BACK TO
TOP
Συνεντεύξεις

Την πήρε το Ποτάμι

Μια Καρδιτσιώτισσα, που δοκίµασε την τύχη της στην Αθήνα, αποφάσισε να γυρίσει στην επαρχία και να ασχοληθεί µε την καλλιέργεια του αµπελιού. Σήµερα, στα 36 της χρόνια, η Ζαχαρούλα Λούδα συµµετέχει στα 30 στελέχη του νέου κόµµατος που ανακοίνωσε ο γνωστός δηµοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης.

Την πήρε το Ποτάμι

1
0
Η ίδια υπήρξε συνεργάτης του Θεοδωράκη, ενώ πριν ενάµισι χρόνο έγινε και πρωταγωνίστρια στην εκποµπή του δηµοσιογράφου. Εγκατέλειψε όµως την οµάδα για να ακολουθήσει το σύζυγό της επιχειρηµατία Κώστα Λούδα στην Καλαµπάκα Τρικάλων, όπου και έστησαν το δικό τους οινοποιείο. Καλλιεργούν αµπέλια στη ∆ιάβα Καλαµπάκας και παράγουν και εµφιαλώνουν το δικό τους κρασί εδώ και 6-7 χρόνια, το οποίο έχει ήδη «πιάσει» ένα καλό µερίδιο στην αγορά. Μητέρα δυο παιδιών, µπορεί να εγκατέλειψε την Αθήνα, για να ζήσει «καλύτερα», όπως η ίδια λέει, στην επαρχία, όµως σήµερα αποφάσισε να ακολουθήσει το «Ποτάµι», για να βοηθήσει την προσπάθεια του πρώην συνεργάτη της, ελπίζοντας ταυτόχρονα σε µια αλλαγή σε όσα συµβαίνουν γύρω µας

«Θέλω να τρώω ντοµάτα και να µυρίζω ντοµάτα», ήταν το επιχείρηµά της όταν όλοι τη ρωτούσαν γιατί φεύγει από την Αθήνα. Η Ζαχαρούλα Λούδα σήµερα προτιµά να φοράει γαλότσες, άφησε τα µαλλιά της µακριά στο φυσικό τους χρώµα και το µόνο που της λείπει απ’ την Αθήνα είναι το θέατρο, όπως λέει η ίδια

∆ηλώνει νέα αγρότισσα και δη αµπελουργός. Βέβαια, νιώθει από τους τυχερούς του επαγγέλµατος, γιατί ο άντρας της ασχολείται εδώ και 20 χρόνια µε την αµπελοκαλλιέργεια και τη βοήθησε στα πρώτα της βήµατα. Πιστεύει πολύ στη νέα της «δουλειά», αν και δεν διστάζει να πει ότι οι Έλληνες πίνουν περισσότερο χύµα κρασί, αντί για εµφιαλωµένο, λόγω οικονοµικής κατάστασης.  Η δική τους επιχείρηση στηρίζεται στο εµφιαλωµένο και η ίδια υπεραµύνεται του κρασιού µε ετικέτα, αφού θεωρεί απαραίτητο το να υπάρχει σε ένα µπουκάλι η υπογραφή του δηµιουργού

Βασική προτεραιότητα των επιχειρηµατιών αποτελεί η ποιότητα, σύµφωνα µε την ίδια. Μάλιστα, το κλειδί βρίσκεται στις εξαιρετικές ποικιλίες που παράγει η πλούσια ελληνική γη, όπως αναφέρει. ∆εν χρειάζεται να πουλήσουµε εµείς σαρντονέ και µερλό, για να ανταγωνιστούµε τη Γαλλία ή τη Χιλή ή την Αργεντινή. Έχουµε τις δικές µας ποικιλίες, Αγιωργίτικο, Ξινόµαυρο, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, δεν συγκρίνονται µε καµία, σύµφωνα µε την κυρία Λούδα.  

Σήµερα το Κτήµα Λούδα έχει 30 στρέµµατα µε ιδιόκτητους αµπελώνες, που απλώνονται σε µια πλαγιά απέναντι από τα Μετέωρα, σε υψόµετρο 280 µέτρων. Τα πρώτα δέκα στρέµµατα αναµπελώθηκαν το 1967 από τον οινόφιλο-ιερέα παππού του Κωνσταντίνου Λούδα µε την ποικιλία Μοσχάτο Αµβούργου, ενώ το 2001 δηµιουργήθηκαν τα υπόλοιπα 20 στρέµµατα κι αναµπελώθηκαν τα παλιά µε τις ποικιλίες Ροδίτη, Ξινόµαυρο, Syrah και Merlot

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΗ Ζαχαρούλα Λούδα γεννήθηκε στην Καλαµπάκα Τρικάλων το 1978 και σήµερα είναι αµπελουργός και µητέρα δύο παιδιών. Ασχολείται µε την αµπελοκαλλιέργεια στη ∆ιάβα Καλαµπάκας, όπου και δηµιούργησαν µαζί µε τον άντρα της Κωνσταντίνο Λούδα το δικό τους οικογενειακό οινοποιείο στους πρόποδες των Μετεώρων, το 2006. Έχουν 30 ιδιόκτητα στρέµµατα µε αµπέλια, στα οποία καλλιεργούνται ελληνικές ποικιλίες µε τους πιο σύγχρονους τρόπους οινοποίησης

Επιμέλεια: Δούσκα Ελένη
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία