BACK TO
TOP
Παρουσιάσεις

Καλύτερη ποιότητα και χαμηλότερο κόστος στην παραγωγή σκληρού τα εφόδια από την Ακαδημία Σίτου

Στη βελτίωση της ποιότητας, την αύξηση της παραγωγής και τη μείωση των κοστολογίων στην παραγωγή σκληρού σίτου, γνώσεις θεωρητικές και πρακτικές που παρέχει η Ακαδημία Σίτου Μέλισσα Κίκιζας, εκπαιδεύτηκαν παραγωγοί οι οποίοι ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους έλαβαν μέρος το βράδυ της Πέμπτης 17 Μαΐου 2018 στην Τελετή Αποφοίτησης τους, στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο χώρο του εργοστασίου στο 5ο χλμ Λαρίσης-Φαρσάλων στη Λάρισα.

Καλύτερη ποιότητα και χαμηλότερο κόστος στην παραγωγή σκληρού τα εφόδια από την Ακαδημία Σίτου

1
0

Μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση και του τρίτου έτους λειτουργίας της Ακαδημίας Σίτου μπορούμε να μιλάμε για θεσμό που άρχισε από ένα όραμα ετών και έχει ως στόχο την αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής στη χώρα μας, προσφέροντας δωρεάν εκπαιδευτικά  προγράμματα αλλά και υποτροφίες σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και το Perrotis College, ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της  Μέλισσα Κίκιζας Αλέξανδρος Κίκιζας και επεσήμανε ότι:

«Κατά τα 3 χρόνια λειτουργίας της, έχουν αποφοιτήσει από την Ακαδημία Σίτου 120 νέοι αγρότες οι οποίοι έχουν εμπλουτίσει  τις γνώσεις τους μεταξύ άλλων και με τις ορθές πρακτικές καλλιέργειας του σκληρού σιταριού, την ενδεδειγμένη χρήση λιπασμάτων και μηχανημάτων, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και τη σωστή κοστολόγηση. Επιπλέον, οι αγρότες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας της Μέλισσα Κίκιζας λαμβάνουν καθημερινά συμβουλευτικές υπηρεσίες από τους Γεωπόνους της εταιρίας καθώς και από τους Καθηγητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης επί τόπου στο χωράφι. Επενδύουμε έτσι στην εξειδικευμένη γνώση και στη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των αγροτών και της βιομηχανίας μέσω της συμβολαιακής αυτής καλλιέργειας.      

Σημαντική διαφορά φέτος προκύπτει με την χορηγούμενη υποτροφία σε έναν εκ των σπουδαστών-παραγωγών. Ο φετινός υπότροφος θα φοιτήσει στο νέο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, με σπουδές διάρκειας δυο ετών. Οι απόφοιτοι των ΙΕΚ αγροδιατροφικού τομέα, δικαιούνται επιπλέον μοριοδότησης στα σχέδια βελτίωσης, καθώς και στην ένταξή τους στα προγράμματα Νέων Αγροτών. Η μοναδικότητα του ΙΕΚ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής έγκειται στο γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις της παρέχουν τη δυνατότητα κατάρτισης τόσο στον αγρό σε πραγματικές συνθήκες παραγωγής όσο και στις αίθουσες διδασκαλίας κι εργαστήρια».

Η κλιματική αλλαγή και η καλλιέργεια χειμερινών σιτηρών αποτέλεσε στη συνέχεια το κεντρικό θέμα της ομιλίας του Πρόεδρου του τμήματος Γεωπονίας Φ.Π.Α.Π. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρ. Νικόλαου Δαναλάτου, με τον γεωπόνο-μελετητή Ιωάννη Περουλάκη να αναπτύσσει τις εξελίξεις στην νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Το  επιτυχημένο τέλος  μιας  ακόμη  δημιουργικής  χρονιάς  και  την  αρχή  της  επόμενης  σιτικής  περιόδου επισήμανε στο πλήθος πανεπιστημιακών, επιχειρηματιών, συνεργατών και εκπροσώπων των ΜΜΕ που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, ο υπεύθυνος της Ακαδημίας Σίτου Δημήτρης Μπακοδήμος, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος  που  «για  τρίτη  συνεχή  χρονιά  η  Ακαδημία, σταθερή στο ετήσιο ραντεβού  της  διοργανώνει  την  τελετή  αποφοίτησης  στις εγκαταστάσεις της στη Λάρισα. Άλλοι 20 συνεργάτες-παραγωγοί ολοκλήρωσαν επιτυχημένα το  πρόγραμμα και παρέλαβαν  τον  σχετικό τίτλο. Επίσης, συνεχίζεται και μάλιστα ενισχύεται το πρόγραμμα  της χορηγούμενης υποτροφίας σε έναν από τους σπουδαστές.  Συνεχίζουμε  σταθερά την προσπάθεια  αναβάθμισης της ελληνικής  παραγωγής και ευχόμαστε σε όλους καλές σοδειές».


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία