BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Έως 31 Οκτωβρίου δηλώσεις εφαρμογής ολοκληρωμένης καπνού, αμειψισποράς

Παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων εφαρμογής, πήρε η αίτηση τροποποίησης του Σχεδίου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΣΠΔ) από δικαιούχους των δράσεων 1.4 «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές» και 2.3 «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού».

Έως 31 Οκτωβρίου δηλώσεις εφαρμογής ολοκληρωμένης καπνού, αμειψισποράς

0
0

Παράλληλα σύμφωνα με τροποποίηση της σχετικής απόφασης, παρατείνεται από 15 σε 20 εργάσιμες μέρες ο χρόνος κατάθεσης των δηλώσεων εφαρμογής στους φορείς υλοποίησης, οι οποίες πραγματοποιούνται με τη συμπλήρωση ενός έτους από την ημερομηνία έναρξης των δεσμεύσεων.

Επιπλέον οι δηλώσεις εφαρμογής θα πρέπει να συνοδεύονται από:

1) Ενυπόγραφη αίτηση πληρωμής κάθε έτους εφαρμογής.

2) Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού, σε περίπτωση που αυτός είναι διαφορετικός σε σχέση με τον τραπεζικό λογαριασμό της αίτησης ενίσχυσης.

3) Φωτοτυπία του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, σε περίπτωση που αυτό είναι διαφορετικό σε σχέση με το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας της αίτησης ενίσχυσης.

4) Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία αναγράφονται η ακριβής ποσότητα κοπριάς που εφαρμόστηκε στα ενταγμένα στη Δράση αγροτεμάχια καθώς και η προέλευση αυτής, στις περιπτώσεις που ο δικαιούχος χρησιμοποίησε κοπριά και εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα έκδοσης τιμολογίων.

5) Εδαφολογική ανάλυση (εάν υπάρχει) από πιστοποιημένο εργαστήριο για κατ’ ελάχιστο 3% οργανικής ουσίας ανά αγροτεμάχιο

6) Ανανεωμένα παραχωρητήρια για το έτος εφαρμογής σε περίπτωση κοινόχρηστων δημοτικών εκτάσεων ή κοινοτικών εκτάσεων

Για τη Δράση 2.3 η δήλωση εφαρμογής συνοδεύεται επιπλέον από:

α) Το Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης του AGRΟ2 του Πιστοποιητικού Φορέα.

β) Το πρόγραμμα λίπανσης το οποίο ακολούθησαν το αντίστοιχο έτος εφαρμογής.

γ) Το πρόγραμμα άρδευσης το οποίο ακολούθησαν το αντίστοιχο έτος εφαρμογής.

δ) Τα νόμιμα παραστατικά ΚΒΣ ή ΚΦΑΣ, κατά περίπτωση (Δελτία αποστολής, τιμολόγια ή/και λοιπά παραστατικά αγοράς) των λιπασμάτων τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στα αγροτεμάχια της εκμετάλλευσης που ήταν ενταγμένα στη Δράση το αντίστοιχο έτος εφαρμογής.

ε) Το πρόγραμμα φυτοπροστασίας το οποίο ακολούθησαν το αντίστοιχο έτος εφαρμογής.

Σημειωτέων πως η τροποποίηση του ΣΠΔ και της σύμβασης αφορά τη χρονική περίοδο της δέσμευσης που απομένει μέχρι την ολοκλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων του δικαιούχου (από το 4ο έτος εφαρμογής των δράσεων 2014-2015 και μετά). Η τροποποίηση του ΣΠΔ με καλλιέργειες των οποίων η ενίσχυση οδηγεί σε υπέρβαση του εγκεκριμένου ποσού της πενταετούς σύμβασης, δεν γίνεται αποδεκτή από την υπηρεσία και εξακολουθεί να ισχύει το αρχικό ΣΠΔ.

Η τροποποίηση του ΣΠΔ γίνεται εάν συντρέχουν λόγοι μείωσης της έκτασης π.χ. πώληση αγροτεμαχίου, προσβολή ενοικιαστηρίου κ.α, ενώ ο δικαιούχος θα υποστεί τις κυρώσεις που αναλογούν στη μεταβολή της έκτασης για το συγκεκριμένο έτος εφαρμογής

Αναλυτικά η απόφαση εδώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία