BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Σε επανάληψη η «µέγκα µπάνκα» του Βαγγέλη

Μα καλά, πριν πραγµατοποιήσουν την ηµερίδα για την κτηνοτροφία στον Άγιο Μάµα Χαλκιδικής, δεν είχαν φαίνεται ενηµερωθεί για τα απανωτά «ρεκόρ 10ετίας» του Βαγγέλη για πληρωµές, αποζηµιώσεις και τα συναφή.

Σε επανάληψη η «µέγκα µπάνκα» του Βαγγέλη

2
0

Μα καλά, πριν πραγµατοποιήσουν την ηµερίδα για την κτηνοτροφία στον Άγιο Μάµα Χαλκιδικής, δεν είχαν φαίνεται ενηµερωθεί για τα απανωτά «ρεκόρ 10ετίας» του Βαγγέλη για πληρωµές, αποζηµιώσεις και τα συναφή.

Γιατί εκεί οι άνθρωποι µίλησαν για τάση εγκατάλειψης της γεωργικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας στις τάξεις των νέων αγροτών, λόγω καθυστερήσεων στην καταβολή επιδοτήσεων και αύξησης φορολογίας και εισφορών. Μάλλον, δεν κατάλαβαν καλά, αφού σύµφωνα µε τον υπουργό της πλατείας, µε τις πληρωµές των επιδοτήσεων την περασµένη χρονιά «τίναξε την µπάνκα στον αέρα»...

ΜΕΡΑ

Που αλλού, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανέθεσε τη μελέτη για τον υπολογισμό της ενίσχυσης στη βιολογική γεωργία. Το έργο θα κοστίσει μόλις 5.000 ευρώ και θα πρέπει να παραδοθεί μέσα σε ένα μήνα από την υπογραφή της ανάθεσης.

ΝΥΧΤΑ

Με τον «αραμπά» και την προσφιλή, πλέον, τακτική των δόσεων, ετοιμάζεται να αποπληρώσει η ΕΒΖ ΑΕ, μέρος των οφειλών της για την πρώτη ύλη που παρέλαβε στην καμπάνια ζάχαρης του 2016.

Γουρουνόπουλο

«Αφού σήµερα όλοι ασχολούνται µε το πόθεν έσχες των πολιτευτών ας βγάλω και εγώ το δικό µου», λέει ο Βάκης του ΑΚΚΕΛ και εξηγείται: «Εθνική τράπεζα : 28,45 ευρώ, 1 σπίτι 74 τετραγωνικά (που είναι στα κόκκινα δάνεια), 1 OPEL VECTRA 1600 κυβικά τιµή αγοράς 800 ευρώ, και ένα ARO 1976 τιµή αγοράς 500 ευρώ και µισό γουρούνι στην κατάψυξη…».

Κουβαρντάς

Μέσα στο πνεύµα της κοινωνικής οικονοµίας, ο υπουργός της πλατείας. ∆ώρισε, λοιπόν για το καλό της νέας χρονιάς στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής,  από ένα καλάθι µε προϊόντα από παραγωγούς της Εύβοιας. Μήπως θα έπρεπε να περιµένει το καλάθι των Θεσσαλών που ετοιµάζουν και αυτοί τα δικά τους… καλούδια.

Κρεοσκόπος

«Οι ελληνοποιήσεις κρέατος πλήττουν την ελληνική κτηνοτροφία σε µια εποχή που δέχεται πολλαπλά χτυπήµατα. Για την πάταξή τους είναι επιβεβληµένη η εντατικοποίηση των ελέγχων και όχι ο εφησυχασµός», λέει ο Μάξιµος, για αυτό και ο νυν αναπληρωτής φόρεσε τη ρόµπα του… κρεοσκόπου και εφόρµησε στην Ελασσόνα.

Υβρίδια

Η βιολογική γεωργία είναι υπό διωγµό στη Λακωνία, λέει µε την… ευχετήρια ανακοίνωση του για το 2017 ο πρόεδρος Καραµπάσης, µε αφορµή τις καταστάσεις που ανήρτησαν οι ∆ΑΟΚ για δικαιούχους του 2014, µε τους απορριπτόµενους και τα ποινολόγια.

«Η κοροϊδία και ο εµπαιγµός τελείωσε. Εδώ και µήνες, σας έχουµε ενηµερώσει ότι τόσο το σύστηµα στο πρόγραµµα 2007-2013 για τα αγροπεριβαλλοντικά όσο και το ΟΣ∆Ε, είναι προβληµατικό ή «σκουπίδια».

Από εδώ και πέρα το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη και η αρµόδια Επιτροπή της ΕΕ σχετικά µε το πώς λειτουργεί το σύστηµα πληρωµών, προειδοποιεί. «Ήρθε η ώρα να ενεργοποιήσουµε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για παρέµβαση εισαγγελέα».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία