BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Νεροτσουλήθρες στην πλατεία Βάθη

Ό,τι και να λέµε, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στην πλατεία, πέρα από τη χαρµολύπη της αποµάκρυνσης του Μάρκου, και την «µαγκωµένη» εµφάνιση του Βασίλη, ο αναπληρωτής οικολόγος είχε αν µη τι άλλο αέρα υπουργού, που επισκίασε ακόµα και τον… ακλόνητο Βαγγέλη.

Οι 4 επικρατέστεροι υπουργοί Γεωργίας του Τραμπ

0
0

Η άρτια τεχνική του κατάρτιση και η διαφορετική φιλοσοφία από τον πολιτικό του προϊστάµενο, θα κάνουν σίγουρα πιο πιπεράτη τη συγκατοίκηση. Το απέδειξε άλλωστε µε το νόµο περί δασικών συνεταιρισµών και βοσκήσιµων γαιών, µε τον οποίο διαφώνησε σε αρκετά σηµεία, αλλά και µε το σχέδιο για πρόσθετο περιβαλλοντικό τέλος στο νερό. Γίνανε λάθη, είπε, τα λάθη αυτά πλέον επανεξετάζονται…

Άντε γεια

Χωρίς παρατράγουδα και γκρίνιες από τους απερχόµενους κύλησε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στη Βάθη. Ο Μάρκος, αν και σίγουρα πικραµένος, δεν το έδειξε καµιά στιγµή, ευχαριστώντας τους πάντες. Εξάλλου, δεν χάνεται, πλούσια η ατζέντα του από τις επαφές, εντός, εκτός και επί τα αυτά, όλο το προηγούµενο διάστηµα. 

Βουνήσιοι

Να αναβιώσει του ορεινούς οικισµούς µε όχηµα την εκτατική κτηνοτροφία είναι ένα από τα στοιχήµατα του οικολόγου της Βάθη. «Να πάει κόσµος στα βουνά, να ζήσει στα βουνά, να έχει ποιότητα και ευµάρεια ζωής». Τότε, όπως λέει, θα έχουµε εξαιρετική ανάπτυξη, από προϊόντα που δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσµο. Τι περιµένει;

Κονδυλογράφος

Για να ‘χουν κάποιοι διευθυντές ρόλο, στέλνουν στα ΚΕΠΠΥΕΛ τους αγρότες για να πάρουν τη βεβαίωση του «κατ’ επάγγελµα», που µέχρι τώρα δίνονταν χωρίς πολλά-πολλά µε το πάτηµα ενός κουµπιού ηλεκτρονικά. Τώρα, άντε στις ουρές κι αν... Κατά τα άλλα, αναρωτιόµαστε γιατί ο αγροτικός τοµέας  έχει µείνει πίσω.

 

Υβρίδια

Χειµαρρώδης, ο νεοεισερχόµενος Τσιρώνης. Ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω µάλλον µπέρδεψε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης µε το προηγούµενο χαρτοφυλάκιό του, αυτό του Περιβάλλοντος. Πολλοί αναρωτήθηκαν εύλογα, αν συγχωνεύτηκαν τα δυο υπουργεία, όταν ο Οικολόγος, είπε πως «η προστασία του περιβάλλοντος συµφέρει».

Οι συµβουλές περί αγρανάπαυσης, σε µια χώρα που οι περισσότεροι παραγωγοί οδηγούνται σε υποχρεωτική αγρανάπαυση, γιατί δεν έχουν χρήµατα για την καλλιέργεια, ακούστηκαν ως ανέκδοτο.

«Οι παππούδες µας το κάναν απλά αυτό. Ξέρανε τι σηµαίνει χωρίς να το πει κανένας επιστήµονας. Ξέρανε τι σηµαίνει να προστατεύεις αυτό που σε θρέφει», σηµείωσε.

 

ΜΕΡΑ

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, δείχνουν αύξηση στην αξία της αγροτικής παραγωγής και στους δείκτες που διαµορφώνουν το αγροτικό εισόδηµα το 2015. Στα ύψη όµως και οι φόροι, που τρώνε όποιο κέρδος πάει να βγει.

ΝΥΧΤΑ

Ο αγροτικός κόσµος συµπεριλαµβάνεται στους ψηφοφόρους του Τραµπ, που περιµένει µεγαλύτερη στήριξη από το Farm Bill. Οι αγρότες ανά τον κόσµο (βλέπε και Ελλάδα), όντας πιο ευάλωτοι δίνουν ψήφο εµπιστοσύνης σε ότι µη… κατεστηµένο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία