BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Άλλος τη µεσιτεία κι άλλος την εργολαβία

Για καινοτοµίες έψαχναν επι διηµέρο στο συνέδριο για τη «δικτύωση και την προώθηση της καινοτοµίας στον αγροτικό χώρο», κι αυτό στο οποίο φαίνεται να κατέληξαν είναι ότι υπάρχει χάσµα επικοινωνίας µεταξύ ερευνητικής και επιχειρηµατικής κοινότητας. Τουτέστιν, µιλάνε διαφορετική γλώσσα. Γι’ αυτό δεν πήγαν οι αγρότες;

Άλλος τη µεσιτεία κι άλλος την εργολαβία

1
0

Μάλλον τα 80 εκατ. που ακούστηκαν ήταν για να γεφυρωθούν οι σχέσεις µεταξύ των διαφορετικών κρίκων της αγροδιατροφής… Από την κοσµοσυρροή, φάνηκε πάντως, ότι υπάρχουν πολλοί φορείς που διεκδικούν το ρόλο του διαµεσολαβητή (µεσίτη)!

ΜΕΡΑ
Περιοδεία ξεκίνησε το διοικητικό συµβούλιο της ΕΒΖ για να ανακτήσει τη χαµένη εµπιστοσύνη των παραγωγών, µε πρώτο σταθµό το Αµύνταιο. Το θέµα είναι ότι οι σχέσεις εµπιστοσύνης χτίζονται µε χειροπιαστά παραδείγµατα και όχι στο µιλητό.

ΝΥΧΤΑ
Τι περιµένει ρωτούν τον Βαγγέλη 42 βουλευτές της Ν∆ και δεν αυξάνει την αξία των ατοµικών δικαιωµάτων ενιαίας ενίσχυσης των νέων αγροτών, καθόσον αυτό είχε προβλεφθεί από το Νοέµβριο του 2014; Ελα µου ντε!

Υβρίδια

  • Σιγή, λέει ο τοµεάρχης Αγροτικού της Ν∆ Κασαπίδης, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για εγρήγορση ή λήψη προληπτικών µέτρων µετά τη ραγδαία εξάπλωση πανώλης σε µηρυκαστικά στα δυτικά παράλια της Τουρκίας.
  • Σηµειωτέον, η ενηµέρωση των παραγωγών κρίνεται επιβεβληµένη τόσο λόγω της γρήγορης εξάπλωσης της νόσου όσο και της παραπλανητικής κλινικής της εικόνας, αφού µοιάζει µε άλλων νοσηµάτων.
  • Επειδή οποιοδήποτε νέο ξέσπασµα επιζωοτίας δύναται να αποβεί µοιραίο για την ελληνική κτηνοτροφία, ο τοµεάρχης αγροτικού της Ν∆, ζητά να µάθει από τον υπουργό Αποστόλου αν υπάρχει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης και ποιες οι δοµές και οι υποδοµές του υπουργείου για το σκοπό αυτόν;

Τροµπισµός
Η καινοτοµία πρέπει να γίνει τροπισµός, να µπει στο DNA του επιστηµονικού και παραγωγικού δυναµικού της κοινωνίας, να ενσωµατωθεί στα πολιτικά και οικονοµικά αντανακλαστικά της πολιτείας, είπε στο σχετικό συνέδριο ο Βαγγέλης ως ευαγγελιστής της τεχνοκρατικής αντίληψης και συνεργατικής σύµπραξης.

Τρικυµία
Ο στόχος των 200.000 στρεµµάτων είναι εφικτός αν υπάρχει αξιοπιστία και τακτικότητα στις πληρωµές, λένε οι καλλιεργητές τεύτλων, µε τον επικεφαλής της ζαχαροβιοµηχανίας να υπόσχεται ως την άλλη βδοµάδα διευθέτηση των εκκρεµοτήτων στις πληρωµές. Οι εργαζόµενοι πάντως µιλούν για διοικητικό κενό, χαρακτηρίζοντας την ΕΒΖ «πλοίο ακυβέρνητο».

Μαθητευόµενος
Μόνο την απόφαση για τις αρµοδιότητες δεν περίµενε ο αναπληρωτής της πλατείας. Εξου και στο Πετρίτσι, εµφανίστηκε διαβασµένος για τα βιολογικά και στο κτήµα στον Αγ. Στέφανο για τα ζωϊκά. Κατά τα λοιπά, στο συνέδριο της καινοτοµίας και δικτύωσης δήλωνε ότι τελεί υπό µαθητεία. Υπό τη διδασκαλία ποίου;


 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία