Ταξίδι στο κέντρο ελέγχου της JCB

Σιακκής Μωρίς|  06/03/2017 - 03:53 μμ

Νέα µηχανήµατα και µπόλικο όραµα οδηγούν την εξέλιξη της JCB, σύµφωνα µε τον ιδιοκτήτη και επικεφαλής της, Λόρδο Bamford. Το Profi ταξίδεψε στο κέντρο ελέγχου της JCB και έχει αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Στην είσοδο των κεντρικών γραφείων της JCB στο Ρόσεστερ, ένα γλυπτό απεικονίζει 5 χειρώνακτες να δουλεύουν σε έναν ανηφορικό χωµατόδροµο, συµβολίζοντας τη σκληρή δουλειά και το οµαδικό πνεύµα, βασικά συστατικά της επιτυχίας της βρετανικής εταιρείας. Βέβαια, άβυσσος χωρίζει την εποχή του φτυαριού από την εποχή του GPS. Τη διαφορά κάνει η τεχνολογική εξέλιξη, η οποία παράγει καινοτόµα προϊόντα.

Προσκεκληµένοι της βρετανικής πολυεθνικής σε άλλη µία ετήσια παρουσίαση νέων προϊόντων, είχαµε την ευκαιρία να γνωρίσουµε το νέο 3λιτρο κινητήρα 430 DieselMax, τη νέα σειρά γεννητριών, τη νέα πλήρη γκάµα ανυψωτικών ψαλιδωτών και την πλήρη σειρά µηχανηµάτων της JCB σε συνθήκες εργοταξίου, µε επικεφαλής τον νέο τηλεσκοπικό φορτωτή 540-180 HiViz. Και όλα αυτά, σε λιγότερο από ένα 24ωρο.

Με τη νέα σειρά 9 ανυψωτικών ψαλιδωτών, η JCB µπαίνει πια και στο χώρο της «αγοράς πρόσβασης» (µηχανήµατα για εργασία σε ύψος), τα οποία θα διαθέσει µέσω του δικτύου των συνεργατών της σε όλο τον κόσµο, µε πρώτη προτεραιότητα τις αγορές των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερµανίας. Τα µοντέλα -όλα ηλεκτρικά, µε 3 ντίζελ να προστίθενται στα τέλη του 2017- έχουν βάρος από 1.330 έως 3.366 κιλά, πλατφόρµες µήκους 1,64 έως 2,64 µέτρων και χωρητικότητα κάδου από 227 έως 550 κιλά. Η αποκάλυψη του νέου 4κύλινδρου 3λιτρου κινητήρα JCB430 DieselMax συνοδεύτηκε από περιοδεία στο χώρο σχεδιασµού κινητήρων.

Περισσότερα στο Profi που κυκλοφορεί το Σάββατο 4 Μαρτίου μαζί με την Agrenda

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ