BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Κάποιοι παίζουν µε την ελιά Καλαµάτας

Πραγµατικά, τι παίχτηκε και υπήρξε τέτοιο άδειασµα στον γενικό και τον υφυπουργό και πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων η απόφαση για την ελιά «Καλαµών», µε αποτέλεσµα επιστροφή στο ισχύον καθεστώς; Εννοείται πως ότι διηµείφθη, θα αποκαλυφθεί.

Κάποιοι παίζουν µε την ελιά Καλαµάτας

4
0

Υπάρχουν πολλές εικασίες για το ποιος µπορεί να έβαλε το χέρι του για να δώσει την… εντολή ο Βαγγέλης. Έντονη η αντίδραση της ∆ιεπαγγελµατικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς, που µιλά για ιδεοληψίες διατήρησης του ΠΟΠ στα στενά όρια της Μεσσηνίας, στερώντας από την πολύπαθη εθνική οικονοµία πόρους εκατ. ευρώ. Η ∆ΟΕΠΕΛ καταλήγει «τα παιδία παίζει», όµως κάποιοι παίζουν για πάρτη τους…

ΜΕΡΑ

Εκεί στον ΕΛΓΟ, τα πάνε τόσο καλά που πληρώνουν και τα σπασµένα… Έτσι, αποφασίστηκε η κάλυψη του συνόλου δηµοσιονοµικής διόρθωσης 177.419 ευρώ προγραµµάτων κατάρτισης, από ιδία έσοδα του Οργανισµού!

ΝΥΧΤΑ

Τι θέλει και επαναλαµβάνει ο υπουργός της πλατείας πως από τις αλλαγές στη φορολογία θα επιβαρυνθεί µόνο το 1,5% των αγροτών, µε εισοδήµατα άνω των 20.000 ευρώ. ∆ηλαδή, κατ’ αυτόν, οι… πλούσιοι.

 

Χάνει λάδια

Τώρα κατάλαβαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόµµατος ότι έχει κρασάρει το σύστηµα καταχώρησης δηλώσεων ΟΣ∆Ε, µε αποτέλεσµα από πολυάριθµα λάθη και τις αστοχίες από την πλευρά των φορέων πολλοί παραγωγοί να χάσουν φέτος µέρος ή και το σύνολο των επιδοτήσεων που δικαιούνται. Προσοχή, για τη µηχανοπαρέα...λάδια στο οδόστρωµα.

               

Πλάκα κάνει;

«Υπάρχει καλύτερο εργαλείο από το εργόσηµο;», αναρωτιέται µέσω τηλεοπτικών δικτύων ο Βαγγέλης, λίγο πριν βγουν τα τρακτέρ στους δρόµους. Ο ίδιος, πάντως, επιµένει να καλεί σε διάλογο τους αγρότες, λέγοντας πως «έχουµε πολλά θέµατα να συζητήσουµε», µε ανοικτό το ενδεχόµενο για παρεµβάσεις στο ζήτηµα του ακατάσχετου λογαριασµού. Ποιος τσιµπάει;

               

Κολυβόζουµο

Ας πει κάποιος στον Καρασµάνη ότι έχει γίνει σαφές πως τα περισσότερα εκ των µέτρων που υλοποιεί η κυβέρνηση είναι αποτέλεσµα της προηγούµενης δικής του. Όµως, το να λέει ότι µε «ξένα κόλλυβα» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ κάνει µνηµόσυνο της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, δεν περνάει θετικό µήνυµα για τις δικές του ενέργειες.

 

Υβρίδια

Παλεύει να πουλήσει σε πρώτη φάση έξι ακίνητα η ΕΒΖ, προκειµένου να µη διασαλευτεί η συµφωνία µε την πιστώτρια τράπεζα και να βρεθούν τα χρήµατα για πληρώσει τους παραγωγούς και να µην µπουν σε κίνδυνο οι νέες σπορές.

Οι αναβολές, βέβαια, σε όλα τα project της διοίκησης τραβάνε διαρκώς, από µέρα σε µέρα, βδοµάδα σε βδοµάδα κλπ. Τώρα, για την πώληση των ρετιρέ της βιοµηχανίας, ακούγεται η 16η Γενάρη 2017.

Όµως κι αυτή, σου λέει µπορεί να πάει µερικές βδοµάδες παραπίσω, δεδοµένων των πολλών αργιών που µεσολαβούν έως τότε λόγω των εορτών. Ήρθανε τα φώτα και οι φωτισµοί…

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία