• Συνέντευξη|09 Οκτωβρίου 2017 

    Μαρκ Ράινχαρτ: Επικεφαλής Commercial Operation της Bayer Ο καιρός κάνει κύκλους, η ανάπτυξη όμως έρχεται με εξέλιξη της τεχνολογίας. 2017-10-09T10:32:28 2017-10-09T10:31:28 Το γεγονός ότι σήµερα οι τιµές των αγροτικών προϊόντων είναι χαµηλότερες από τα επίπεδα προηγούµενων χρόνων εκτιµάται ως κάτι που θ’ αλλάξει και πάλι. Πρόκειται για µια κυκλική κατάσταση που την έχουµε ξαναδεί. Κάποια στιγµή θα έχουµε ξηρασίες σε κάποιες από τις µεγάλες παραγωγές χώρες οι οποίες θα επηρεάσουν την προσφορά βασικών αγαθών, κι αυτό θα πυροδοτήσει ξανά καλύτερες τιµές στη γεωργία. Αυτό καταγράφει σε συνέντευξή του στην Agrenda, ο Μαρκ Ράινχαρτ, τεχνοκράτης της Bayer µε εµπειρία 32 χρόνων στον κλάδο της φυτοπροστασίας. Συνέντευξη files/1/prosopa/42-43 mark rainhart.jpg Center Center files/1/prosopa/42-43 mark rainhart.jpg Center
    Μαρκ Ράινχαρτ: Επικεφαλής Commercial Operation της Bayer

    Το γεγονός ότι σήµερα οι τιµές των αγροτικών προϊόντων είναι χαµηλότερες από τα επίπεδα προηγούµενων χρόνων εκτιµάται ως κάτι που θ’ αλλάξει και πάλι. Πρόκειται για µια κυκλική κατάσταση που την έχουµε ξαναδεί. Κάποια στιγµή θα έχουµε ξηρασίες σε κάποιες από τις µεγάλες παραγωγές χώρες οι οποίες θα επηρεάσουν την προσφορά βασικών αγαθών, κι αυτό θα πυροδοτήσει ξανά καλύτερες τιµές στη γεωργία. Αυτό καταγράφει σε συνέντευξή του στην Agrenda, ο...

  • Συνέντευξη|11 Σεπτεμβρίου 2017 

    Θανάσης Μπακαλέξης: Διοικητής του ΕΦΚΑ Με την ένταξη στον ΕΦΚΑ οι αγρότες με ίσους όρους στο ασφαλιστικό σύστημα 2017-09-11T09:29:39 2017-09-11T09:29:39 ∆εν θα πρέπει να υπάρχει καµία στεναχώρια για τους αγρότες ούτε φόβος για τη σύνταξή τους λόγω της αποµάκρυνσής τους από τον ΟΓΑ, κατά τον διοικητή του ΕΦΚΑ, Θανάση Μπακαλέξη, ο οποίος θεωρεί ότι το νέο σύστηµα διατηρεί άρρηκτο τον κοινωνικό και αναδιανεµητικό ρόλος της ασφάλισης. Σε συνέντευξή του στην Agrenda, ο κ. Μπακαλέξης σηµειώνει ότι µέχρι τις αρχές ∆εκεµβρίου θα έχει πληρωθεί τη σύνταξή του το σύνολο των αγροτών που έχουν γεννηθεί το έτος 1950, σχολιάζοντας παράλληλα τη µεταβατική ρύθµιση για τους συνταξιούχους που συνεχίζουν το αγροτικό επάγγελµα ως σοφή. Συνέντευξη files/1/prosopa/40-41 mpakaleksis.jpg Center Center files/1/prosopa/40-41 mpakaleksis.jpg Center
    Θανάσης Μπακαλέξης: Διοικητής του ΕΦΚΑ

    ∆εν θα πρέπει να υπάρχει καµία στεναχώρια για τους αγρότες ούτε φόβος για τη σύνταξή τους λόγω της αποµάκρυνσής τους από τον ΟΓΑ, κατά τον διοικητή του ΕΦΚΑ, Θανάση Μπακαλέξη, ο οποίος θεωρεί ότι το νέο σύστηµα διατηρεί άρρηκτο τον κοινωνικό και αναδιανεµητικό ρόλος της ασφάλισης. Σε συνέντευξή του στην Agrenda, ο κ. Μπακαλέξης σηµειώνει ότι µέχρι τις αρχές ∆εκεµβρίου θα έχει πληρωθεί τη σύνταξή του το σύνολο των αγροτών που έχουν γεννηθεί το... {4}

  • Συνέντευξη|21 Αυγούστου 2017 

    Το νέο εγχείρημα του γεωπόνου Γιάννη Σταύρου που ασχολείται με το κρεμμύδι και την πατάτα O καπνός έγινε µελιτζάνα και πιπεριά όταν οι ανάγκες τις αγοράς το ζήτησαν 2017-08-21T11:28:08 2017-08-21T11:28:08 «Δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί και είπατε να φυτέψουμε πιπεριές και μελιτζάνες. Eίχαµε δει ότι από Ιούνιο µέχρι Οκτώβριο δεν υπάρχει παράγωγη αυτών των προϊόντων στην Κρήτη και πάµε να το καλύψουµε» αναφέρει µεταξύ άλλων ο παραγωγός και γεωπόνος Γιάννης Σταύρου, ο οποίος ακούγοντας πάντα τον ήχο της αγοράς δραστηριοποιείται στο κρεμμύδι και την πατάτα. Συνέντευξη files/1/staurou.jpg Center files/1/staurou.jpg Center files/1/staurou.jpg Center
    Το νέο εγχείρημα του γεωπόνου Γιάννη Σταύρου που ασχολείται με το κρεμμύδι και την πατάτα

    «Δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί και είπατε να φυτέψουμε πιπεριές και μελιτζάνες. Eίχαµε δει ότι από Ιούνιο µέχρι Οκτώβριο δεν υπάρχει παράγωγη αυτών των προϊόντων στην Κρήτη και πάµε να το καλύψουµε» αναφέρει µεταξύ άλλων ο παραγωγός και γεωπόνος Γιάννης Σταύρου, ο οποίος ακούγοντας πάντα τον ήχο της αγοράς δραστηριοποιείται στο κρεμμύδι και την πατάτα.

  • Συνέντευξη|25 Ιουλίου 2017 

    Απόστολος Κούρτης: Μέσα στο ποτήρι βλέπουμε στιγμές από τη ζωή μας Η οργανική καλλιέργεια του αµπελιού είναι τρόπος ζωής στο Κτήμα Κούρτη 2017-07-25T10:34:07 2017-07-25T10:34:07 Παλαιότερα στα χωράφια του Κτήµατος Κούρτη καλλιεργούνταν κυρίως καπνά, όπως συνέβαινε και στο σύνολο σχεδόν των αγρών της περιοχής. Το 1997 ο Απόστολος Κούρτης φύτεψε το πρώτο αµπέλι, µε σκοπό την επαγγελµατική πλέον ενασχόλησή του µε την καλλιέργεια του αµπελιού και την παραγωγή οίνου, αξιοποιώντας αφενός µια παράδοση που κάλυπτε ως τότε τις καθηµερινές, οικογενειακές ανάγκες, αφετέρου όµως προσπαθώντας να συνδυάσει την εµπειρική γνώση γεωπόνου και οινολόγου. Συνέντευξη files/1/περιοδικά/winetrails_photos/kourtis_a.jpg Center Center files/1/περιοδικά/winetrails_photos/kourtis_a.jpg Center
    Απόστολος Κούρτης: Μέσα στο ποτήρι βλέπουμε στιγμές από τη ζωή μας

    Παλαιότερα στα χωράφια του Κτήµατος Κούρτη καλλιεργούνταν κυρίως καπνά, όπως συνέβαινε και στο σύνολο σχεδόν των αγρών της περιοχής. Το 1997 ο Απόστολος Κούρτης φύτεψε το πρώτο αµπέλι, µε σκοπό την επαγγελµατική πλέον ενασχόλησή του µε την καλλιέργεια του αµπελιού και την παραγωγή οίνου, αξιοποιώντας αφενός µια παράδοση που κάλυπτε ως τότε τις καθηµερινές, οικογενειακές ανάγκες, αφετέρου όµως προσπαθώντας να συνδυάσει την εµπειρική γνώση...

  • Συνέντευξη|03 Ιουλίου 2017 
    Προτεραιότητα Συμβολαιακή και Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

    H Alpha Bank στηρίζει τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής Σπυρίδων Σ. Ρεντετάκος, Διευθυντής Διευθύνσεως Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων Alpha Bank 2017-07-03T08:55:31 2017-07-03T08:55:31 Την εναλλακτική χρήση γης µε την καλλιέργεια πολλών διαφορετικών αγροτικών προϊόντων, την υιοθέτηση τεχνολογικών βελτιώσεων για την ανάπτυξη προϊόντων υψηλής προστιθέµενης αξίας και την εκµηχάνιση της παραγωγής, ξεχωρίζει ως επενδύσεις µε τα µεγαλύτερα περιθώρια χρηµατοδοτικής µόχλευσης, ο διευθυντής ∆ιευθύνσεως Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων της Alpha Bank, Σπυρίδων Ρεντετάκος. Συνέντευξη files/1/prosopa/26-31-spiridon redakos-alpha bank.jpg Προτεραιότητα Συμβολαιακή και Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Center Center files/1/prosopa/26-31-spiridon redakos-alpha bank.jpg Προτεραιότητα Συμβολαιακή και Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Center
    H Alpha Bank στηρίζει τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής

    Την εναλλακτική χρήση γης µε την καλλιέργεια πολλών διαφορετικών αγροτικών προϊόντων, την υιοθέτηση τεχνολογικών βελτιώσεων για την ανάπτυξη προϊόντων υψηλής προστιθέµενης αξίας και την εκµηχάνιση της παραγωγής, ξεχωρίζει ως επενδύσεις µε τα µεγαλύτερα περιθώρια χρηµατοδοτικής µόχλευσης, ο διευθυντής ∆ιευθύνσεως Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων της Alpha Bank, Σπυρίδων Ρεντετάκος.

  • Συνέντευξη|21 Ιουνίου 2017 

    Οι Έλληνες παραγωγοί δεν ξέρουν πόσο τους κοστίζει η παραγωγή ελαιολάδου Ο Μιχάλης Αλµπαντάκης αναλύει την εγχώρια αγορά 2017-06-21T18:20:42 2017-06-21T18:20:42 Οι παραγωγοί της είναι το «µυστικό» της επιτυχίας της Cretan Olive Mill, σύµφωνα µε τον ιδιοκτήτη της, Μιχάλη Αλµπαντάκη, ο οποίος τονίζει ότι το µεγαλύτερο πρόβληµα στην εγχώρια αγορά ελαιόλαδου είναι ότι οι Έλληνες παραγωγοί δεν ξέρουν πόσο τελικά τους κοστίζει το προϊόν τους. Συνέντευξη files/1/περιοδικά/el_photos/img_7520.jpg Center Center files/1/περιοδικά/el_photos/img_7520.jpg Center
    Οι Έλληνες παραγωγοί δεν ξέρουν πόσο τους κοστίζει η παραγωγή ελαιολάδου

    Οι παραγωγοί της είναι το «µυστικό» της επιτυχίας της Cretan Olive Mill, σύµφωνα µε τον ιδιοκτήτη της, Μιχάλη Αλµπαντάκη, ο οποίος τονίζει ότι το µεγαλύτερο πρόβληµα στην εγχώρια αγορά ελαιόλαδου είναι ότι οι Έλληνες παραγωγοί δεν ξέρουν πόσο τελικά τους κοστίζει το προϊόν τους.

  • Συνέντευξη|12 Ιουνίου 2017 

    Σε πλήρη αρµονία µε τη φύση καλλιεργούν τα αμπέλια τους ο Περικλής και ο Στέργιος Τάτσης Η βιοδυναμική καλλιέργεια στο αμπέλι δεν είναι μόδα αλλά τρόπος ζωής 2017-06-12T10:10:01 2017-06-12T09:58:17 Μια από τις ανερχόµενες τάσεις στο χώρο του οίνου, είναι η παραγωγή του από αµπελώνες που καλλιεργούνται µε κατανόηση ζωτικών διαδικασιών της γης, του νερού, του αέρα, της θερµότητας, του ήλιου και της Σελήνης, οι οποίες, κατόπιν, εφαρµόζονται στο χωράφι. Συνέντευξη files/1/περιοδικά/42-45-periklis tatsis.jpg Center Center files/1/περιοδικά/42-45-periklis tatsis.jpg Center
    Σε πλήρη αρµονία µε τη φύση καλλιεργούν τα αμπέλια τους ο Περικλής και ο Στέργιος Τάτσης

    Μια από τις ανερχόµενες τάσεις στο χώρο του οίνου, είναι η παραγωγή του από αµπελώνες που καλλιεργούνται µε κατανόηση ζωτικών διαδικασιών της γης, του νερού, του αέρα, της θερµότητας, του ήλιου και της Σελήνης, οι οποίες, κατόπιν, εφαρµόζονται στο χωράφι.

  • Συνέντευξη|12 Ιουνίου 2017 

    Χωρίς τον άνθρωπο δεν γίνεται κρασί, λέει ο Michael Brajkovich Όσο μεγαλύτερος ο κάµατος στο αµπέλι τόσο υψηλότερη η ποιότητα του οίνου 2017-06-06T14:54:59 2017-06-12T09:30:23 Ήταν το έτος 1907, όταν η οικογένεια Brajkovich από τη ∆αλµατία ξεκινούσε να γράφει την ιστορία της στη Νέα Ζηλανδία, όπου έµελλε να δηµιουργήσει ένα από τα πιο διάσηµα Chardonnay του κόσµου... Βέβαια όλα αυτά δεν έγιναν µε τον εύκολο τρόπο, καθώς όλες οι επιλογές του οινοποιείου στο πέρασµα του χρόνου βασίστηκαν στη φιλοσοφία «όσο µεγαλύτερος ο κάµατος στο αµπέλι, τόσο υψηλότερη η τελική ποιότητα του κρασιού» µε ό,τι αυτό µπορεί να σηµαίνει για την καλλιεργητική αλλά και την οινοποιητική διαδικασία. Συνέντευξη files/1/περιοδικά/synenteuxi_1.jpg Center files/1/περιοδικά/synenteuxi_1.jpg Center files/1/περιοδικά/synenteuxi_1.jpg Center
    Χωρίς τον άνθρωπο δεν γίνεται κρασί, λέει ο Michael Brajkovich

    Ήταν το έτος 1907, όταν η οικογένεια Brajkovich από τη ∆αλµατία ξεκινούσε να γράφει την ιστορία της στη Νέα Ζηλανδία, όπου έµελλε να δηµιουργήσει ένα από τα πιο διάσηµα Chardonnay του κόσµου... Βέβαια όλα αυτά δεν έγιναν µε τον εύκολο τρόπο, καθώς όλες οι επιλογές του οινοποιείου στο πέρασµα του χρόνου βασίστηκαν στη φιλοσοφία «όσο µεγαλύτερος ο κάµατος στο αµπέλι, τόσο υψηλότερη η τελική ποιότητα του κρασιού» µε ό,τι αυτό µπορεί να σηµαίνει...

  • Συνέντευξη|11 Ιουνίου 2017 

    Ο Γιάννης Ρηγανέζης είναι η ψυχή της Μικροζυθοποιίας Θεσσαλία Ο Γιάννης Ρηγανέζης είναι η ψυχή<br/>της Μικροζυθοποιίας στη Θεσσαλία 2017-06-05T02:01:43 2017-06-11T02:34:32 Ήταν στις αρχές του 2014 όταν ακούσαμε για πρώτη φορά ότι στην πόλη του Βόλου ένα ζυθοποιείο έκανε την εμφάνισή του και μάλιστα ονόμασε την μπύρα του «Αργώ». Συνέντευξη files/1/περιοδικά/42-45_argw.jpg Center files/1/περιοδικά/42-45_argw.jpg Center files/1/περιοδικά/42-45_argw.jpg Center
    Ο Γιάννης Ρηγανέζης είναι η ψυχή της Μικροζυθοποιίας Θεσσαλία

    Ήταν στις αρχές του 2014 όταν ακούσαμε για πρώτη φορά ότι στην πόλη του Βόλου ένα ζυθοποιείο έκανε την εμφάνισή του και μάλιστα ονόμασε την μπύρα του «Αργώ».

  • Συνέντευξη|26 Μαΐου 2017 

    Το κρασί είναι η σύζυγος και η μπύρα η ερωμένη, λέει ο Γιάννης Παρασκευόπουλος Tο νόηµα του µικροζυθοποιού, είναι το ζυθοποιείο της γειτονιάς, της περιοχής 2017-05-28T08:09:18 2017-05-26T17:38:38 Brewer της γειτονιάς του πρέπει να προσπαθήσει να γίνει ο έξυπνος µικροζυθοποιός, επιλέγοντας βέβαια µια περιοχή που έχει τη νοοτροπία να στηρίζει τα τοπικά της προϊόντα, υποστηρίζει στη συνέντευξή του στο B&B ο «ορκισµένος» κατά τα άλλα οινολόγος Γιάννης Παρασκευόπουλος. O οποίος σηµειωτέον µετά το πολύ επιτυχηµένο εγχείρηµα της Ζυθοποιίας Σαντορίνης και της µπύρας Yellow Donkey, συµµετέχει σε µία νέα προσπάθεια στο νησί της Μυκόνου, που φέρνει στην αγορά την craft Miconu. Συνέντευξη files/1/prosopa/paraskeuopolous.jpg Center files/1/prosopa/paraskeuopolous.jpg Center files/1/prosopa/paraskeuopolous.jpg Center
    Το κρασί είναι η σύζυγος και η μπύρα η ερωμένη, λέει ο Γιάννης Παρασκευόπουλος

    Brewer της γειτονιάς του πρέπει να προσπαθήσει να γίνει ο έξυπνος µικροζυθοποιός, επιλέγοντας βέβαια µια περιοχή που έχει τη νοοτροπία να στηρίζει τα τοπικά της προϊόντα, υποστηρίζει στη συνέντευξή του στο B&B ο «ορκισµένος» κατά τα άλλα οινολόγος Γιάννης Παρασκευόπουλος. O οποίος σηµειωτέον µετά το πολύ επιτυχηµένο εγχείρηµα της Ζυθοποιίας Σαντορίνης και της µπύρας Yellow Donkey, συµµετέχει σε µία νέα προσπάθεια στο νησί της Μυκόνου, που...

  • Συνέντευξη|05 Μαΐου 2017 

    Αντώνης Βαρδουλάκης, παραγωγός κηπευτικών Το εργατικό κόστος δεν αφήνει περιθώρια επενδύσεων στα κηπευτικά, λέει ο κ. Βαρδουλάκης 2017-05-05T11:29:43 2017-05-05T11:08:56 Μονόδροµος για τον Έλληνα αγρότη είναι να κάνει την καλύτερη δυνατή πρόβλεψη για το µέλλον του και να µην σκέφτεται µόνο τη στιγµή. Έτσι θα βοηθήσει τον εαυτό του να πάρει τις σωστές αποφάσεις, τονίζει ο Κρητικός παραγωγός Αντώνης Βαρδουλάκης, ο οποίος µιλά στο Fresher για τις προκλήσεις που αντιµετωπίζει η καλλιέργεια κηπευτικών, µε βασικότερη, όπως ο ίδιος λέει, αυτή που αφορά το εργατικό κόστος. Συνέντευξη files/1/fresher/vardoulakis.jpg Center Center files/1/fresher/vardoulakis.jpg Center
    Αντώνης Βαρδουλάκης, παραγωγός κηπευτικών

    Μονόδροµος για τον Έλληνα αγρότη είναι να κάνει την καλύτερη δυνατή πρόβλεψη για το µέλλον του και να µην σκέφτεται µόνο τη στιγµή. Έτσι θα βοηθήσει τον εαυτό του να πάρει τις σωστές αποφάσεις, τονίζει ο Κρητικός παραγωγός Αντώνης Βαρδουλάκης, ο οποίος µιλά στο Fresher για τις προκλήσεις που αντιµετωπίζει η καλλιέργεια κηπευτικών, µε βασικότερη, όπως ο ίδιος λέει, αυτή που αφορά το εργατικό κόστος.

  • Συνέντευξη|18 Απριλίου 2017 

    Το καμποτάζ δεν βοηθά τη διακίνηση ελληνικών αμνοεριφίων, λέει ο Μανόλης Τιτομιχελάκης Δεν γίνεται να ταΐζουμε 40 λεπτά τριφύλλι και να πουλάμε στα 4 ευρώ 2017-04-18T10:24:43 2017-04-18T10:24:43 Πριν από έξι χρόνια, κτηνοτρόφοι από όλη την Κρήτη ένωσαν τις δυνάµεις τους και έβαλαν ένα µεγάλο στοίχηµα, να πετύχουν συµφέρουσες τιµές παραγωγού στα αµνοερίφια αλλά και να προσφέρουν στους καταναλωτές ένα υγιεινό και ασφαλές κρέας. Όµως στο δρόµο τους βρίσκουν συνεχώς τοίχο, σύµφωνα µε τον πρόεδρο του Συνεταιρισµού Κρητικά Μιτάτα. Συνέντευξη files/1/prosopa/26-31-titomixelakis manolis.jpg Center Center files/1/prosopa/26-31-titomixelakis manolis.jpg Center
    Το καμποτάζ δεν βοηθά τη διακίνηση ελληνικών αμνοεριφίων, λέει ο Μανόλης Τιτομιχελάκης

    Πριν από έξι χρόνια, κτηνοτρόφοι από όλη την Κρήτη ένωσαν τις δυνάµεις τους και έβαλαν ένα µεγάλο στοίχηµα, να πετύχουν συµφέρουσες τιµές παραγωγού στα αµνοερίφια αλλά και να προσφέρουν στους καταναλωτές ένα υγιεινό και ασφαλές κρέας. Όµως στο δρόµο τους βρίσκουν συνεχώς τοίχο, σύµφωνα µε τον πρόεδρο του Συνεταιρισµού Κρητικά Μιτάτα.

  • Συνέντευξη|13 Φεβρουαρίου 2017 
    Θωμάς Κουτσουπιάς,Πρόεδρος ΑΣ Αγρινίου «Ένωση».

    Αυτό το πανηγύρι θα τελειώσει, λέει ο Θωμάς Κουτσουπιάς Στη Δομοκού 5 ή στον Πειραιά είναι τελικά το σπίτι του ΟΣΔΕ; 2017-02-13T09:14:28 2017-02-13T09:14:28 «Γνωρίζετε ότι όλες οι αιτήσεις των παραγωγών της χώρας οδηγούνται στον Πειραιά και όχι στη ∆οµοκού 5» σηµειώνει µε έµφαση στην αποκλειστική συνέντευξή του στην Agrenda ο πρόεδρος του ΑΣ Αγρινίου και συµπληρώνει: «Εκεί είναι µια ιδιωτική εταιρεία που µερικά χρόνια πριν είχε τζίρο κάτω του εκατοµµυρίου και τώρα ξεπερνά τα 7,5 εκατ.». Συνέντευξη files/1/prosopa/koutsoupias-synenteyxi.jpg Θωμάς Κουτσουπιάς,Πρόεδρος ΑΣ Αγρινίου «Ένωση». Center Center files/1/prosopa/koutsoupias-synenteyxi.jpg Θωμάς Κουτσουπιάς,Πρόεδρος ΑΣ Αγρινίου «Ένωση». Center
    Αυτό το πανηγύρι θα τελειώσει, λέει ο Θωμάς Κουτσουπιάς

    «Γνωρίζετε ότι όλες οι αιτήσεις των παραγωγών της χώρας οδηγούνται στον Πειραιά και όχι στη ∆οµοκού 5» σηµειώνει µε έµφαση στην αποκλειστική συνέντευξή του στην Agrenda ο πρόεδρος του ΑΣ Αγρινίου και συµπληρώνει: «Εκεί είναι µια ιδιωτική εταιρεία που µερικά χρόνια πριν είχε τζίρο κάτω του εκατοµµυρίου και τώρα ξεπερνά τα 7,5 εκατ.». {1}

  • Συνέντευξη|10 Φεβρουαρίου 2017 

    Η Κάρτα του Αγρότη σπάει το «άβατο» και απελευθερώνει την υπόθεση ΟΣΔΕ Η Κάρτα του Αγρότη σπάει το «άβατο»<br/>και απελευθερώνει την υπόθεση ΟΣΔΕ 2017-02-10T16:14:14 2017-02-10T16:09:57 «Γνωρίζετε ότι όλες οι αιτήσεις των παραγωγών της χώρας οδηγούνται στον Πειραιά και όχι στη ∆οµοκού 5» σηµειώνει µε έµφαση στην αποκλειστική συνέντευξή του στην Agrenda ο πρόεδρος του ΑΣ Αγρινίου και συµπληρώνει: «Εκεί είναι µια ιδιωτική εταιρεία που µερικά χρόνια πριν είχε τζίρο κάτω του εκατοµµυρίου και τώρα ξεπερνά τα 7,5 εκατ.». Πρόκειται, σύµφωνα µε τον Θωµά Κουτσουπιά, για µία κατάσταση που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, στοιχίζει πανάκριβα στους Έλληνες αγρότες και για την οποία υπάρχουν επίσηµες καταγγελίες µε αδειάσειστα στοιχεία προς το υπουργείο και τις υπόλοιπες αρµόδιες αρχές. Στο ερώτηµα αν η οργάνωσή του φιλοδοξεί να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, ο κ. Κουτσουπιάς απαντά µε νόηµα: «Εµείς απλά λέµε ότι το ΟΣ∆Ε δεν χρειάζεται συντονιστή για να λειτουργήσει. Οι πύλες και ο ΟΠΕΚΕΠΕ ξέρουν καλά τη δουλειά». Συνέντευξη files/1/prosopa/koutsoupias-til.jpg Center Center files/1/prosopa/koutsoupias-til.jpg Center
    Η Κάρτα του Αγρότη σπάει το «άβατο» και απελευθερώνει την υπόθεση ΟΣΔΕ

    «Γνωρίζετε ότι όλες οι αιτήσεις των παραγωγών της χώρας οδηγούνται στον Πειραιά και όχι στη ∆οµοκού 5» σηµειώνει µε έµφαση στην αποκλειστική συνέντευξή του στην Agrenda ο πρόεδρος του ΑΣ Αγρινίου και συµπληρώνει: «Εκεί είναι µια ιδιωτική εταιρεία που µερικά χρόνια πριν είχε τζίρο κάτω του εκατοµµυρίου και τώρα ξεπερνά τα 7,5 εκατ.». Πρόκειται, σύµφωνα µε τον Θωµά Κουτσουπιά, για µία κατάσταση που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, στοιχίζει...

  • Συνέντευξη|30 Ιανουαρίου 2017 

    Τον πυρήνα του εθνικού σχεδίου της Νέας ∆ηµοκρατίας περιγράφει αποκλειστικά στην Agrenda ο Κ. Μητσοτάκης Τα 9 βήµατα για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού τοµέα 2017-01-30T17:30:36 2017-01-30T17:30:36 Η απελευθέρωση των παραγωγικών και δηµιουργικών δυνάµεων της πατρίδας µας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ξεφύγουµε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και να πάµε µπροστά, χτίζοντας ένα καλύτερο αύριο για εµάς και τα παιδιά µας. Σε αυτήν την κατεύθυνση, η ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής βρίσκεται στον πυρήνα του εθνικού σχεδίου µεταρρυθµίσεων της Νέας ∆ηµοκρατίας για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Συνέντευξη files/1/prosopa/34-mitsotakis.jpg Center Center files/1/prosopa/34-mitsotakis.jpg Center
    Τον πυρήνα του εθνικού σχεδίου της Νέας ∆ηµοκρατίας περιγράφει αποκλειστικά στην Agrenda ο Κ. Μητσοτάκης

    Η απελευθέρωση των παραγωγικών και δηµιουργικών δυνάµεων της πατρίδας µας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ξεφύγουµε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και να πάµε µπροστά, χτίζοντας ένα καλύτερο αύριο για εµάς και τα παιδιά µας. Σε αυτήν την κατεύθυνση, η ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής βρίσκεται στον πυρήνα του εθνικού σχεδίου µεταρρυθµίσεων της Νέας ∆ηµοκρατίας για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

  • Συνέντευξη|16 Ιανουαρίου 2017 

    Παρεμβάσεις για ΟΣΔΕ, αποζημιώσεις και περιουσιακά Ενώσεων Αν ακούσουμε τους οικολόγους σε λίγο ο λύκος θα ανοίγει το ψυγείο 2017-01-16T09:22:18 2017-01-16T09:22:18 Κονδύλι 100 εκατομμύρια ευρώ από τα προγράμματα θα αποτελέσει «κάβα» για αποζημιώσεις από την κακοκαιρία Χρηµατοδοτικές λύσεις που να παρέχουν στους αγρότες τη δυνατότητα να µπουν µε την απαιτούµενη ίδια συµµετοχή στα νέα προγράµµατα, υπόσχεται µε συνέντευξή του στην Agrenda o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. Συνέντευξη files/1/prosopa/apostolou-new.jpg Center Center files/1/prosopa/apostolou-new.jpg Center
    Παρεμβάσεις για ΟΣΔΕ, αποζημιώσεις και περιουσιακά Ενώσεων

    Κονδύλι 100 εκατομμύρια ευρώ από τα προγράμματα θα αποτελέσει «κάβα» για αποζημιώσεις από την κακοκαιρία Χρηµατοδοτικές λύσεις που να παρέχουν στους αγρότες τη δυνατότητα να µπουν µε την απαιτούµενη ίδια συµµετοχή στα νέα προγράµµατα, υπόσχεται µε συνέντευξή του στην Agrenda o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

  • Συνέντευξη|13 Ιανουαρίου 2017 

    Νέα πιστωτικά όρια στην Κάρτα Αγρότη με κάλυμα την εξισωτική λέει ο Αποστόλου Νέα πιστωτικά όρια στην Κάρτα Αγρότη<br/>με κάλυμα την εξισωτική λέει ο Αποστόλου 2017-01-13T19:24:19 2017-01-13T19:23:17 Χρηµατοδοτικές λύσεις που να παρέχουν στους αγρότες τη δυνατότητα να µπουν µε την απαιτούµενη ίδια συµµετοχή στα νέα προγράµµατα, υπόσχεται µε αποκλειστική συνέντευξή του στην Agrenda o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. Συνέντευξη files/1/prosopa/apostolou-panagos new 2017.jpg Center Center files/1/prosopa/apostolou-panagos new 2017.jpg Center
    Νέα πιστωτικά όρια στην Κάρτα Αγρότη με κάλυμα την εξισωτική λέει ο Αποστόλου

    Χρηµατοδοτικές λύσεις που να παρέχουν στους αγρότες τη δυνατότητα να µπουν µε την απαιτούµενη ίδια συµµετοχή στα νέα προγράµµατα, υπόσχεται µε αποκλειστική συνέντευξή του στην Agrenda o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. {2}

  • Συνέντευξη|12 Δεκεμβρίου 2016 
    Γιάννης Χανιωτάκης, Δ/ντής Αγροτικού Τομέα Τράπεζας Πειραιώς.

    Στοχευμένες λύσεις που αξιοποιούν το όφελος της χρηματοδότησης Πρωτοβουλίες που φέρνουν σήμερα το αύριο στον αγροδιατροφικό τομέα 2016-12-12T10:21:01 2016-12-12T10:21:01 Ρόλο κλειδί στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονοµίας αναλαµβάνει ο αγροδιατροφικός τοµέας, ακόµα και σήµερα που δεν έχουν αξιοποιηθεί πλήρως τα µεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήµατά του. Η Τράπεζα Πειραιώς προσεγγίζει µε ολιστικό τρόπο την εξυπηρέτησή του και διαµορφώνει ένα ολοκληρωµένο πλαίσιο χρηµατοδότησής του. Τη βεντάλια των πολυδιάστατων αυτών πρωτοβουλιών για τον Αγροτικό Τοµέα «ανοίγει» ο Γιάννης Χανιωτάκης, ∆ιευθυντής Αγροτικού Τοµέα της Τράπεζας Πειραιώς. Συνέντευξη files/1/prosopa/xaniotakis-pireos-32-33.jpg Γιάννης Χανιωτάκης, Δ/ντής Αγροτικού Τομέα Τράπεζας Πειραιώς. Center Center files/1/prosopa/xaniotakis-pireos-32-33.jpg Γιάννης Χανιωτάκης, Δ/ντής Αγροτικού Τομέα Τράπεζας Πειραιώς. Center
    Στοχευμένες λύσεις που αξιοποιούν το όφελος της χρηματοδότησης

    Ρόλο κλειδί στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονοµίας αναλαµβάνει ο αγροδιατροφικός τοµέας, ακόµα και σήµερα που δεν έχουν αξιοποιηθεί πλήρως τα µεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήµατά του. Η Τράπεζα Πειραιώς προσεγγίζει µε ολιστικό τρόπο την εξυπηρέτησή του και διαµορφώνει ένα ολοκληρωµένο πλαίσιο χρηµατοδότησής του. Τη βεντάλια των πολυδιάστατων αυτών πρωτοβουλιών για τον Αγροτικό Τοµέα «ανοίγει» ο Γιάννης Χανιωτάκης, ∆ιευθυντής Αγροτικού Τοµέα της...

  • Συνέντευξη|05 Δεκεμβρίου 2016 

    Η Ολλανδία αναζητά νέους επιχειρηματικούς εταίρους που θα αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία Βάζουμε τη γνώση πάρτε το ρίσκο για κοινά projects 2016-12-05T09:31:27 2016-12-05T09:31:27 Ενδιαφέρουσες δυνατότητες στον ελληνικό αγροδιατροφικό τοµέα, βλέπει ο Ολλανδός Πρέσβης στην Αθήνα Caspar Veldkamp και επιµένει πως µε την κατάλληλη ώθηση σε επίπεδο τεχνογνωσίας, κυρίως, σε ζητήµατα marketing, branding και logistic, η Ελλάδα µπορεί να αναδειχθεί στον κατεξοχήν λαχανόκηπο της Ευρώπης. Συνέντευξη files/1/25.jpg Center Center files/1/25.jpg Center
    Η Ολλανδία αναζητά νέους επιχειρηματικούς εταίρους που θα αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία

    Ενδιαφέρουσες δυνατότητες στον ελληνικό αγροδιατροφικό τοµέα, βλέπει ο Ολλανδός Πρέσβης στην Αθήνα Caspar Veldkamp και επιµένει πως µε την κατάλληλη ώθηση σε επίπεδο τεχνογνωσίας, κυρίως, σε ζητήµατα marketing, branding και logistic, η Ελλάδα µπορεί να αναδειχθεί στον κατεξοχήν λαχανόκηπο της Ευρώπης.

  • Συνέντευξη|28 Νοεμβρίου 2016 

    Η Διεπαγγελματική αναλαμβάνει το ρόλο θεματοφύλακα της ταυτότητας του προϊόντος Μια γροθιά για τη Φέτα παραγωγοί και μεταποιητές 2016-11-28T10:21:05 2016-11-28T10:21:05 «∆εν πρόκειται η Ελλάδα να κατακλύσει τις αγορές του κόσµου µε την Φέτα της. Αυτό όµως που επιθυµεί είναι να διατηρήσει αναλλοίωτη την ταυτότητά της και να πάρει επιτέλους τη θέση που της αξίζει στη διεθνή αγορά µαζί µε τα υπόλοιπα τυριά ΠΟΠ». Αυτό θέτει ως πρόκριµα ο πρόεδρος του Συνδέσµου Ελληνικών Βιοµηχανιών Γαλακτοκοµικών Προϊόντων Χρήστος Αποστολόπουλος, ο οποίος εκτιµά ότι το παιχνίδι για την προστασία της φέτας δεν χάθηκε, αφού η Ελλάδα έχει ένα ακόµη ισχυρό χαρτί, «να καταψηφιστούν οι συνθήκες όταν έρθουν στο Εθνικό µας Κοινοβούλιο ει δυνατόν οµόφωνα από όλους τους βουλευτές». Συνέντευξη files/1/prosopa/apostolopoulos-sebgap-nea.jpg Center Center files/1/prosopa/apostolopoulos-sebgap-nea.jpg Center
    Η Διεπαγγελματική αναλαμβάνει το ρόλο θεματοφύλακα της ταυτότητας του προϊόντος

    «∆εν πρόκειται η Ελλάδα να κατακλύσει τις αγορές του κόσµου µε την Φέτα της. Αυτό όµως που επιθυµεί είναι να διατηρήσει αναλλοίωτη την ταυτότητά της και να πάρει επιτέλους τη θέση που της αξίζει στη διεθνή αγορά µαζί µε τα υπόλοιπα τυριά ΠΟΠ». Αυτό θέτει ως πρόκριµα ο πρόεδρος του Συνδέσµου Ελληνικών Βιοµηχανιών Γαλακτοκοµικών Προϊόντων Χρήστος Αποστολόπουλος, ο οποίος εκτιµά ότι το παιχνίδι για την προστασία της φέτας δεν χάθηκε, αφού η Ελλάδα...

  • ΤΙΜΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

    Εμπόρευμα ΤΕΛ.ΤΙΜΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ
    Βαμβάκι 73,43   σεντς/λίμπρα 3,45%
    Καλαμπόκι 177,00   ευρώ/τόνος 0,00%
    Σκληρό σιτάρι 235,00   ευρώ/τόνος 0,00%
    Μαλακό σιτάρι 192,00   ευρώ/τόνος 0,00%
    Ρύζι 124,10   σεντς/μπούσελ 0,20%
    Ελαιόλαδο 3,58   ευρώ/κιλό 0,28%
    Γάλα αγελαδινό 14,48   σεντς/λίμπρα -6,63%
    Κρέας χοιρινό 71,40   σεντς/λίμπρα 3,36%

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ