BACK TO
TOP
Παρουσιάσεις

Η Fendt συστήνεται ξανά στο ελληνικό αγροτικό κοινό μέσω της Κουιμτζής ΑΕ

Την επίσηµη «επιστροφή» της στην ελληνική αγορά πραγµατοποιεί η κορυφαία γερµανική εταιρεία Fendt, η οποία από το πρωί της Πέµπτης 12 Απριλίου έως την Κυριακή 15 του µήνα, επανασυστήνεται στον κόσµο του εγχώριου πρωτογενή τοµέα, µέσω της «Κουιµτζής Group».

Η Fendt συστήνεται ξανά στο ελληνικό αγροτικό κοινό μέσω της Κουιμτζής ΑΕ

5
0

Παραγωγοί αλλά και αντιπρόσωποι από διάφορα σηµεία της ελληνικής επικράτειας σπεύδουν στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις (έκθεση και συνεργείο) του οµίλου στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης, προκειµένου να γνωρίσουν από κοντά όλη τη σειρά των τρακτέρ της Fendt, τη σειρά της θεριζοαλωνιστικής µηχανής καθώς και τον υπόλοιπο εξοπλισµό που υπάρχει στο χώρο.

Εξειδικευµένα στελέχη του ελληνικού οµίλου και senior τεχνικοί της «µαµάς» Fendt, από την έδρα της στη Γερµανία, που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη για την open house εκδήλωση, ενηµέρωσαν λεπτοµερώς τους επισκέπτες και έλυσαν τις όποιες απορίες τους για την εξελιγµένη ηλεκτρονική, αλλά και µηχανολογική τεχνολογία που ενσωµατώνουν τα µηχανήµατα της Fendt, που ανήκει στον πολυεθνικό κολοσσό της AGCO.

«Η τεχνολογία των τρακτέρ της Fendt είναι µακράν η καλύτερη για τους σοβαρούς επαγγελµατίες, που έχουν την καλύτερη αντίληψη για την ποιότητα και κυνηγούν µε εµµονή την αποτελεσµατικότητα. Με δύο λόγια θα έλεγα ότι αποτελεί επιλογή µονόδροµο για όλους αυτούς», ανέφερε στην Agrenda ο επικεφαλής του ελληνικού οµίλου Αθανάσιος Κουιµτζής, προσθέτοντας πως «στην κούρσα της ψηφιοποίησης, που βλέπουµε διεθνώς για τη σταδιακή µετατροπή του οχήµατος σε digital, η Fendt είναι η εταιρεία οδηγός».


Μιλώντας για τα βασικά πλεονεκτήµατα της Fendt, ο κ. Κουιµτζής τόνισε χαρακτηριστικά πως «το κυριότερο στοιχείο είναι ότι η Fendt αποτελεί από µόνη της µια κατηγορία. Είναι διεθνώς στο χώρο των τρακτέρ ό,τι η iPhone στον τοµέα της κινητής τηλεφωνίας. Και αυτό φαίνεται από τις πολυάριθµες επενδύσεις που έχει συγκεντρώσει, τα εύρωστα χρηµατοοικονοµικά της, αλλά και τις αξιολογήσεις που έχει αποσπάσει σε όλο τον κόσµο».

Εξειδικεύοντας περαιτέρω σε στοιχεία υπεροχής της γερµανικής φίρµας ο συνοµιλητής µας εστίασε και στο γεγονός ότι «η Fendt βγάζει όλα τα βασικά ανταλλακτικά της in house, ενώ αντίθετα ο ανταγωνισµός, τα περισσότερα τα δίνει out sourcing. Βλέπουµε ένα εργοστάσιο να βγάζει ανταλλακτικά για 7-8 διαφορετικές φίρµες, ενώ µε τη Fendt αυτό δεν συµβαίνει. Η εταιρεία αναπτύσσει µόνη της την τεχνολογία σε βασικά εξαρτήµατα, µε κορωνίδα το σύστηµα Vario».

 

Δημιουργία Fendt Club και ακαδημίας για αγρότες

Στο επίκεντρο οι υπηρεσίες after sales για την Κουιμτζής

Αναφορικά µε τα σχέδια του ελληνικού οµίλου για την ανάπτυξη των πωλήσεων της Fendt στην εγχώρια αγορά, ο κ. Κουιµτζής υπογράµµισε πως για τον ίδιο και την οµάδα που τον πλαισιώνει εκείνο που προέχει είναι να συστηθεί η φίρµα σωστά στο κοινό.

«Το πρώτο µας µέληµα είναι να καλύψουµε το κενό ενηµέρωσης που υπήρχε γύρω από τη Fendt. Η παρεξηγηµένη αυτή αντίληψη ότι είναι ένα µηχάνηµα απαγορευµένο για τον Έλληνα αγρότη. Θέλουµε να καταρρίψουµε αυτό τον µύθο, βοηθούσης και της τιµολογιακής µας πολιτικής, αλλά και µέσα από υγιείς συνεργασίες να δείξουµε στον παραγωγό τί επιλογές έχει. Αν συµβούν αυτά, τότε θα έρθουν και τα εµπορικά αποτελέσµατα», σηµείωσε, ενώ προανάγγειλε πως από το τέλος του 2018 θα έρθουν στις εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης τα χορτοκοπτικά και οι πρέσσες και στις αρχές του 2019 η αλωνιστική µηχανή Ideal, που απέσπασε µεγάλες διακρίσεις το 2018 και αυτή τη στιγµή τεστάρεται σε ένα δίκτυο µε 20 εξειδικευµένους dealers.

 

Θα λειτουργήσει και ακαδηµία

Αποκάλυψε ακόµη πως στις προθέσεις του είναι να δηµιουργηθεί ένα club µε τους περίπου 1.200 κατόχους τρακτέρ Fendt ανά την Ελλάδα, ώστε όποτε προκύπτουν τυχόν αναβαθµίσεις να τους ενηµερώνουν και να τους βοηθούν να τις ενσωµατώσουν στα µηχανήµατά τους, ενώ θα λειτουργήσει και ακαδηµία, µέσω της οποίας θα γίνονται σεµινάρια σχετικά µε τα µηχανήµατα της γερµανικής εταιρείας.

Πολύ µεγάλη σηµασία θα δώσει επίσης η Κουιµτζής και στο after sale service στο οποίο έχει επενδύσει σηµαντικούς πόρους, τόσο ανθρώπινους όσο και χρηµατικούς. «Για να σκεφτείτε πρώτα στελεχώσαµε την οµάδα της τεχνικής υποστήριξης και κατόπιν εκείνη των πωλήσεων» ανέφερε και πρόσθεσε πως εκτός από το χώρο του συνεργείου στις κεντρικές εγκαταστάσεις του οµίλου, που αποτελούν µια επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ, θα υπάρχουν επίσης κινητά συνεργεία τα οποία θα πηγαίνουν ανά την Ελλάδα, όπου ανακύπτουν προβλήµατα, όπως και µια σειρά από εξουσιοδοτηµένα  µε τα οποία θα υπάρξει συνεργασία.

Το θέµα της τεχνικής υποστήριξης, όµως, συνιστά κοµβικής σηµασίας παράµετρο και για τη µητρική εταιρεία Fendt στη Γερµανία, όπως µας είπε ο υπεύθυνος υποστήριξης των τεχνικών τµηµάτων του εξωτερικού της πολυεθνικής, Johann Frank.

«Σκοπός του τµήµατός µας είναι όταν προκύπτουν τεχνικά ζητήµατα ή θέµατα εγγυήσεων να υποστηρίζουµε µε πληροφορίες και συµβουλές την αρµόδια διεύθυνση στην Κουιµτζής, ώστε όλα αυτά τα ζητήµατα να επιλύονται σωστά και άµεσα», επισήµανε το πολύπειρο στέλεχος της Fendt, που υπηρετεί στο τµήµα σέρβις της εταιρείας εδώ και 42 χρόνια.

Όπως εξήγησε «Επειδή οι απαιτήσεις σε τεχνική υποστήριξη είναι πάρα πολύ υψηλές, ο σκοπός της εταιρείας είναι να δίνονται άµεσα λύσεις, καθότι το χειρότερο που µπορεί να συµβεί σε έναν παραγωγό είναι το µηχάνηµά του να µένει ακίνητο για παρατεταµένο διάστηµα», είπε ο ίδιος και συµπλήρωσε πως ο στόχος είναι το διάστηµα αυτό να είναι όσο το δυνατό µικρότερο.


Βρείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda


 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία