BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Πληρωµένος ο λογαριασµός για τα βιβλία

Καµπάνια (διαφηµιστική;) θα κάνει η κυβέρνηση για το θέµα της λογιστικής τήρησης βιβλίων από τους αγρότες. Ο απερχόµενος Βαγγέλης λέει ότι θα καλυφθούν οι εν λόγω δαπάνες, έτσι δεν θα έχουν κάποιο αντικίνητρο του τύπου «που να µπλέξω».

Πληρωµένος ο λογαριασµός για τα βιβλία

0
0

Επίσης, υπόσχεται (εκλογές γαρ), να εξαιρεθούν από τα έσοδα -ως ένα όριο όµως- οι κοινοτικές επιδοτήσεις και να υπάρξει διαφοροποίησή τους από το εισόδηµα, όπως και ευνοϊκότερη φορολογία για αγροτικά εισοδήµατα, που παράγονται σε ορεινές και µειονεκτικές περιοχές.. Αυτό είναι στο δρόµο προς τις κάλπες άρχισαν οι παροχές, πάµε και για πληρωµές;

ΜΕΡΑ

Βίος ανθόσπαρτος για τον Βάκη του ΑΚΚΕΛ που έκανε και θρησκευτικό γάµο µε την καλή του, βαφτίζοντας και το παιδάκι τους. Αλήθεια εκτός από τη λίστα γάµου, προετοίµασε και αυτή για τις εκλογές;

ΝΥΧΤΑ

Την απόφαση να µη µετέχει στις  εκλογές το υπό ίδρυση ∆ηµοκρατAικό Κόµµα γνωστοποίησε ο Αλ. Παπαδόπουλος, λόγω των ασφυκτικών προθεσµιών. Μην στεναχωριέσαι Αλέκο, προλαβαίνεις το επόµενο 6µηνο….Αλέξης είναι αυτός!

 

Ταµπέλα

Εκεί που ο απερχόµενος θα επανάφερε τη διάρκεια ζωής στο γάλα στις 5 ηµέρες, τώρα γαργάρα. ∆εν βοηθάει, λέει, τον ανταγωνισµό η ρύθµιση της διάρκειας ζωής του φρέσκου σε περισσότερες από 10 ηµέρες και οι βιοµηχανίες σε ένδειξη… ευαισθησίας προς κτηνοτρόφους θα προχωρήσουν σε ευκρινή αναγραφή στη συσκευασία της χώρας παραγωγής.

 

Υποσύνολα

Αντί να ζητήσει και συγγνώµη ο ΟΠΕΚΕΠΕ, λένε οι απλήρωτοι από το 2012 βιοκαλλιεργητές της Λακωνίας, ο οργανισµός τους θεωρεί και «υποσύνολα παραγωγών». Ρωτούν δε, πως είναι δυνατόν κάποιοι µε κωδικό απόρριψης 23183, 25027, 25028 να απορρίπτονται και άλλοι µε τους ίδιους κωδικούς να πληρώνονται χωρίς ποινές ή µε ποινές αλλά χωρίς απόρριψη;

 

Συµβολικό;

Μέχρι τώρα οι βοσκότοποι ήταν δωρεάν, άντε έναντι ενός συµβολικού τιµήµατος. Τώρα το συµβολικό αυτό τίµηµα έγινε σε κάποιους ∆ήµους από τα 50-60 λεπτά το στρέµµα 4 ευρώ, δηλαδή πενταπλασιάστηκε. Αν αναλογιστεί κανείς ότι σε 500 στρέµµατα και ανά έξι ζώα/στρέµµα, η διαίρεση βγάζει ένα πεντακοσάρικο. ∆εν είναι τραγικό, αλλά είναι θέµα!

 

Υβρίδια

Σιγά µην κάτσουµε να κλάψουµε πάνω από το µνηµόνιο, λέει ο Βαγγέλης, που καλώς κάνει και πιστεύει ότι είναι πολλά τα 2,5 συν 1 δις ευρώ το χρόνο που παίρνουν οι Έλληνες αγρότες για να χαθούν για το όραµα κάποιων συντρόφων του, που θέλουν επιστροφή στη δραχµή.

Προς ώρας επεξεργάζεται το εθνικό σχέδιο που θα τραβήξει τον αγροτικό τοµέα µπροστά. Προλαβαίνει µε τη φούρια των εκλογών, γιατί έχει και το φορολογικό;

∆εν ανησυχεί, όµως, γιατί όπως λέει στη συζήτηση τον Οκτώβρη, θα στοιχειοθετηθούν  προβλέψεις δηµόσιων εσόδων από τη τήρηση των βιβλίων που ξεπερνούν το 1 δις ευρώ και που υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις των δανειστών. Τόση σιγουριά!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία