BACK TO
TOP
Συνεντεύξεις

Παρεμβάσεις για ΟΣΔΕ, αποζημιώσεις και περιουσιακά Ενώσεων

Κονδύλι 100 εκατομμύρια ευρώ από τα προγράμματα θα αποτελέσει «κάβα» για αποζημιώσεις από την κακοκαιρία Χρηµατοδοτικές λύσεις που να παρέχουν στους αγρότες τη δυνατότητα να µπουν µε την απαιτούµενη ίδια συµµετοχή στα νέα προγράµµατα, υπόσχεται µε συνέντευξή του στην Agrenda o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Παρεμβάσεις για ΟΣΔΕ, αποζημιώσεις και περιουσιακά Ενώσεων

1
0
Βλέπει ότι σύντοµα η Κάρτα του Αγρότη θα µπορεί να δώσει πρόσθετο πιστωτικό όριο µε εγγύηση τις εξισωτικές και το πρασίνισµα, ενώ συζητήσεις γίνονται και µε την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός φαίνεται να κάνει τα «στραβά µάτια» για το θέµα των ανακτήσεων παλιότερων κοινοτικών ενισχύσεων σε φυσικά πρόσωπα και συνεταιρισµούς.

Υπουργέ, πώς βλέπετε τη νέα χρονιά για τον αγροτικό τοµέα και τους Έλληνες αγρότες; Κοιτάξτε, τα δεδοµένα που έχουµε τώρα δείχνουν ότι η ανοδική πορεία που υπάρχει για το αγροτικό εισόδηµα -και δεν τα λέω εγώ, τα λένε στοιχεία της Eurostat- θα συνεχιστεί όπως θα συνεχιστεί η εξαγωγική επίδοση να δείχνει πάρα πολύ υψηλά νούµερα.
Ποιο κρίνετε ως το πιο σηµαντικό θέµα που πρέπει να λύσετε το 2017;Εµείς βάζοντας µία τάξη στις πληρωµές κυρίως και από πλευράς χρόνου αλλά και τακτοποίησης παλιών εκκρεµοτήτων, αν βέβαια συνδυάσουµε και µία καλύτερη διαχείριση των ενισχύσεων, κυρίως από πλευράς κόστους στους αγρότες, θα είναι ένα κοµµάτι που οριστικά θα µας λύσει το πρόβληµα που υπήρχε µε τις ενισχύσεις
Μπορείτε να µας περιγράψετε τον τρόπο µε τον οποίο υλοποιείται φέτος η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ΟΣ∆Ε;  Επ’ αυτού πήρατε µία επιστολή από τους συνεταιριστές, εάν δεν κάνω λάθος.  Αυτό που πήραµε από τους συνεταιριστές, αυτό που κατά καιρούς έχουµε πει, είναι ότι ο ΟΣ∆Ε επιστρέφει στο σπίτι του, αυτό που ως εικόνα έχουµε βιώσει ιδιαίτερα την τελευταία χρονιά. Τώρα, προετοιµαζόµαστε για µία µεγάλη σύσκεψη εντός του µήνα στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να καταλήξουµε σε κάποια παρέµβαση, η οποία θα έχει τουλάχιστον στην πρώτη φάση ως αποτέλεσµα την αποµείωση των ποσών που καταβάλλουν οι αγρότες, αλλά και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις συγκεκριµένες δραστηριότητες.  Τίποτα άλλο δεν µπορώ να σας πω

Αναγνωρίζω κι εγώ, κύριε υπουργέ, ότι έχετε επιµείνει σταθερά σε µία άποψη που λέει ότι το ΟΣ∆Ε και πρέπει να γυρίσει σπίτι του και πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στον καθένα να υποβάλει και µόνος του, εάν είναι δυνατόν, τη δήλωσή του. Φέτος θα δούµε µία θεαµατική διαφορά σε σχέση µε όλα τα προηγούµενα χρόνια;Θα δείτε µία βελτίωση, δεν µπορώ να σας πω ότι θα είναι θεαµατική ή θα είναι απειροελάχιστη, δηλαδή δεν θα το κάνουµε ίσα-ίσα για να ξεπεράσουµε, θα είναι µία σηµαντικότατη παρένθεση.

Με τις πληρωµές όντως τα πήγατε καλύτερα. Τι ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά στο χρόνο που πέρασε;Ήταν κυρίως ότι κάναµε µία ανασυγκρότηση του ∆Σ στο ΟΠΕΚΕΠΕ, αµέσως µετά τις εκλογές του Σεπτεµβρίου, και το ουσιαστικό ήταν ότι, έχοντας µία εµπειρία έξι µηνών προηγούµενα, κάναµε διορθωτικές κινήσεις οι οποίες µπόρεσαν και να δουλέψουν καλύτερα και το προσωπικό να αξιοποιήσουν καλύτερα και βεβαίως εκ του αποτελέσµατος να µας δώσουν αυτό που ήταν το ζητούµενο για εµάς.  Πραγµατικά δεν ήταν µόνο το κοµµάτι το ότι πληρώσαµε έγκαιρα τις ενισχύσεις, ήταν ότι για δεύτερη χρονιά βρεθήκαµε χωρίς πρόστιµα

Δείτε εδώ αναλυτικά ολόκληρη τη συνέντευξη από το φύλλο 583 της εφημερίδας Agrenda.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία