BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Τηλεδιασκέψεις και γραφεία στην αλλοδαπή

Μέχρι να βρεθεί που έχουν πάει τα µισθωµένα δικαιώµατα, τα λοιπά 70 εκατ. της εξισωτικής, πως και πότε θα προχωρήσουν οι ανακτήσεις Χατζηγάκη, ο Βαγγέλης ανακάλυψε ότι οι προηγούµενοι «µικροπολιτικοί», είχαν παραχωρήσει αγροτικές εκτάσεις σε χαµηλές τιµές (όχι δωρεάν όπως άλλοι). Για την ώρα τα παραχωρητήρια για τα 260 στρέµµατα πρέπει να ανακληθούν και να επιστρέψουν στο µεσιτικό του Ο∆ΙΑΓΕ, που ψάχνει να βρει πόρους. Και µόνο το καταστατικό του αρκεί για να δει κανείς τις… αγνές προθέσεις ως προς τη διαχείριση της δηµόσιας αγροτικής γης. Περιµένουµε πως και πώς να δούµε για ποιόν προορίζεται η θέση του ∆ιευθύνοντος Συµβούλου!

Τηλεδιασκέψεις και γραφεία στην αλλοδαπή

0
0
ΜΕΡΑ

Συμφωνεί ο Βαγγέλης με την πρόταση για αναθεώρηση του ορισμού των βοσκοτόπων, που ξαναπέφτει στο τραπέζι λόγω αναθεώρησης του «Οmnibus», γιατί όπως λέει ο ρόλος της κτηνοτροφίας στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές είναι κομβικός. Και η μικρή αγροτική επανάσταση που έφερε ο νόμος του;

ΝΥΧΤΑ
Τι θα γίνει με το αγροτικό ΕΣΠΑ, κοινώς τον Β’ πυλώνα της ΚΑΠ ρωτάει η Αραμπατζή. Δύο χρόνια μετά, προγράμματα για νέους αγρότες, σχέδια βελτίωσης και έργα υποδομής μένουν στα χαρτιά, ενώ μετράνε ήδη καθυστερήσεις και ελλοχεύει κίνδυνος απώλειας πόρων.

Πράσινο κουτί
Μπαίνουν τελευταία στις business της γεωργίας, ιδρύµατα, φορείς, εκδοτικοί οίκοι, µεσίτες του ∆ηµοσίου και αναρωτιέται κανείς πόθεν δικαιολογείται όλο αυτό το όψιµο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα µε τα ταµεία να είναι στεγνά. Ας όψονται τα προγράµµατα των συµβούλων που έχουν γερό µπάτζετ και οι διαβασµένοι το ξέρουν καλά αυτό και παίρνουν ήδη θέσεις!

ΕΝΦΙΑλωση
Να επιδείξει ευαισθησία ζητούν από το αρµόδιο υπουργείο συνεταιριστές της Κρήτης, που όπως λένε ΕΝΦΙΑ και φορολογία από τις εκµισθώσεις ακινήτων απειλούν τη βιωσιµότητα των Ενώσεων. Ενδεικτική η περίπτωση της ΕΑΣ Ηρακλείου που καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 210.000 ευρώ, ακολουθεί η Ένωση Ρεθύµνου µε 130.000 κ.ο.κ.

Μοναστηράκι
Μεγάλα κοπάδια, µηδέν εξισωτική. Αυτό προκύπτει από τα τηλεφωνήµατα που δεχόµαστε από διάφορες κτηνοτροφικές περιοχές όπου οι παραγωγοί δεν πήραν ούτε σεντ, αν και κατείχαν εκτάσεις βοσκότοπων για δεκαετίες. Σκούρα τα πράγµατα για τους κτηνοτρόφους στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, που έµειναν εκτός της εξισωτικής 2014 και απειλούν µε αγωγές.


ΥΒΡΙΔΙΑΤελικά η Ρένα, το ‘χει και στα αγροτικά. Θα διαχειριστεί από το Πρόγραµµα Αγροτικής Ανάπτυξης 30 εκατ. για τη στήριξη του πρωτογενούς τοµέα της Αττικής, που δεν υπολείπεται σε πλούτο προϊόντων και δυναµισµό
Μάλιστα στις Περιφέρειες Ανατολικής Αττικής και Νήσων παράγονται σχεδόν όλα τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα σε µικρότερες ποσότητες αλλά καταναλώνονται και οι µεγαλύτερες ποσότητες αυτών που παράγονται σε άλλες περιοχές της χώρας.
Πάντως την ώρα που στην πλατεία ψάχνονται µε τα βοσκοτόπια και τις εξισωτικές των ορεινών, η Αττική «απέκτησε για πρώτη φορά βοσκοτόπια, µε αποτέλεσµα εξορθολογισµό χρήσης γης, περιορισµό καταπατήσεων»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία