BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Ο στρατηγός Βαγγέλης έχει τόλµη και εµπειρία

Κλίµα «κοινωνικού αυτοµατισµού», εναντίον του αγροτικού κόσµου καταγγέλλει το συντονιστικό των µπλόκων ότι επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση, προκειµένου να εµποδίσει τον πανελλαδικό συντονισµό των κινητοποιήσεων, εµφανίζοντας ότι το εισόδηµα των µικροµεσαίων αγροτών αυξήθηκε.

Ο στρατηγός Βαγγέλης έχει τόλµη και εµπειρία

2
0

«Ας µην ποντάρει σ’ αυτό, έχουµε την εµπειρία και τη γνώση για να ξεσκεπάσουµε τα ψέµατα και την απατηλή προπαγάνδα», λένε τα παλικάρια του στρατηγού Βαγγέλη, που έχουν δείξει την 23η Γενάρη ως αφετηρία για µπλόκα. Ακόµα και τα λίγα, που αποδέχθηκε πέρυσι, τα πήρε πίσω, ενώ η 13η σύνταξη δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τις απανωτές περικοπές στις συντάξεις.

 

ΜΕΡΑ

Όποιος προκαταβάλει έγκαιρα τα δίδακτρα για τα αγροτικά σεµινάρια του ΙΓΕ ως τις 16 Γενάρη του 2017 θα τύχει έκπτωσης ως 30 ευρώ. Οι εγγραφές λέει γίνονται καθηµερινά είτε στον Πύργο Συγγρού, είτε ηλεκτρονικά. Σπεύσατε!

ΝΥΧΤΑ

Μαζικά σχεδιάζουν να βγουν από τη νέα χρονιά στους δρόµους οι αγρότες, µαζικά αποστέλλονται και οι δικογραφίες για παλιά µπλόκα. «∆εν πτοούµαστε», λένε, «από τις εκφοβιστικές πρακτικές», και καλούν να σταµατήσουν τα αγροτοδικεία.

 

ΥΒΡΙΔΙΑ

Επώνυµο ελαιόλαδο στην εστίαση. Θα τολµήσουν; Ρωτάει µάλλον ρητορικά φίλος της στήλης, σχολιάζοντας ότι τρία χρόνια µετά τον εκτελεστικό κανονισµό της Κοµισιόν για την προαιρετική διάθεση του ελαιολάδου σε κλειστές επώνυµες µικρές συσκευασίες στη µαζική εστίαση, η Ελλάδα είναι η µόνη ελαιοπαραγωγός χώρα της ΕΕ που δεν έχει σχετική νοµοθετική ρύθµιση.

Κι όµως όλοι µιλάνε για την προστασία και ανάδειξη του εθνικού µας προϊόντος και την προστασία του καταναλωτή.

Εκτιµάται ότι η ποσότητα ελαιολάδου σε αυτή τη συσκευασία θα ξεπερνούσε τους 40.000 τόνους, ενώ αποτελεί αποτελεσµατική και χωρίς κόστος διαφήµιση των ελληνικών ελαιολάδων σε ντόπιους και τουρίστες.

 

Πέλετ

Παραλίγο, να γίνουν «παρανάλωµα» οι δικαιούχοι των επιδοτήσεων, από το «ζεστό χρήµα», που ανακοίνωσε περιχαρής ο Βαγγέλης. Για όσους δεν πήραν… από το προσάναµα, φταίνε όπως εξήγησε ο αρµόδιος Οργανισµός τα διάφορα «ευρήµατα που επηρέασαν µερικά ή ολικά την πληρωµή των δικαιούχων». 

Αδιάφθοροι

Σωστή η κίνηση του γενικού να δροµολογηθεί η σύσταση Επιτροπής ∆ιαφθοράς, που θα εξετάζει κατά πόσο έχουν βάθος οι καταγγελίες γύρω από τα νέα Προγράµµατα Αγροτικής Ανάπτυξης. Μένει, βέβαια, να αρχίσουν να τρέχουν και οι προκηρύξεις. Από την άλλη, βέβαια, ενδιαφέρον θα έχει η σύνθεση της εν λόγω Επιτροπής.

Ακατάσχετος

Όσο είναι στα χέρια του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν κινδυνεύουν από κατασχέσεις οι επιδοτήσεις των αγροτών, λέει ο Βαγγέλης απαντώντας σχετικά στον Αυγενάκη. Τουτέστιν δεν γίνονται κατασχέσεις επί χείρας τρίτων. Τα προβλήµατα, βέβαια, και τα µπλοκαρίσµατα των λογαριασµών των παραγωγών αρχίζουν µετά.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία