BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Ρέκορτνμαν και ακατάσχετος

Την περασμένη βδομάδα ο Βαγγέλης είπε ότι οι αγρότες όχι μόνο δεν θα πληρώσουν, αλλά θα πάρουν και επιστροφή φόρου και έπεσε το διαδίκτυο από τα σχόλια. Αυτή την εβδομάδα «ξαναχτύπησε», λέγοντας ότι μπορούν να έχουν διπλό ακατάσχετο λογαριασμό και ξεσήκωσε νέο κύμα αντιδράσεων στο fb.

Ρέκορτνμαν και ακατάσχετος

3
0

Εννοείται, μεταφέρουμε τα πιο κόσμια τύπου: «ουάου, που θα έλεγε και ο Βαρουφάκης», «Και τι θα έχουμε στους λογαριασμούς; σπόρια;», «ο υπουργός είναι μάλλον ακατ…άσχετος», «τι άλλο θα μας πεις», κλπ.

Υβρίδια

Δεν πήγε όπως περίμεναν οι βιοκαλλιεργητές το ραντεβού με τον μαθητευόμενο αναπληρωτή, που μπορεί οι πληρωμές του παλιού προγράμματος να είναι βραχνάς, ωστόσο οι προσδοκίες πέφτουν στο νέο.

Μέγα ζητούμενο να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, να τονωθεί η συνεργατικότητα και να μειωθεί το κόστος, ώστε να υπάρχει σταθερή ποσότητα προϊόντος στις διεθνείς αγορές.

Στις προτάσεις ο επαναπροσδιορισμός των επιλέξιμων καλλιεργειών και των τιμών ενίσχυσης, κάτι που φαίνεται ότι μπορεί να γίνει στο νέο πρόγραμμα ώστε να υπογραφεί και η σχετική ΚΥΑ ως το τέλος του έτους. Την Τρίτη νέα συνάντηση με τον οικολόγο για τον αυτοδιαχειριζόμενο φορέα που ψάχνει νομοσχέδιο για να ενταχθεί η σχετική τροπολογία.

Βαγγέλης και σία

Δεν έχει και άδικο ο Κασαπίδης να χαρακτηρίζει «καταστροφική πολυτέλεια» σε μια τόσο κρίσιμη οικονομικά χρονική περίοδο να μην έχει απορροφήσει η χώρα ούτε ένα ευρώ από τα 5,5 δις. των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τα νέα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης που περιμένουν εδώ και δύο χρόνια τώρα τον Βαγγέλη και τους συνεργάτες να προχωρήσουν στην προκήρυξη των μέτρων.

SMS

Καλά μόνο 140.615 sms προμηθεύτηκε ο Οργανισμός εγκρίνοντας πίστωση 6.277 ευρώ,  για να ενημερώσει τους παραγωγούς (ήτοι 567.000 δικαιούχοι) για τις πληρωμές του 2016; Θα μου πεις καμιά 80.000 κόπηκαν, οπότε γιατί να σταλεί μήνυμα, ενώ για τους λοιπούς μπορεί να ‘χαν καβάτζα από άλλη φορά. Εξάλλου, υπάρχει και η μηχανοπαρέα που στέλνει τα δικά της sms!

Χαλααρά

Η αγροτική επανάσταση που έλεγε ο Βαγγέλης με την επίλυση του θέματος με το νόμο για τα βοσκοτόπια θα φανεί το 2019. Γιατί; Τότε εφόσον κι αν ολοκληρωθούν οι διαχειριστικές μελέτες θα μπουν κάποια επιπλέον στρέμματα. Προς ώρας έχουμε τις προκηρύξεις και τις αναθέσεις σε μελετητικά γραφεία…

 

ΜΕΡΑ

Πάει να βγάλει είδηση ο Ευάγγελος (χάθηκε η γαλοπούλα) της ΝΔ, που ρωτάει να μάθει ποιο είναι το ποσοστό της παρούσας αύξησης των εισφορών ΟΓΑ, σε σχέση με το προηγούμενο 6μηνο και τι θα κερδίσουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΝΥΧΤΑ

Ο ίδιος πάντως, μιλάει για 650.000 αγρότες με εισφορές αυξημένες από 23,2% έως και 27,3% σε σχέση με αυτές του 2015 με τις επιβαρύνσεις να κάνουν ακόμη πιο δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία