BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Η δική μας κυβέρνηση, η δική σας…

Βιαστείτε να εφαρµοστεί το πρόγραµµα Αγροτικής Ανάπτυξης είχε παροτρύνει τους αρµόδιους ο Χόγκαν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Το αυτό, είπαν και οι Γερµανοί βουλευτές, που βρέθηκαν στην πρωτεύουσα και πήγαν παντού (Foodstandard, ΠΑΣΕΓΕΣ, υπουργείο Γεωργίας, ΓΠΑ, Βουλή, Ελληνογερµανικό), για να σχηµατίσουν σφαιρική εικόνα για το τοις πταίει µε τις χαµηλές απορροφήσεις στα προγράµµατα. Το ότι τα πάντα κινούνται γύρω από την µικροπολιτική µε τις δράσεις να τροποποιούνται, επειδή αλλάζει διαρκώς το πολιτικό προσωπικό, τους το είπε κανείς; «Μνηµείο», η ερώτηση των 47 της Ν∆ για την πατρότητα του νέου ΠΑΑ…

Η δική μας κυβέρνηση,  η δική σας…

4
0

ΜΕΡΑ

Εγκρίθηκε η υποδόση των 2,8 δις, σε καλό δρόµο λέει και οι συµψηφισµοί οφειλών προς την εφορία, άντε να ξεκολλήσει λοιπόν και την επιστροφή του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου στους δικαιούχους παραγωγούς.

ΝΥΧΤΑ

Απειλούνται µε κατασχέσεις 50.624 αγρότες για οφειλές ΟΓΑ που φτάνουν συνολικά στα 420 εκατ. ευρώ. Επί ποδός και οι Νέοι Αγρότες για τις κατασχέσεις των αγροτικών επιδοτήσεων. Κατά τα άλλα, ο αγροτικός τοµέας, αντέχει…

Καθυστερηµένοι
Στη Γερµανία το πρόβληµα απορρόφησης κονδυλίων λύθηκε µε τη βοήθεια του Πανεπιστηµίου της Βρέµης, που θέσπισε τµήµα εκπαίδευσης στελεχών. «Όλους τους καθηγητές να φέρετε δεν θα τρέξουν τα προγράµµατα, επειδή το κράτος βάζει µπροστά το κάρο από το άλογο», είπε ο Τζανέτος αφήνοντας άφωνη την αντιπροσωπεία Γερµανών βουλευτών, εδώ στην Αθήνα.

∆ιάκονος
∆εν λέω, ξαφνιαστήκαµε (εξού και το σχολιάσαµε θετικά) µε τον πολιτικό λόγο του Βαγγέλη στο συνέδριο του κόµµατός του και τις παραδοχές ότι το πολιτικό προσωπικό ασχολείται µε τους αγρότες, µόνο όταν αυτοί βρίσκονται στα µπλόκα. Αλλά φθάνει. Τα ίδια είπε και στο συνέδριο των περιφερειαρχών. Και µάλιστα επανέλαβε ότι διακονεί τα του τοµέα.

Κλητήρας
Είπαµε, το τελευταίο διάστηµα, έχω εµµονή µε τα κουίζ. Ποιος, λοιπόν είναι ο καρεκλοκένταυρος συνεταιριστής που του στείλανε καλαµπόκι να ταΐσει τα ζώα του και… ξέχασε να πληρώσει; Βέβαια, µπορεί να συµβαίνουν δύο τινά: είτε ότι είχε έξοδα µε τις επενδύσεις στον κλάδο των  εκδόσεων ή ακολουθεί πιστά το διαφηµιστικό µότο που λέει ότι  «ο τσάµπας ζει»...

Υβρίδια

Και στη Γερµανία αντιµετωπίζουν λέει το ίδιο πρόβληµα µε την Ελλάδα σχετικά µε την προστιθέµενη αξία των αγροτικών προϊόντων. «Η παραγωγή µένει στην ύπαιθρο όπου υπάρχουν οι αγροτικές εκµεταλλεύσεις, ενώ η µεταποίηση γίνεται στα αστικά κέντρα.

Έτσι, ανάµεσα στους δύο πόλους δεν υπάρχει ισοδύναµη ανάπτυξη. Θέλουµε να τα εξισορροπήσουµε», ανέφερε ο Γιόχαν Σάτοφ, πρόεδρος της επιτροπής για την αγροτική οικονοµία της Γερµανικής Βουλής, που βρέθηκε µε άλλους συναδέλφους του στην Αθήνα.

Καµία ταύτιση και στα της αγροτικής ασφάλισης. Στα 5 δισ. ευρώ ο γερµανικός προϋπολογισµός, ενώ στην Ελλάδα στο 100% η συµµετοχή των αγροτών.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία