ της εποχής. Σήμερα, η οικογένεια Μπουτάρη συνεχίζει την παράδοση ενώ η εταιρεία βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες οινοποιητικές εταιρείες της χώρας.

 

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΖΟΙΝΟΣ Α.Ε

Position: Ζίτσα Ιωαννίνων

Η ιστορία αρχίζει το 1954, όταν δημιουργήθηκε στη Ζίτσα Ηπείρου ο πρώτος οινοποιητικός συνεταιρισμός με πρωτοβουλία των αμπελουργών. Τα φημισμένα από τον 17ο αιώνα κρασιά της Ηπείρου είναι μοναδικά λόγω των εδαφολογικών και κλιματικών συνθηκών. Παράγονται με ιδιαίτερη φροντίδα από την εκλεκτή ποικιλία Ντεμπίνα, κυρίαρχο σταφύλι της ζώνης της Ζίτσας. Σήμερα, καλλιεργούνται και άλλες ποικιλίες, γηγενείς και ξένες, ενώ στην εταιρεία εντάχθηκαν και αμπελουργοί της περιοχής που εφαρμόζουν τη βιολογική γεωργία.

 

ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

Position: Κρανιά Λάρισας

Το Κτήμα Κατσαρού στην Κρανιά Ολύμπου είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε ο γιατρός Δημήτρης Κατσαρός όταν, βλέποντας τον παραδοσιακό αμπελότοπο της Κρανιάς να εγκαταλείπεται συνεχώς, αποφάσισε να τον αναβιώσει. Το 1978 φύτεψε έναν καινούργιο αμπελώνα, σε μια ιδανική για αμπελοκαλλιέργεια περιοχή, που χαρακτηρίζεται από ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια. Σήμερα, οι ιδιόκτητοι αμπελώνες με τα πιστοποιημένα αμπέλια βιολογικής καλλιέργειας βρίσκονται υπό την επιστασία του οινολόγου Ευριπίδη Κατσαρού.

 

ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ

Position: Αμύνταιο Φλώρινας

Το Κτήμα Άλφα δημιουργήθηκε το 1997 στο Αμύνταιο της Φλώρινας από τον οινολόγο Άγγελο Ιατρίδη και τον αμπελουργό Μάκη Μαυρίδη. Ο αμπελώνας βρίσκεται στην καρδιά της ζώνης ΠΟΠ του Αμυνταίου. Η θέση του ευνοείται από το κλίμα της περιοχής και τη γειτνίαση με τις λίμνες Πετρών και Βεγορίτιδας. Το υπερσύγχρονο, επισκέψιμο οινοποιείο, βρίσκεται στην καρδιά του αμπελώνα και εκμεταλλεύεται όλες εκείνες τις λειτουργίες που βασισμένες στην εμπειρία και την τεχνογνωσία των δημιουργών του Κτήματος Άλφα δίνουν κρασιά υψηλής ποιότητας.

 

Α.Α.Ο.Σ. ΒΑΕΝΙ ΝΑΟΥΣΑ

Position: Επισκοπή Ημαθίας

O Αγροτικός Αμπελουργικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Vaeni Νάουσα ιδρύθηκε το 1983 από αμπελουργούς-παραγωγούς της ζώνης ΠΟΠ Νάουσα, με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση της παραγωγής τους. Σήμερα ο Α.Α.Ο.Σ. Vaeni Νάουσα αριθμεί 200 μέλη που καλλιεργούν κυρίως Ξινόμαυρο, το κυρίαρχο σταφύλι της Ζώνης ΠΟΠ Νάουσα, αλλά και κάποιες ακόμη ξένες και ελληνικές ποικιλίες. Ο συνεταιρισμός διαθέτει επίσης έναν πειραματικό ιδιόκτητο αμπελώνα καθώς και ένα ιδιόκτητο, πλήρως εξοπλισμένο οινοποιείο.

 

ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ

Position: Κοκκινοχώρι Καβάλας

Το Κτήμα Βιβλία Χώρα δημιουργήθηκε από τους οινολόγους και οινοποιούς Βαγγέλη Γεροβασιλείου και Βασίλη Τσακτσαρλή. Βρίσκεται στις άγονες πλαγιές του Παγγαίου, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας και μέσα σε ένα πρότυπο αμπελώνα. Οι ελληνικές και ξένες ποικιλίες αμπέλου καλλιεργούνται σύμφωνα με τα πρότυπα της βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας. Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο και οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στους αμπελώνες, στους χώρους παραγωγής και οινοποίησης και στις κάβες παλαίωσης, ενώ λειτουργούν και χώροι εκδηλώσεων, γευσιγνωσίας, εστίασης και φιλοξενίας.

 

ΤSANTALI

Position: Άγιος Παύλος Χαλκιδικής

Η οικογένεια Τσάνταλη καλλιεργεί αμπέλια, οινοποιεί σταφύλια και αποστάζει τσίπουρο από το 1890. Ο Ευάγγελος Τσάνταλης δημιούργησε το πρώτο οργανωμένο οινοποιείο το 1938 ενώ σήμερα η εταιρεία συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες οινοποιίες της Ελλάδας. Η τρίτη γενιά Τσάνταλη καλλιεργεί τα ιδιόκτητα αμπέλια της στον Άγιο Παύλο Χαλκιδικής, στην Μαρώνεια της Θράκης, στη Νάουσα και τα συμβεβλημένα στο Μετόχι Χρωμίτσα του Αγίου Όρους και στο Λιτόχωρο Ολύμπου και συνεργάζεται, συμβουλεύει και επιβλέπει 300 αμπελουργούς σε περιοχές της Β.Ελλάδας.


ΚΤΗΜΑ ΦΟΥΝΤΗ

Position: Νάουσα Ημαθίας

Το Κτήμα Φουντή ιδρύθηκε το 1992 από τον Νικόλαο Φουντή και είναι σήμερα μια σύγχρονη οικογενειακή επιχείρηση που κύριο στόχο της έχει την παραγωγή οίνων ποιότητας με μοντέρνα τεχνογνωσία. Το μικρό σύγχρονο οινοποιείο βρίσκεται στο μαγευτικό περιβάλλον της Νέας Στράντζας ενώ οι αμπελώνες του Κτήματος στην καρδιά της αμπελουργικής ζώνης της Νάουσας. Το Κτήμα Φουντή είναι ανοικτό σε κάθε οινόφιλο που θέλει να γνωρίσει από κοντά το γοητευτικό κόσμο του Ξινόμαυρου.

 

ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Position: Επανομή Θεσσαλονίκης

Το Κτήμα Γεροβασιλείου δημιουργήθηκε το 1981 στην Επανομή Θεσσαλονίκης από τον οινολόγο Βαγγέλη Γεροβασιλείου. Στον ιδιόκτητο αμπελώνα που ευνοείται από τις ιδανικές για αμπελοκαλλιέργεια συνθήκες, καλλιεργούνται εγχώριες και ξένες ποικιλίες που δίνουν τα εξαιρετικά κρασιά του Κτήματος. Το σύγχρονο οινοποιείο περιβάλλεται από τον αμπελώνα και αποτελείται από δύο κτίρια όπου στεγάζεται όλος ο απαραίτητος, σύγχρονος εξοπλισμός για την παραγωγή των κρασιών, καθώς και το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου, που φιλοξενεί τη διάσημη συλλογή ανοιχτηριών και αμπελοοινικών εργαλείων.

 

ΚΤΗΜΑ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

Position: Αρναία Χαλκιδικής

Το 2000 ο καθηγητής αμπελουργίας Σ. Κουνδουράς ξεκινά τη μελέτη των οικοσυστημάτων στην περιοχή της Αρναίας Χαλκιδικής με σκοπό την εγκατάσταση αμπελώνα για το Κτήμα Παπαγιάννη. Στόχος ήταν η παραγωγή “terroir”οίνων υψηλής ποιότητας που θα αντικατόπτριζαν τα χαρακτηριστικά του τόπου προέλευσής τους. Από τη δημιουργία του Κτήματος και μέχρι σήμερα στους αμπελώνες με τις επιλεγμένες ρίζες και ποικιλίες αμπελιού εφαρμόζονται οι κανόνες της βιολογικής καλλιέργειας ενώ το οινοποιείο περιλαμβάνει άρτιους τεχνολογικά χώρους παραγωγής.

 

ΚΤΗΜΑ ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ

Position: Σιάτιστα Κοζάνης

Το Κτήμα Δύο Φίλοι είναι ο καρπός της πολυετούς φιλίας του οινοποιού Γιάννη Μπουτάρη με τους Γεωργία και Γιάννη Πολύζο. Στόχος τους ήταν η ποιοτική αναβίωση του ιστορικού αμπελώνα της Σιάτιστας, από τον οποίο παράγεται παραδοσιακά λιαστό γλυκό κρασί. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες βρίσκονται στους λόφους γύρω από την πόλη, ενώ το οινοποιείο - αρχιτεκτονικής που παραπέμπει σε Σιατιστινό αρχοντικό - βρίσκεται μέσα στην πόλη και είναι επισκέψιμο για το κοινό.

 

ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ

Position: Σιθωνία Χαλκιδικής

Το Κτήμα Πόρτο Καρράς βρίσκεται στη χερσόνησο Σιθωνία της Χαλκιδικής. Σε μια προνομιούχα έκταση είναι απλωμένος αμφιθεατρικά ο μεγαλύτερος ελληνικός βιολογικός αμπελώνας και ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης. Η σκέψη για την αναβίωση των φημισμένων κρασιών της Σιθωνίας γεννήθηκε γύρω στα 1960 και δημιούργησε μια αληθινή επανάσταση στην οινοποιητική εικόνα της χώρας μας. Από το 2002 πραγματοποιείται η συστηματική αναδιάρθρωσή του. Σήμερα ο αμπελώνας «Πλαγιές του Μελίτωνα» αποτελεί υπόδειγμα βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας στον οποίο καλλιεργούνται 27 συνολικά ποικιλίες.

 

ΕΛΙΝΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Position: Βέροια Ημαθίας

Η εταιρία ΕΛΙΝΟΣ ιδρύθηκε το 2006 αξιοποιώντας και συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση γύρω από το αμπέλι και το κρασί. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες βρίσκονται στους πρόποδες του ανατολικού Βερμίου, όπου οι συνθήκες της περιοχής είναι ιδανικές για την παραγωγή ερυθρών οίνων υψηλής ποιότητας. Η καλλιέργεια του αμπελώνα γίνεται με βιολογικό τρόπο ενώ οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι κυρίως γηγενείς αλλά και κάποιες ξένες. Το καλαίσθητο οινοποιείο είναι επισκέψιμο και προσφέρεται για γευστική δοκιμή των κρασιών του κτήματος.

 

ΚΤΗΜΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ

Position: Βελβεντό Κοζάνης

Το Κτήμα Βογιατζή βρίσκεται στο Βελβεντό Κοζάνης, κοντά στη λίμνη Πολυφύτου. Η οικογένεια Βογιατζή έχει τη δική της ιστορία στο οινεμπόριο που καταγράφεται από τις αρχές του αιώνα, ενώ η σύγχρονη ιστορία του Κτήματος ξεκινά την περίοδο 1991-1994, οπότε και φυτεύεται ο ιδιόκτητος αμπελώνας από τα αδέλφια Βογιατζή με στόχο την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας. Οι τοπικές και ξένες ποικιλίες του Κτήματος καλλιεργούνται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.

 

ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ

Position: Μέτσοβο Ιωαννίνων

Η ιστορία της «Κατώγι Αβέρωφ» ξεκινάει στα τέλη της δεκαετίας του 1950, όταν ο Ε. Αβέρωφ φυτεύει τα πρώτα κλήματα Cabernet Sauvignon στην Ελλάδα, στις απόκρημνες πλαγιές της Πίνδου, και εμφιαλώνει στο κατώγι του σπιτιού του στο Μέτσοβο το κρασί με το όνομα «Κατώγι Αβέρωφ». Σήμερα, το παραδοσιακής αρχιτεκτονικής οινοποιείο διαθέτει όλο τον σύγχρονο εξοπλισμό κι μαζί με το ξενοδοχείο που η εταιρεία δημιούργησε, προσφέρουν στους λάτρεις του κρασιού μια μοναδική οινική εμπειρία.

 

ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΥ

Position: Όσσα Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Η επιχείρηση Μπαμπατζίμ ιδρύθηκε το 1876 στην Κωνσταντινούπολη. Από το 1932 λειτουργεί στην Ελλάδα και από το 1940 έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το 1974 ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος φύτεψε τον πρώτο ιδιόκτητο αμπελώνα στην Όσσα και δημιούργησε εκεί το Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου. Σήμερα καλλιεργεί σύμφωνα με τα πρότυπα της βιολογικής γεωργίας ξένες και εγχώριες ποικιλίες. Το οινοποιείο του Κτήματος βρίσκεται μέσα στον αμπελώνα και διαθέτει πλήρη γραμμή παραγωγής, αποσταγματοποιείο, χώρους παλαίωσης κρασιών, χώρους υποδοχής επισκεπτών και ένα πανέμορφο εστιατόριο.

 

ΚΙΤRVS

Position: Πύδνα, Ν. Πιερίας

Στον οικογενειακό αμπελώνα στην Πύδνα Πιερίας, χαμηλής στρεμματικής απόδοσης, παράγεται η πρώτη ύλη για την παραγωγή των κρασιών της Kitrvs. Ανοικτός στη θαλασσινή δροσιά και σε υψόμετρο που επιτρέπει τη συνεχή κίνηση του αέρα ώστε να είναι δυνατή η επιθυμητή ωρίμανση και η αρωματική απόδοση των σταφυλιών, ο αμπελώνας «φιλοξενεί» ελληνικές και ξένες ποικιλίες. Οι οινοποιητικές διαδικασίες ακολουθούν καθιερωμένες πρακτικές και προωθημένες προσεγγίσεις για την δημιουργία ποιοτικών οίνων, με χαρακτήρα.

 

ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ Α.Ε

Position: Νάουσα Ημαθίας

Η οινοποιία Κυρ-Γιάννη ιδρύθηκε το 1997 από τον Γιάννη Μπουτάρη, ως συνέχεια της μακράς οικογενειακής παράδοσης που έχει τις ρίζες της στις αρχές του 20ου αιώνα. Η εταιρεία διαθέτει αμπελώνες και οινοποιείο στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας και στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου, ενώ εστιάζει στην παραγωγή ιδιαίτερων κρασιών που συνδυάζουν αυθεντικότητα και χαρακτήρα. Σήμερα στις εκτάσεις της εταιρείας καλλιεργούνται τοπικές αλλά και ξένες ποικιλίες ενώ τα ηνία έχει αναλάβει η επόμενη γενιά, ο γιος του Γιάννη Μπουτάρη, Στέλιος.

 

ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ

Position: Μικροχώρι Δράμας

Το Κτήμα Τέχνη Οίνου δημιουργήθηκε στο Μικροχώρι Δράμας από τους μηχανικούς Γιάννη Παπαδόπουλο και Γιάννη Καλαϊτζίδη. Η σημερινή έκταση των ιδιόκτητων αμπελώνων ανέρχεται σε 230 στρέμματα. Η οινοποίηση των σταφυλιών πραγματοποιείται στο παραδοσιακής αισθητικής αλλά υπερσύγχρονου εξοπλισμού και λειτουργικής υποδομής κτίριο που στεγάζει τη μονάδα παραγωγής, την εντυπωσιακή υπόγεια κάβα παλαίωσης και την κομψή αίθουσα οινογευστικής. Το οινοποιείο με τους χώρους υποδοχής και πώλησης που διαθέτει είναι ανοικτό στις επισκέψεις των οινοφίλων.

 

ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ

Position: Κοκκινόγεια Δράμας

Το Κτήμα Παυλίδη δημιουργήθηκε από τον Χριστόφορο Παυλίδη ο οποίος εκτιμώντας το καλό κρασί και θέλοντας να γνωρίσει τα μυστικά της αμπέλου φύτεψε σ’ αυτή την ημιορεινή περιοχή τα πρώτα αμπέλια του. Στο ιδανικό για την αμπελοκαλλιέργεια οικοσύστημα της περιοχής καλλιεργούνται γηγενείς και ξένες ποικιλίες που δίνουν τους οίνους υψηλής ποιότητας του Κτήματος. Το οινοποιείο είναι ένα μοντέρνο και επιβλητικό κτίσμα που παραπέμπει ευθέως σε οινοποιεία του Νέου Κόσμου.

 

ΚΤΗΜΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Position: Μεταμόρφωση Καστοριάς

Στους πρόποδες του όρους Βιτσίου, στη νότια πλαγιά απέναντι από τη λίμνη της Καστοριάς και σε υψόμετρο 680 μ. βρίσκεται ο πρότυπος αμπελώνας της οικογένειας Στεργίου, που αποτελεί υπόδειγμα βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας. Η θέση των αμπελιών αλλά και το κλίμα της περιοχής ευνοούν την παραγωγή κρασιών με τυπικότητα και χαρακτήρα, χαρακτηριστικά που το Κτήμα Στεργίου έχει ως στόχο για όλα του τα προϊόντα. Το σύγχρονο οινοποιείο βρίσκεται μέσα στον αμπελώνα και είναι επισκέψιμο.

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΕΧΡΗΣ

Position: Καλοχώρι Θεσσαλονίκης

Το οινοποιείο "Στέλιος Κεχρής" είναι μία μοντέρνα οικογενειακή επιχείρηση που συνεχίζει την παράδοση ενός αιώνα περίπου στην οινοπαραγωγή. Στα ηνία της σήμερα βρίσκεται ο οινολόγος Στέλιος Κεχρής μαζί με τη σύζυγο και τις κόρες του. Το οινοποιείο πληροί όλες τις προδιαγραφές για την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας ενώ στους αμπελώνες της οικογένειας καλλιεργούνται τοπικές και ξένες ποικιλίες. Η εταιρεία επενδύει σταθερά εδώ και χρόνια σε γνώσεις και εμπειρία στην παραγωγή υψηλής ποιότητας ρετσίνας με μοντέρνο προφίλ.

 

ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ

Position: Ζίτσα Ιωαννίνων

Το Κτήμα Γκλίναβος δημιουργήθηκε το 1978 σε μικρή απόσταση από την πόλη της Ζίτσας, σε ένα πανέμορφο σημείο μέσα στην αμπελουργική ζώνη ΠΟΠ Ζίτσα. Ο εμπνευστής του, ο οινολόγος Λευτέρης Γκλίναβος, προερχόμενος από μια παλιά Γιαννιώτικη οικογένεια εμπόρων και επιχειρηματιών, κατασκεύασε το πρώτο οινοποιείο το οποίο στη συνέχεια εξελίχθηκε μέσα από επεκτάσεις και ανακαινίσεις και έφτασε στη σημερινή του μορφή. Στους αμπελώνες συνολικής έκτασης 200 στεμμάτων περίπου καλλιεργούνται πολλές τοπικές και ξένες ποικιλίες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία