BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Το εργόσημο το πάτησαν τα μπλόκα

Αλήθεια, η άλλη µεγάλη…. επανάσταση (µετά το νόµο για τα βοσκοτόπια) του Βαγγέλη, το εργόσηµο αλλοδαπών εργατών γης, έδωσε τη λύση µε το να µη λυθεί; Γιατί αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις διαβεβαιώσεις αρµοδίων, µετά από σύσκεψη στο υπουργείο.

Το εργόσημο το πάτησαν τα μπλόκα

2
0

Έτσι, τα όσα προβλέπει ο νόµος Κατρούγκαλου δεν θα ισχύσουν, καθώς το άρθρο θα παραµείνει ανενεργό ελλείψει υπουργικών αποφάσεων. Τουτέστιν, θα συνεχιστεί η ανασφάλιστη εργασία και οι σχετικές δαπάνες δεν θα εγγράφονται στα έξοδα και δεν θα εκπίπτουν. Βέβαια, ο αγροτικός κόσµος, λόγω υψηλού κόστους ζητούσε άλλη ρύθµιση. Όµως οι φωστήρες λόγω µπλόκων, τράβηξαν κόκκινη γραµµή.

 

ΜΕΡΑ

Πήραν φωτιά οι αναρτήσεις στο FB µε σχόλια για τις λειψές ή και αόρατες πληρωµές στο αγροτικό πετρέλαιο. «Ρε, όλοι στα µπλόκα», έγραφαν κάποιοι που αν και ήταν εντάξει µε υποχρεώσεις  τους (εισφορές, εφορία), δεν πήραν ούτε ευρώ.

ΝΥΧΤΑ

Στα «Ρουσσαίικα» καταγγέλλουν στην Ένωση Αγρινίου επιτήδειοι λυµαίνονται ελαιώνες όχι µόνο αρπάζοντας καρπούς και εργαλεία αλλά φτάνουν στο σηµείο να κόψουν δέντρα που µετρούν αιώνες ζωής για να πάρουν την ξυλεία. Έλεος!

Γενικών καθηκόντων

Εκεί στη Νιρβάνας το χαβά τους. Τι κι αν η κοινωνία στενάζει. Για κάποιους είναι σκοπός ζωής να ξηλώσουν το σχέδιο του ΘΒ (ή δυνατό και τον ίδιο), που όπως λένε θέλει να υποβαθµίσει οργανισµούς και να βάλει στη θέση τους µια διεύθυνση «Γενικών Καθηκόντων» και να εγκαθιδρύσει ένα «κράτος εν κράτει». Τόσο πολύ...

               

Νέα ήθη

Το ‘καναν το καθήκον τους οι εξαφανισµένοι νεολαίοι που πέρασαν σε άλλη φάση αποκηρύσσοντας τα µπλόκα και παίρνουν το δρόµο των ….συνταγµατικών αγώνων µε προσφυγή στο ΣτΕ  του ασφαλιστικού-φορολογικού. Σε αυτό τον αγώνα, λένε, οφείλουµε να είµαστε µαζί.  Αλήθεια, στους προηγούµενους γιατί δεν ήταν;

               

Χρηστή διοίκηση

Αφού δεν είχαν παθητικό, όλα καλά. Πήρε ΦΕΚ η έγκριση των προϋπολογισµών ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ και ΕΛΓΟ ∆ήµητρα. Τι να λέµε, δεν είναι και λίγα τα 258 εκατ. που εγγράφουν µε τα έσοδα να είναι παραπλήσια µε τα έξοδα που περιλαµβάνουν από µισθολόγια, µετακινήσεις προσωπικού ως δαπάνες για καζανάκια, ράφια και καθαριστήριο για τα χαλιά προέδρων!

 

ΥΒΡΙΔΙΑ

Στα µπλόκα είπε στη Βουλή, ο οικολόγος αναπληρωτής της πλατείας, το µείζον θέµα των ελληνοποιήσεων, δεν περιλαµβάνεται στην αντζέντα κι αυτό γιατί το πρόβληµα πολλές φορές δηµιουργείται από τη στάνη.

Μπορεί να ‘ναι και έτσι, όµως προς τι τέτοια αποστροφή  και γενίκευση, ότι όλοι σχεδόν παρανοµούν. Θα µου πεις πως όχι, αφού σου λέει δε βγαίνουν οι αριθµοί, καθώς το ζωικό κεφάλαιο δεν επαρκεί για να καλύψει την εγχώρια ζήτηση.

Επίσης, όπως αποκάλυψε, άλλα στοιχεία για τον όγκο παραγωγής δίνει η ΕΛΣΤΑΤ κι άλλα ο ΕΛΓΟ, πολλές φορές διπλάσια ο ένας από τον άλλο. Καταρχήν, η ΕΛΣΤΑΤ δεν µετράει όγκο παραγωγής αλλά ζωικό κεφάλαιο. Είναι σαν να συγκρίνεις µήλα µε πορτοκάλια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία