BACK TO
TOP
Συνεντεύξεις

Μανώλης Καραμολέγκος: Έψησε και τον απαγωγέα του

Σαράντα χρόνια.... φούρναρης ο Μανώλης Καραµολέγκος µόνο µια περιπέτεια απαγωγής δεν περίµενε να βιώσει, η οποία ευτυχώς είχε αίσιο τέλος αφού κατάφερει να πείσει τον «δεσµώτη» του τη να παραδοθεί στις αρχές.

Μανώλης Καραμολέγκος: Έψησε και τον απαγωγέα του

1
0
Το περιστατικό της περασµένης Τετάρτης σίγουρα αποτελεί µια από τις πιο δύσκολες στιγµές στη µακρά διαδροµή του από τον οικογενειακό φούρνο της Σαντορίνης µέχρι την Αθήνα και τις κορυφαίες θέσεις  του ελληνικού επιχειρείν.

Γεννηµένος στην Έξω Γωνιά της µαγευτικής Θήρας, ο 58χρονος επιχειρηµατίας µεγάλωσε µέσα στις µυρωδιές των φρεσκοψηµένων ψωµιών. Ο φούρνος που δηµιούργησε ο πατέρας του, Ηλίας Καραµολέγκος,  το 1950 ήταν ονοµαστός στο νησί ενώ αλλά και στους επισκέπτες λόγω της ποιότητας και της ποικιλίας των αρτοποιηµάτων του. Οι δουλειές πήγαιναν καλά, όµως τη δεκαετία του 1970 η οικογένεια πήρε τη γενναία απόφαση να µετεγκατασταθεί στην Αθήνα όπου επιχείρησε ένα νέο ξεκίνηµα µέσα από ένα αρτοποιείο στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Το εγχείρηµα συνοδεύτηκε από επιτυχία, το όνοµα Καραµολέγκος έγινε γίνεται σταδιακά γνωστό σε ολόκληρη την Αττική και η επιχείρηση προµήθευε µε ψωµί και διάφορα αρτοσκευάσµατα όλο και περισσότερα καταστήµατα του νοµού.

Το 1989 έρχεται η µετατροπή σε Ανώνυµη Εταιρεία και είναι η χρονιά που τα ηνία περνούν στο Μανώλη Καραµολέγκο.  Ακολουθεί η είσοδος στο Χρηµατιστήριο το 1999 ενώ ένα χρόνο µετά αποκτά συµµετοχή στην αλυσίδα Απολλώνιον. Παράλληλα µπαίνουν σε τροχιά σηµαντικές επενδύσεις µε σηµαντικότερη όλων τη δηµιουργία ενός υπερσύγχρονου εργοστασίου στο Κορωπί που σήµερα διαθέτει µια πλήρως αυτοµατοποιηµένη γραµµή παραγωγής µε τη χρήση ροµποτικών µηχανηµάτων. Έτος -ορόσηµο για την εταιρεία αποδεικνύεται το 2003 όταν και λανσάρει στην αγορά το πρώτο ψωµί για τοστ δίχως κόρα («Ψίχατοστ») πιάνοντας στον ύπνο τον ανταγωνισµό. Το 2007 έρχεται µια ακόµα καινοτοµία καθώς κάνουν την εµφάνισή τους στα ράφια των καταστηµάτων τα πρώτα έτοιµα κοµµένα ψωµάκια µε το όνοµα «Time for Rolls»

Σήµερα η Καραµολέγκος διαθέτει έξι κέντρα διανοµής ενώ στο πελατολόγιό της συγκαταλέγονται όλες οι µεγάλες αλυσίδες του λιανεµπορίου µέχρι τα µικρότερα σηµεία πώλησης. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στο εξωτερικό µε την ίδρυση θυγατρικής στη Ρουµανία.  

Με προσωπικό 380 ατόµων και τζίρο της τάξης των 53 εκατ. ευρώ στο εννιάµηνο του 2013, ανήκει στις µεγαλύτερες αρτοβιοµηχανίες της χώρας.  Σε όλο αυτό το διάστηµα, ο Μανώλης Καραµολέγκος δε σταµατάει να εργάζεται σκληρά. Όσοι γνωρίζουν την εταιρεία, αναφέρουν ότι ο επιχειρηµατίας φτάνει πρώτος κάθε πρωί στο εργοστάσιο και δε διστάζει να µείνει εκεί για15 ώρες σε καθηµερινή βάση.

Φαίνεται, όµως, ότι εκτός από εργατικός και εραστής της ποιότητας και των ελληνικών πρώτων υλών (πάθη που «κληρονόµησε» από τον πατέρα του), διακρίνεται και για την ψυχραιµία του, η οποία και τον έσωσε..

BIOΓΡΑΦΙΚΟΟ Μανώλης Καραµολέγκος γεννήθηκε το 1955 στην Έξω Γωνιά, ένα µικρό χωριό της Σαντορίνης και έκανε τα πρώτα του βήµατα στον οικογενειακό φούρνο που διατηρούσε ο πατέρας του, Ηλίας.  Τη δεκαετία του 1970 η οικογένεια µεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου ανέλαβε ένα καινούργιο αρτοποιείο στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης το 1989 και τη µετέτρεψε σε µια από τις µεγαλύτερες του κλάδου στη χώρα µας. Έχει ένα γιο 22 χρονών ο οποίος επίσης απασχολείται στην εταιρεία.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία