BACK TO
TOP
Συνεντεύξεις

Μαουρίτσιο Μαρτίνα: Αγροτόπαιδο από κούνια

Νέα εποχή ξεκινά για τον αγροτικό κόσµο στην Ιταλία καθώς τα σκάνδαλα και τη µπερλουσκονική επιρροή της Νούτσια Ντε Τζιρόλαµο διαδέχεται ο µετρηµένος και σπουδαγµένος Μαουρίτσιο Μαρτίνα. Η 39χρονη Ντε Τζιρόλαµο κατηγορήθηκε, εκτός των άλλων, ότι δεν είχε ιδέα από τα αγροτικά.

Μαουρίτσιο Μαρτίνα: Αγροτόπαιδο από κούνια

1
0
Τώρα, τα ηνία του υπουργείου Γεωργίας, Τροφίµων και ∆ασών αναλαµβάνει ένα λαϊκό παιδί από το Μπέργκαµο. Οι παππούδες του ήταν αγρότες και οι γονείς του δούλευαν σε ένα εργοστάσιο τροφίµων. Ο 35χρονος Μαρτίνα επηρεασµένος από το οικογενειακό του υπόβαθρο έλαβε ειδική εκπαίδευση αποφοιτώντας από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Γεωργικών Σπουδών στο Μπέργκαµο. Στη συνέχεια τον κέρδισε, σε ηλικία µόλις 21 ετών, η άλλη αγαπηµένη του ενασχόληση η πολιτική. Πήρε πτυχίο στις πολιτικές επιστήµες, καθώς όπως έχει δηλώσει «η πολιτική είναι ένα από τα µεγάλα του πάθη». Βέβαια ένα κοµµάτι της καρδιάς του ανήκει και στο ποδόσφαιρο καθώς είναι ένθερµος υποστηρικτής της τοπικής οµάδας Αταλάντα στην πόλη Μπέργκαµο, από όπου και κατάγεται.      

Όταν του έγινε πρόταση το 2009 να πάει στη Ρώµη την αρνήθηκε λέγοντας ότι προτιµά να εργάζεται για την περιφέρειά του, βέβαια όταν του ζητήθηκε να ασχοληθεί µε το υπουργείο Γεωργίας είδε ότι ήταν µια ευκαιρία συναφής µε τη µόρφωσή του και αποφάσισε να την εκµεταλλευτεί. Σύµφωνα µε τα ιταλικά µέσα ενηµέρωσης είναι γνώστης του θέµατος των ποσοστώσεων του γάλακτος και παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τα ζητήµατα των αγροτών της Λοµβαρδίας.

Ο προγραµµατισµός των αγροτικών δράσεων και ο «φάκελος» της διεθνούς έκθεσης Expo 2015 όπου η διατροφή θα είναι το επίκεντρο, αποτελούν σίγουρα τη ναυαρχίδα του νέου Υπουργού Γεωργίας, Μαουρίτσιο Μαρτίνα, ο οποίος ως υφυπουργός είχε αναλάβει τη θέση του προεδρεύοντος στη συντονιστική επιτροπή για τις δραστηριότητες που σχετίζονται µε την εκδήλωση στο Μιλάνο

Μια άλλη σηµαντική πρόκληση για το νέο υπουργό είναι ότι θα επιβλέπει την εφαρµογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και ότι καλείται να κλείσει το δρόµο στις γενετικά τροποποιηµένες καλλιέργειες, οι οποίες αναγνωρίζονται από µεµονωµένες κυβερνήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Νέο πολιτικό αίµα   Το 1999 εξελέγη δηµοτικός σύµβουλος στη Mornico al Serio, περιφέρεια του Μπέργκαµο. Υπήρξε υφυπουργός στο Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίµων και ∆ασών στη κυβέρνηση του Ενρίκο Λέττα, έχει θητεύσει ως υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής του ∆ηµοκρατικού Κόµµατος για την περίοδο 2009-2012 ενώ την περίοδο 2007-2009 διετέλεσε περιφερειακός γραµµατέας των ∆ηµοκρατικών στην περιφέρεια της Λοµβαρδίας.
Αξίζει τέλος να σηµειωθεί ότι η νέα κυβέρνηση που απαρτίζεται από 16 υπουργούς, εκ των οποίων οι οκτώ γυναίκες και στην πλειοψηφία τους νεαρής ηλικίας, δείχνει έµπρακτα την τάση για ανανέωση της πολιτικής σκηνής της Ιταλίας µε νέο αίµα.

BIOΓΡΑΦΙΚΟΓεννήθηκε στις 9 Σεπτεµβρίου 1978 στο Μπέργκαµο. Σπούδασε στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Γεωργικών Σπουδών στο Μπέργκαµο και έπειτα έλαβε πτυχίο και στις πολιτικές επιστήµες. ∆ιετέλεσε δηµοτικός σύµβουλος, ενώ την τριετία 2007-2009 ήταν περιφερειακός γραµµατέας των ∆ηµοκρατικών στη Λοµβαρδία. Το 2013 ήταν υφυπουργός γεωργίας στην κυβέρνηση του Λέτα. Από τις 22 Φλεβάρη 2014 είναι Υπουργός Γεωργίας. Είναι παντρεµένος και έχει δύο παιδιά
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία